Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 26 mei 2018

Uitgaven voor boodschappen in de afgelopen week

Het ging weer prima met mijn boodschappen in de afgelopen week. Ik deed weer wat investeringen in producten waar ik lang mee doe, zoals de aankoop van harissa, sojabrokjes, oploskoffie en zonnebloemolie.

Het is lang geleden dat ik sojabrokjes kocht.  Eigenlijk is het gewoon vegetarisch gehakt in droge vorm. Je moet het een minuut of tien koken in water met een beetje sojasaus of bouillon, en dan kun je het verder net zo gebruiken als vegetarisch gehakt uit de supermarkt. De sojabrokjes zijn buiten de koelkast tenminste houdbaar tot eind 2019. Je hebt er per persoon ongeveer 25 à 30 gram van nodig.

 19-26 mei '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
bananen, 1 kg Jumbo 1,01
kaas AH 4,13
pindakaas Aldi 1,55
2 volkoren broden* AH 1,78
zonnebloemolie AH 1,19
4 blikjes sardinefilets, graatloos @  AH 2,40
tofu, 450 gr Toko 1,29
tauge, 225 gr Toko 0,36
gezeefde tomaten, 500 ml Aldi 0,46
spinazie, 200 gr. vers Aldi 0,89
2 courgettes Aldi 1,00
sojabrokjes, 250 gr Toko 2,49
olijven, vers* AH 1,40
harissa AH 2,19
cocktail trostomaten 500 gr* Coop 1,00
paksoi* Coop 0,99
Snacks
koekjes AH 0,77
roquefort, blauwader schapenkaas* AH 2,31
Dranken
sojamelk, 2 liter AH 1,60
sojamelk, 2 liter Jumbo 1,52
oploskoffie 200 gr AH 2,99
Kat
Verzorging
Kleinkinderen
TOTAAL 33,32

Bij de snacks: roquefort. Mijn meest favoriete kaas voor op een crackertje. Heerlijk vind ik het! De kaas was in de aanbieding en crackertjes had ik nog. Dus deze kaas was voor mij.

Dan de aanbiedingen van de AH, mijn "huis-supermarkt" in de komende week Niet omdat ik gesponsord word door dit bedrijf, maar omdat er twee winkels vlak bij mij in de buurt zijn en ik de prijzen van de basisartikelen en aanbiedingen zeker niet slecht vind.
Wat ik zeker ga kopen:
- 2 courgettes voor 85 cent en misschien ook wel 2 aubergines voor 99 cent. Je mag de beide vruchtgroenten ook combineren.
- peren, een kg voor €1,19

Bijzonder: ze hebben bij de AH nu dag-aanbiedingen, een dag in de week waarop ze 1 + 1 gratis aanbieden. Sappen op 2 juni, oploskoffie op 29 mei (jammer, ik heb net koffie gekocht!), hagelslag op 30 mei, wereldgerechten op 1 juni. Zo mag je iedere dag even naar deze supermarkt om aanbiedingen mee te pikken. Dat zal zeker omzetverhogend werken! Ik vind alleen de oploskoffie wel aantrekkelijk. Dan kan ik weer maanden vooruit.

8 opmerkingen:

 1. Mooi lijstje! Ik ben alijd benieuwd welke van jouw aankopen fairtrade en/of biologisch zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://teunvandekeuken.nl/wrang-fairtrade-is-verdienmodel-supermarkten/

   Verwijderen
  2. https://www.ad.nl/nieuws/milieuactivist-en-ecoloog-stop-met-bio-producten~a3e6d1b4/

   Verwijderen
  3. Bedankt voor het delen, vooral de laatste link bevestigt wat ik al zon beetje dacht ....

   Verwijderen
 2. Voor zo'n aanbieding van oploskoffie, twee voor de prijs van een, zou ik wel even omlopen. Ik ben een goed getrainde consuminderaar en val niet voor extra aankopen of impulsaankopen.Maar veel mensen wel.De winkel doet dat niet voor niets.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oploskoffie is wel van het merk dat ik nauwelijks open krijg.
   Ik schreef er hier https://zuinigaan.blogspot.nl/2017/06/zuinige-oploskoffie.html al eens over.
   Je hebt kindveilige sluitingen, maar je hebt ook Zuinigaanveilige sluitingen ;-)

   Verwijderen
  2. De oploskoffie overgieten in een bokaal die je makkelijk op kan krijgen is een oplossing. Ik koop regelmatig oploskoffie met een deksel dat volgens mij onvoldoende goed afsluit en die koffie giet ik altijd over in een bokaal met schroefdeksel. liesbet

   Verwijderen
  3. Zeker, dat doe ik ook! Dan hoef ik de pot maar 1 keer open te maken!

   Verwijderen