Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 1 juli 2018

Energieverbruik in de afgelopen week

Ook deze week weer een zuinige week, het was niet nodig om te stoken. Het was zelfs knap warm en zonnig, in ieder geval de afgelopen dagen. Verwarmen was totaal niet nodig.
Het is nu bij mij in de woonkamer 25,4 graden!

Wat verbruikte ik?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 26):
GAS -> 0,7  m3.
In week 25 gebruikte ik 0,6 m3.

STROOM -> 10  kWh
In week 25 gebruikte ik ook 10 kWh.


Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €2,44
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen daar nog bij.

2 opmerkingen:

  1. Ondanks mijn energiezuinige huis en het warme weer, verbruikte ik in de afgelopen maand 26m3. Vermoedelijk is er veel gedoucht en heb ik de ontsapper veel gebruikt. Ik kook dagelijks.

    KWh heb ik min 152 verbruikt. (Zonnepanelen)
    Zag dat het deurtje van de inbouwvriezer vanmorgen open stond. Ijsvorming gedoe, gedoe. Jottem. Werk binnenkort, als het gaat regenen.

    BeantwoordenVerwijderen