Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 5 juni 2018

Een nieuwe schutting

Mijn oude schutting was al oud toen ik 11 jaar geleden mijn huis kocht. Zo langzamerhand kon het echt niet meer. Dus hebben mijn buurvrouw en ik samen een nieuwe schutting laten zetten. Hij is nog niet helemaal af, maar wel bijna. Het schiet al flink op, kijk zelf maar:Ruim 12 meter lang en aflopend in hoogte. Het hoogste deel is 180 cm. De palen zitten in mooie verzinkte paalhouders, zodat het hout in de grond minder snel gaat rotten.
Mijn buurvrouw kwam met het voorstel en het leek mij een goed idee. Ik krijg de organisatie als het ware in de schoot geworpen.
De oude schutting wordt afgevoerd en verder nog wat oude spullen die in de tuin begraven waren, zoals een grote afgedankte parasol. Een vorige bewoner dacht blijkbaar dat het een goed idee was om hem gewoon te begraven in mijn tuin. 
Kosten voor nieuw materiaal, afvoer van oude materialen en werkuren: €850,- Mijn buurvrouw en ik betalen ieder de helft.

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat je op zo'n goede voet staat met de buurvrouw dat jullie dit samen kunnen doen. Een goede schudding is toch wel heel prettig denk ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoge muren, goeie buren. ( engels spreekwoord, goeie buren werken soms samen maar respecteren privacy.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 12 meter schutting? Dus ook 12 meter tuin, alle mensen wat een grote tuin heb jij! En in principe is de erfafscheiding een kostenpost van beide buren. Niet dat het altijd in goed overleg - zoals bij jou - gebeurd, zie de TV-rechter! haha Dus.. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak moet een schutting om drie zijden van een tuin heen... Dus dan is de tuin bijvoorbeeld 4x3,5 meter...

   Verwijderen
  2. Mijn achtertuin is inderdaad ruim 12 meter lang en hij is 6 meter breed. De nieuwe schutting zit aan één kant van de tuin.

   Verwijderen
 4. Mooi hoor. Wij krijgen aanstaande vrijdag een nieuwe schutting van 12,5 meter. Maar dan met betonpalen i.v.m. harde wind omdat wij aan het water wonen. Ik heb ook contact opgenomen met de buren over de schutting.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fraaie schutting in kader van zuinig aan had de afstand van de schuttingplanken meer kunnen zijn nu enkele cm,s maar kan bij 14,5 cm planken wel 10 cm minder planken nodig en vangt minder wind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De buurvrouw had alles al geregeld en ik vond dat prima.

   Verwijderen