zaterdag 19 januari 2019

Boodschappen in de afgelopen week: veel diervoeding gekocht!

Doordat ik voeding kocht voor de kat, hebt ik mijn budget van 35 euro ruimschoots overschreden.
Ik kocht voor €46,86 diervoeding, maar omdat het een aanbieding was waarbij ik 2 haalde en 1 betaalde, kostte deze diervoeding mij €23,43. Mijn kat kan weer maanden vooruit!
Als ik alle diervoeding aftrek van het totaalbedrag, gaf ik €26,14 uit aan voeding en drinken voor mezelf en gasten. Dat valt reuze mee dus!
Mijn kleindochter eet weinig anders op brood dan chocopasta, maar ik hoorde van mijn andere dochter, haar tante, dat ze bij haar ook wel veganistische paté at. Dat was het proberen waard en ze koos inderdaad voor het niet zoete broodbeleg!
Prima!

Wat kocht ik?

12-19 jan '19

*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
bananen, 6 stuks AH 1,12
netje avocado's, 750 gram, 6 stuks* AH 2,69
2 volkoren broden AH 2,44
halvarine, kuipje AH 0,64
vega paté AH 1,90
chocopasta* Coop 1,38
hagelslag* Coop 1,24
3 pakjes vegetarische balletjes* Coop 5,00
2 kg uien Coop 1,74
2,5 kg aardappels* Coop 2,49
Snacks
olijven, 2 schaaltjes* AH 2,00
2 zoute haringen @ AH 1,66
Dranken
2 sojadrink  AH 1,84
Kat 0,00
harde brokken, 2x 1,5 kg* AH 8,09
zacht voer 4x 1,2 kg* AH 9,50
zacht voer 1x 1,2 kg + harde brokken 1,5 kg* AH 5,84
Verzorging 0,00
Kleinkinderen 0,00
TOTAAL 49,57

10 opmerkingen:

 1. Deze week heb ik ook gebruik gemaakt van de aanbieding van het kattenvoer. Ik kreeg op 2 zakken kattenbrokjes behalve 1 plus 1 gratis ook nog 35% korting omdat de verpakking uit het assortiment gaat. Terwijl de brokjes nog tot in 2020 houdbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraagje: wat eet jij als warm eten? Want ik zie geen groenten in je overzicht... heb je aan deze boodschappen echt genoeg om een week je helemaal te redden? (Geen negatieve toon hoor, oprechte vraag)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht even: huh, ben ik nu vergeten die 2 kg uien die ik gisteren kocht op mijn lijstje te zetten? Maar die staan er wel degelijk op. Dat maakt bijna 300 gram gemiddeld per dag aan groenten, maar blijkbaar vind je dat uien geen groenten zijn.
   Uien zitten boordevol met vitamines en mineralen. Het sleutelwoord bij voeding is VARIATIE. Dus zorg dat je niet iedere dag dezelfde groente eet.
   Als je in mijn boodschappenlijstjes van de afgelopen weken kijkt, dan vind je diepvries groenten, spruitjes, pompoen, kilo's wortelen, zuurkool, pastinaken, broccoli, paprika's, gezeefde tomaten, tomatenblokjes etc. en inderdaad ook veel uien. Op dit moment heb ik nog in voorraad: 3 kg uien, 1 kg wortelen, 1 kg zuurkool, veel groenten in de diepvries en heel veel potjes groenten in de voorraadkast.
   In de afgelopen week heb ik voornamelijk uit de vriezer-voorraad door mijzelf ingevroren maaltijden gegeten en ik heb de groene kool opgemaakt die ik kocht in de week van 1-8 december. Doordat ik deze kool van ruim 1 kg. niet opsneed, maar steeds de buitenste bladeren gebruikte en dan ingepakt in folie weer terug legde in de lade van mijn koelkast, bleef de kool helemaal goed.

   Verwijderen
  2. Aanvulling: tevens bewaar ik in mijn vriezer nog vijf diepvriesmaaltijden. Zelf gemaakt en ingevroren.

   Verwijderen
  3. Sommige culturen beschouwen ook aardappels als een groente. Dan heb je vorige week 4,5 kg groente gekocht!
   Lijkt me wel fijn dat je ook friet kunt meetellen ;-)
   groet, Jetske

   Verwijderen
 3. Kleindochter lust vast ook banaan, is ook lekker op brood.Eventueel met wat kaneel erover gestrooid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. levenzonderafval heeft een lekker recept voor rozijnenspread...100 gram rozijnen, weken, beetje kaneel of cacao erbij, staafmixeren...klaar.In de koelkast twee weken houdbaar.
   Ja maar dat is toch ook zoet die spread...jawel, maar niet met toegevoegde suiker en andere troep die in chocopasta zit.

   Verwijderen
 4. ook hier in Servie worden aardappels als groente gerekend. Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel bijzonder dat aardappels op verschillende plekken op de wereld bij de groenten gerekend worden. Ik geloof trouwens dat ze in Nederland zoete aardappelen weer wel bij de groente rekenen.

   Verwijderen
 5. Volg u nu een poosje vind het heel leuk allemaal te lezen wat u doet denkt maar ook goede tips van u en andere lezers waar ik wat aan heb

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.