Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 6 juni 2018

Ziek!

Sinds een paar dagen ben ik flink verkouden. Het probleem zit vooral in mijn bovenste luchtwegen: hoesten, benauwd, een pijnlijke, piepende ademhaling en veel slijmen.Neusverkouden en snotterig ben ik helemaal niet, misschien komt dat nog.Doordat ik al tientallen keren in mijn leven bronchitis had, weet ik wel zeker dat het dat is.

Ik heb koorts en afgelopen maandag een barstende hoofdpijn die ondanks paracetamol niet wilde wijken. Gisteren was de hoofdpijn al weer iets beter, en heb ik geen pijnstiller gebruikt, maar ook dan moest ik mijn hoofd niet te enthousiast bewegen, anders schoten er gemene steken door mijn hoofd.
Ik heb veel geslapen en dus ook veel in bed gelegen.
Ik denk dat ik weer eens een virus had opgelopen van mijn kleinzoon, die was vorige week ziek en koortsig en benauwd. Blijkbaar een type verkoudheid dat vooral in de luchtwegen gaat zitten. Tijd voor een kinderdagverblijfvirus voor oppasoma. Hoe dan ook, zo'n verkoudheid is nogal uitputtend!
Hopelijk ben ik gauw weer beter!

13 opmerkingen:

 1. Beterschap! En goed in de gaten houden, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier zijn we al 1.5 week snip verkouden, man lief kwam er mee aan zetten.
  Poeh dat is lang geleden dat we zo verkouden zijn geweest! Hoofd vol en veel hoesten en keelpijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Loop al sinds begin april vreselijk te hoesten , totdat dat longontsteking bleek
  Hoestbuien nu minder , maar nog niet over , ook al weken snotverkouden
  Voor u ook beterschap toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoorde een dergelijk verhaal ook van de praktijkverpleegkundige van de huisarts. Wekenlang longontsteking zonder dat ze het in de gaten had.
   Ik hoop niet dat dit bij mij het geval is!

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Die kleinzoon is volgens mij al weer beter, die kon sneller dan ik!

   Verwijderen
 5. Vervelend en beterschap! Zit je de laatste maanden volgens mij niet mee al vaker een aantal keren ziek geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap. Hou jezelf goed in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien heeft het ook nog iets met je allergie / hooikoorts te maken? Dat je juist nu gevoelig bent voor een infectie, omdat je luchtwegen al niet helemaal "op hun best" zijn.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen