Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 21 juni 2018

Een nare snerpende piep!

Zo nu en dan hoorde ik een nare piep. Eerst dacht ik dat het bij de buren vandaan kwam, maar na 1 dag viel bij mij het kwartje. De batterij van mijn rookmelder was bijna leeg!
Ik heb gekeken in mijn voorraad of ik nog een 9 volt batterij in huis had, maar nee, dat was niet het geval. Dus heb ik eerst maar eens het ding van de wand bij de trap geschroefd en de batterij verwijderd, want die piep was hoogst irritant.
Toen vergat ik bij het eerstvolgende bezoek aan de supermarkt een batterij te kopen. Dus gistermiddag had mijn kleindochter de rookmelder al in handen en trok aan de bevestigingsclips van de batterij.
Batterijclip voor 9 volts batterij
Gisteravond toen mijn kleindochter opgehaald was en weer naar huis was,  heb ik meteen een nieuwe batterij gekocht. Nu heb ik weer een werkende rookmelder. Omdat ik niet rook en geen kaarsen onbeheerd laat branden, denk ik dat de kans op brand niet erg groot is, maar je weet maar nooit. Ik vind de rookmelder toch een veilig idee.

13 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad ‘n akelig geluid. Wij hebben 3 rookmelders in ons huis dus het gebeurt hier ook regelmatig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij snapten de eerste keer ook niet , waar de piep vandaan kwam. De hond "vertelde"het,die keek dan met de oren in de nek naar het plafond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn twee types rookmelder, een die op rook reageert en een die op hitte reageert. Die op rook reageert, reageert soms ook op mist, hoog vochtgehalte en stof in huis. Die moet je dus ook drie meter van de keuken en badkamer vandaan ophangen.

  Bij mij gingen er twee rookmelders piepen...waarvan de batterij nog prima was. Deze vochtige dagen maar even de batterij eruit gehaald.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb in een vakantiehuisje gehad dat tijdens het pannenkoekenbakken de rookmelder steeds ging piepen. Dus tijdens het bakken haalde ik de batterij er uit.
   Dat piepen is overigens een andere piep dan de piep om te melden dat de batterij bijna leeg is.

   Verwijderen
 4. 9 Volt batterijen zijn vrij duur. Vooral de Duracells !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de zeeman zijn de 9 volt baterijen niet zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is de bedoeling dat het geluid akelig is anders blijven we voor de TV hangen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedenmiddag, ik heb 10 dagen geleden een e-mail gestuurd. Soms wil het wel eens gebeuren dat die in de spambox terecht komt. Zou u eens willen kijken naar mijn voorstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had zelf al rookmelders opgehangen, maar kreeg op elke verdieping van de Woningbouwvereniging er ook nog eentje geplaatst. De batterijen daarin zouden tien jaar meegaan. Ik stel me dan voor dan in honderden huizen al die melders tegelijk gaan piepen :). Wat een geluid moet dat geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien handig om hier te melden, lithium batterijen kosten ongeveer het dubbele maar gaan dan wel 5 tot 10 jaar mee.Zeker als een brandmelder op een nare plek hangt is dit best handig om te weten.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen