Voor het afscheid van mijn werk had ik dinerbonnen gevraagd, dinerbonnen van een vegetarisch restaurant. Een collega van mij had bij zijn afscheid dinerbonnen ontvangen en ik vond het een geweldig idee! Geen dingen, maar een dienst en omdat het gaat om vegetarische voeding ook heel milieu en diervriendelijk.
Het is nog steeds een raar idee dat ik afscheid nam en na 1,5 week al weer aan het werk was en de bonnen dus achteraf veel te vroeg kwamen, maar dat geheel terzijde.
Dinerbonnen dus, voor in totaal 275 euro. Dat geld kwam uit de pot van de werkgever. Die geeft per gewerkt jaar €12,50 en voor het eerste jaar 50 euro. In totaal was dat 275 euro.
Ik vroeg om bonnen voor een vegetarisch restaurant omdat ik van plan was met de kinderen daar eens lekker en uitgebreid te eten en die bonnen kreeg ik ook.
In de afgelopen week ben ik met mijn oudste dochter en haar man in dat vegetarische restaurant uit eten geweest en we hebben genoten! Een heerlijk voorgerecht en een zeer smakelijk hoofdgerecht. Dochter en haar man kozen voor een veganistische variant en ik voor een vegetarische variant. Zowel in mijn voorgerecht als in mijn hoofdgerecht zat wat kaas en wat ei verwerkt.
Het cadeau gaat snel op! Het etentje kostte bijna 100 euro. Dus ik heb 2 cadeaubonnen van 50 euro afgerekend.
Op naar het volgende etentje met mijn andere dochter en haar man. Die twee vinden het ook een leuk restaurant. Ik heb met hen al eens eerder daar gegeten.
Heb jij wel eens dinerbonnen cadeau gekregen?
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
maandag 31 december 2018
Uit eten met dinerbonnen
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Zeker een leuk cadeau. Ik wist niet van het bestaan van die bonnen.
BeantwoordenVerwijderenGeen restaurant-bonnen voor een speciaal restaurant maar wel een “blanco cheque” voor een etentje met man en kinderen.
BeantwoordenVerwijderenNee, wel eens een kaartje voor een balletvoorstelling . Van die werkgever kreeg je elke verjaardag €50, maar niet als geld. Je moest er echt iets voor uitzoeken
BeantwoordenVerwijderenWat leuk
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk cadeau!
BeantwoordenVerwijderenVoor ons huwelijk kregen we diverse dinerbonnen. Ik vind het jammer dat sommige bon-initiatieven erg beperkt zijn in keuze van restaurants, maar de meeste boden ons leuke opties. Goed cadeau!
BeantwoordenVerwijderenMan kreeg van zijn werkgever een etentje voor ons gezin aangeboden vanwege zijn inspanningen op het werk. Geen maximaal bedrag, zijn baas houdt zelf van erg lekker (duur) eten. We zijn een paar weken geleden naar lekker gaan eten. De kosten EUR 140 voor vier personen (3 volwassen en een puber). Dat kreeg man weer terugbetaald na declaratie. We stuurden een fotootje naar baas, tijdens het etentje.
BeantwoordenVerwijderenZelf kreeg ik vvv bonnen (lees pasjes) voor mijn afscheid(net voor de kerst). Dat is standaard bij mijn baas. Ik kreeg EUR 275. Wat neer komt op een tientje per jaar. Er hoorde ook een etentje bij, maar ik koos voor een high tea. Was erg gezellig. Ook verwend door collega's.
Ik vind het een leuk idee! Met zorg klaargemaakt eten opeten in goed gezelschap, dat vind ik gezellig, lekker en inspirerend. Thuis maar op zijn tijd ook zeker in een restaurant. In G. hebben jullie ook een brede keuze aan restaurants. Vroeger zat er een heel goed vegetarisch restaurant, ik meen in de Kijk in t Jat? De kleine Johannes of zoiets. Dat was in een tijd dat het heel erg geitewollensokken was om vegetarisch te eten. Ik weet niet of het nog bestaat eigenlijk. Wat is er veel veranderd op het gebied van "gangbare" voeding in de afgelopen jaren.
BeantwoordenVerwijderenGezellig uit met je dochters. Altijd leuk!
BeantwoordenVerwijderenDat is leuk. En wat leuk dat je het uitgaf in een vegetarisch restaurant!
BeantwoordenVerwijderenVegetarisch eten in opkomst:
BeantwoordenVerwijderenNederland was ooit het land waar moeder de vrouw dagelijks om zes uur de dampende driehoek AVG voorschotelde. Op zondag soms afgewisseld met beste bakken bami met van alles er nog bij. Dat Nederland ligt ver achter ons wil FoodService Instituut Nederland ('een onafhankelijk kennisplatform opgericht door leidende bedrijven in de foodservicemarkt') nog maar eens vertellen. De omzet van foodservicebedrijven doorbrak in 2018 voor het eerst de €20 miljard (+5,5%). Hieronder valt onder meer de rap groeiende bezorgmarkt van €1,7 mrd. (+13,4%). Met dank aan de zonnige zomer en heaters zat de Nederlander in geheel 2018 op het terras. 'Formules doen het in de hele foodsector goed. Concepten met een strakke kostenstructuur, veel selfservice en hoge productiviteit blijven groeien', aldus een FSIN-woordvoerder. Mensen met een goed gevulde portemonnee struinen in oude tramremise van vreetstal naar vreetstal, om voor €28 twee oesterzwambitterballen en een biosapje te kopen. Types met grote honger en een kleinere beurs trekken naar wereldrestaurants om onbeperkt op te scheppen. Koken zijn we nog niet helemaal verleerd, al staat de V - tot verdriet van De Telegraaf-journo ('bio-moralisme, haha!') - tegenwoordig vaker voor vegetarisch. Het wekelijkse rondje met de kar door de supermarkt wordt ouderwets, want de boodschappen komen steeds vaker thuisbezorgd (€1,4 mrd, +29%). Om u toch naar het winkelcentrum te lokken is de 'superant' helemaal de toekomst. Dat is inderdaad een samentrekking van supermarkt en restaurant, want Appie en Jumbo willen voor u koken. Al met al gaat dit er toe leiden dat in 2019 de voeding- en genotmiddelenomzet met 4,5% gaat stijgen. De buitenhuisconsumptie neemt zelfs met 6% toe, denkt FSIN.