woensdag 5 september 2018

Beter horen

Nee, dit is niet een reclame voor het bedrijf dat aan de weg timmert om hoortoestellen aan de man of de vrouw te brengen!

Ik hoor sinds kort weer beter!
Tijdens mijn vakantie op Ameland viel het mijn kinderen  op dat ik ondanks hoortoestellen slecht of niet reageerde op wat er gezegd werd. Dat was een tijdje terug veel beter,
Zou mijn gehoor achteruit gegaan zijn, of is er iets met mijn hoortoestellen?
Ik werd naar de audicien gestuurd om dat uit te zoeken.

De audicien kwam na onderzoek van mijn hoortoestellen tot de conclusie dat mijn linker hoortoestel defect was. Rechts zou goed zijn. Het linker toestel gaf ruis en en het versterkte de geluiden niet goed, het geluidsniveau was veel te zacht. Het toestel werd ter reparatie opgestuurd en het is nu ruim een week weer in mijn bezit en dus ook in gebruik. Het verschil is aanmerkelijk!  Ik hoor de klokken weer tikken, ik hoor dat het gas uit de brander van mijn fornuis stroomt. Allerlei geluiden die ik niet goed meer hoorde. Ik heb de indruk dat rechts ook beter zou kunnen en ik ben van plan daar na mijn pensioen ook werk van te maken.
Een gehoortest moet uitsluitsel geven of het klopt dat ik rechts minder hoor dan het wel geweest is.

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat het weer opgelost is en dat je alle - hoe klein ook - geluiden weer hoort!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.