zondag 4 februari 2018

Heerlijk, dat licht

Ik heb hier vast wel eens "gezeurd" over dat ik zo'n hekel heb aan in het donker van en naar het werk fietsen. De dagen lengen merkbaar, op dit moment is het al weer licht als ik de deur uit ga en als ik vertrek op mijn werk is het ook licht.
Heerlijk vind ik dat!
Je kunt van die zonsopkomst en zonsondergang op het internet lijstjes vinden, die vind je hier.
Vandaag gaat de zon om 8:16 uur op  en om 17:33 onder. Het is een half uur voor zonsopkomst al licht en een half uur na zonsondergang wordt het echt schemerig.

Ik kan erg genieten van dit licht! Dit jaar is voor mij wel heel speciaal, dat is omdat ik half oktober, dus voordat de wintertijd ingaat, mijn allerlaatste werkdag heb.
Op deze 18e oktober gaat de zon om 8:11 uur op en om 18:39 uur onder.

8 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook zo heerlijk als het weer langer licht wordt. Ik krijg er altijd weer meer energie van. Ik kan niet wachten tot de lente weer begint!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga om 5:50 al de deur uit altijd in het donker. Maar van mij mag de zon wel wat vaker schijnen, het is mij nu toch te lang donker, grijs, en wolken en neerslag.

    Gelukkig kom ik eind van de middag ma het werk thuis en is het nog licht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vanaf eind april is het om tien voor zes al licht, in ieder geval op heldere dagen.

      Verwijderen
  3. Ja, ik hou dr ook van!! Ben echt een voorjaars en zomer mens hoor! Kom maar op met dat licht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk dat het weer stilaan langer licht blijft. De lente mag komen van mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb vooral last van die donkere ochtenden, de lente mag van mij direct in januari beginnen met lange dagen. Maar goed dat we dat niet zelf in de hand hebben. Groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Merk ook altijd dat ik meteen opleef zodra de dagen merkbaar lengen. Toch zou ik nooit van de charme van verschillende seizoenen af willen. Het hele jaar door hetzelfde, ik zou er niet aan moeten denken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.