Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 9 juni 2018

Boodschappen in de afgelopen week - door ziekte heel zuinig

Doordat ik een groot deel van de week ziek was, heb ik weinig gekocht in de afgelopen week. Vorige week zaterdag kocht ik wat boodschappen bij de AH en afgelopen woensdag bij de Aldi:

 2- 9 juni  '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
bananen, 535 gr* AH 0,71
aardbeien, 500 gr* AH 2,29
bananen, 880 gr Aldi 0,88
abrikozen, 500 gr* Aldi 1,49
marmite AH 2,99
extra belegen kaas,  Aldi 3,49
champignons* Aldi 0,50
2 flinke courgettes* AH 1,02
tonijn, 4 blikjes* AH 3,38
couscous AH 1,25
Snacks
nootjes* AH 1,15
blauwe kaas* AH 0,77
Dranken
2x sojamelk AH 1,60
Kat  0
Verzorging  0
Kleinkinderen  0
TOTAAL 21,52

De bananen in de AH waren A-merk bananen, ondanks aanbieding een stuk duurder dan bij de Aldi. Ik had afgelopen zaterdag geen zin om me in te spannen en meer winkels te bezoeken, het ging me vooral om fruit, courgettes en sojamelk.
Ik ben er doordat ik ziek ben nog niet eens toegekomen  om deze week gebruik te maken van de aanbiedingen van AH. Misschien doe ik dat morgen nog wel.

4 opmerkingen:

 1. Is er niemand in de buurt, of van de kinderen die wat boodschappen kan halen
  Als je ziek bent , zouden toch mogelijk moeten zijn
  Al liep ik zelf ook met longontsteking boodschappen te doen , want als manlief boodschappen moet halen,zijn de groenten en fruit ineens allemaal op of uitverkocht .....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was zeker aanbod om boodschappen te halen, maar ik ervaar het ziek zijn als een huisarrest waar ik graag even aan wil ontsnappen. 2x 5 minuten fietsen, in 10 minuten door een supermarkt zijn goed te doen. Ik ben niet doodziek. Alleen maar in bed liggen is niets voor mij, ik blijf liever toch wat actiever.
   Beide keren dat ik boodschappen deed, was mijn koorts (door paracetamol?) verdwenen en voelde ik mij goed genoeg om even op de fiets te stappen. Ik heb dat mijn hele leven al gedaan. Even er uit en even zelf kiezen wat ik wil kopen.

   Verwijderen
  2. Tijdens de eerste keer, de boodschappen van de AH, op zaterdag, had ik nog niet bedacht dat ik ziek was, ik voelde mij niet helemaal fit. Pas op zaterdagavond voelde ik mij steeds slechter.

   Verwijderen
  3. Snap ik , dathet ook fijn is om er even uit te zijn
   Hier , met een groot gezin is het ook zaak om de koelkast gevuld te houden , vooral met pubers :)
   Hoop dat u weer wat opgeknapt bent

   Verwijderen