donderdag 6 september 2018

Duurder kattenvoer

Op mijn blog over prijsverhoging van het merk kattenvoer dat ik altijd koop, kreeg ik als reactie dat ik best wel eens wat duurder kattenvoer kon kopen.
Dus ik dacht, misschien hebben lezers wel een punt. Ik besteed weinig geld aan kattenvoer. Dat kon inderdaad wel beter. Deze week is kattenvoer bij de AH in de aanbieding, dus ik dacht, ik koop duurder voer. Nu heb ik pakken van 750 gram gekocht, voor €4,25 per stuk. Dat is per kg €5,67 en mijn "oude" voer was €2,99 per kg. Een aanzienlijk verschil, want bijna dubbel zo duur!
Mijn motivatie om het duurdere voer te kopen: deze week krijg ik het 2e pak gratis. Dat kan wel uit, want nu kost het voer dus per kg €2,84. Dat is nèt iets goedkoper dan de pakken die ik anders altijd koop. Ik heb poes laten proeven en die vindt het heerlijk!
Je snapt dat ik daar flink veel van heb ingeslagen! Nu maar hopen dat het voer minstens zo goed voor haar gezondheid is als het andere voer.
mijn kat

13 opmerkingen:

  1. Nog steeds een koopje, ik betaal een tientje per kilo voor niervoeding. Maar mijn kat heeft dan ook beginnende nierproblemen en zo is het onder controle te houden en dat is nog steeds beter voor de kat en mijn portemonnee want de dierenarts is veel duurder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij geven onze katten voer van het merk fokker. Van supermarkt voer krijgt onze zwarte kat een witte waas over zijn vacht. Sinds dit voer niet meer. Ook zit er bijna geen zout in het voer en geen granen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik koop Prins Vitalcare Sensitive hypoallergic (zo, mond vol!). Welk voer we ook gaven, de ontlasting van onze poes stonk echt vreselijk, en ze had regelmatig diarree. Maar de dierenarts kon niets ernstigs vinden, ze had kennelijk gewoon een gevoelige spijsvertering. Ik kreeg van iemand de tip dit voer eens te proberen. Geen stank meer, nooit meer diarree gehad, mooi glanzende vacht, de € 59,95 voor 10 kg heb ik daar graag voor over. Ze is maar een klein poesje, en doet ruim 5 maanden met zo'n zak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier is poes de baas ,zij bepaald wat ze eet .Vaak brokjes van Perfect Fit ,ook de brokjes van Jumbo blieft mevr wel en soms Whiskas brokjes .Vind ze iets niet lekker eet ze nauwelijks en valt ze af dus krijgt ze gewoon wat ze lekker vind duur of goedkoop maakt dan niet uit .Ook met natvoer is ze heel kieskeurig .De ''missers'' gaan gelukkig naar mijn dochter die heeft er 5 en zijn niet zo moeilijk . Een prachtige kat heb je !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gisteren in Zembla gezien: In Australie gebruiken ze afgeschoten kangoeroes voor het katten en hondenvoer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn daar bijna 40 miljoen kangoeroes. Voldoende voor alle huisdieren van dat continent.

      Verwijderen
    2. Gelukkig hebben we in Nederland geen kangoeroes.

      Verwijderen
  6. Wat een onzin trouwens, dat er mensen zijn die jou aanspreken op het feit dat je weleens wat duurder voer zou mogen/moeten gaan kopen voor je kat!! Jouw kat ziet er gezond uit en heeft een prima leven bij je. Hier krijgen mijn katten allerlei verschillende merken voer en gedijen daar erg goed op!! Het natvoer komt van de ALdi, daar zijn de heren dol op! De honden hier krijgen ook geen topmerk voer en zeker niet het duurste! Wel krijg ik van dierenartsen en honden/kattenliefhebbers altijd te horen dat mijn dieren er zo geweldig goed uit zien...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou dat was precies mijn gedachte ook! Mijn kat kreeg ook altijd voer van de lidl, af en toe was van de appie als het in de aanbieding was, zag er net zo mooi uit als hierboven op de foto en mankeerde niks...

      Verwijderen
    2. Ik denk ook niet dat (veel) duurder automatisch beter is en dat je door peperduur kattenvoer te kopen de dierenarts buiten de deur houdt.
      Volgens mij hebben ziektes bij katten veel meer met erfelijkheid en aanleg te maken dan met supervoer. Behalve dan als je kat te dik is, daar krijgen ze wel klachten van. Zo te zien is jouw kat helemaal niet te dik, dus dat zal het probleem niet zijn!
      Marijke

      Verwijderen
  7. Dat ik 38 euro moet betalen voor 2,5 kg droog kattenvoer is dat mijn kat op dieet staat. Daarbij heb ik niet gezegd dat de brokjes die je voor jouw kat koopt te goedkoop zijn, alleen dat een kat een carnivoor is en ook graag natvoer heeft. Maar premium voer voor elke kat overwogen moet worden voor de gezondheid.
    Mijn dierenarts koopt voor haar honden ook de brokken bij de A.ction en natuurlijk eet de kat de brokjes graag wanneer ze geen natvoer/vlees krijgt.

    Groet, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn kat krijgt ook dagelijks nat voer, maar daar ging deze blog niet over. Hier ging het over harde brokjes.

      Verwijderen
    2. Een geweldige trend, dat vers vlees voor katten en honden, die vele dieren ziek maakt en de eigenaars op hoge kosten jaagt ....zie de aflevering van radar van afgelopen maandag ....

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.