vrijdag 22 februari 2019

Een peperdure telefoon

Er is een nieuwe telefoon op de markt, een Samsung  Galaxy S10+,  hij moet 1.599 euro kosten.
 Ik had ooit ook een Samsung, die kostte in 2011 €22,50 (klik voor de blog over de aankoop). Dat was een simpel telefoontje waarmee je kon bellen en SMS-en en verder niet.

Deze nieuwe Samsung waar je dus 1600 euro voor moet betalen, dat is andere koek!
Hij is vast heel bijzonder en er zijn ongetwijfeld veel mogelijkheden, maar bijna een maandsalaris voor een telefoon?
Ik vraag me dan af wie zo iets koopt. Ik heb voor mijn huidige smartphone een jaar geleden €153,87 betaald en kan er prima mee uit de voeten. Het is een telefoon zonder abonnement en ik gebruik voor €8,50  per maand een sim-only kaart. Ik kan internetten (1000 Mb per maand), bellen, appen en SMS-en, en misschien nog wel veel meer, maar dat gebruik ik niet. Waarom zou je meer willen? Er zijn toch al genoeg mensen die voortdurend met hun telefoon in de weer zijn. Kom je in de supermarkt of in de wachtkamer, bijna iedereen heeft zo'n ding in de hand. Een leuk speeltje, soms, maar zo veel geld voor een smartphone?

Hoeveel geld heb jij over voor jouw telefoon?

26 opmerkingen:

 1. Ik heb een gewone gsm met een prepaid kaart. Mijn gsm is zeker al 10 jaar oud en ik denk niet dat ik ermee op internet zou kunnen. Als ik kan bellen, sms versturen en ontvangen is dat voor mij voldoende. Ik heb een gemiddeld maandverbruik van 5 euro.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de goedkoopste Samsung smartphone + abonnement. Maak gebruik van alle mogelijkheden van mijn toestel en ben er heel tevreden mee. Hij doet het na anderhalf jaar nog prima en hopelijk blijf dat nog lang zo. Heb helemaal geen neiging om een duurdere te kopen maar als mensen dat wel doen, ach ieder zijn meug.
  In de supermarkt heb ik hem ook vaak in de hand...mijn boodschappenlijstje staat erop ! Maar in gezelschap blijft 'ie in mijn tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vorig jaar van een familielid een iphone 6s plus met 128 gb gegeugen overgenomen. 21/2 jaar oud. Nieuwprijs 859. Ik heb er 300 euro voor betaald en er voor 35 euro een nieuwe accu in laten zetten
  Een fantastisch apparaat. Vervangt voor mij ook zo ongeveer de computer, ereader fototoestel. Ik heb er mijn veld/vogelgidsen opstaan, kranten en veel meer. Met mijn kaartenapp verdwaal ik nooit meer en kan allerlei informatie direct opzoeken. Ik heb een abonnement bij T-mobile met onbeperkt bellen en 7 gb( familievoordeel) voor 17,50 per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit bij Simyo, voor 4 euro bellen en internet via de Wifi, heel fijne provider. Toestel van zoon, gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een Android. Was nieuw 200 euro, en krijgt alle updates. Abonnement met onbeperkt bellen en 5 GB voor 17 e p maand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Android is geen merk maar een besturingssysteem...

   Verwijderen
  2. Dat klopt. Het is een off brand smartphone met een Android besturingssysteem.

   Verwijderen
 6. Ik had altijd een Samsung, afdankertje van man of kinderen. Vorig jaar schafte ik een Iphone 8 aan (gedeeltelijk gekregen van man en kinderen voor mijn verjaardag) omdat Apple direct kan communiceren met mijn nieuwe gehoorapparaten en er is een wereld voor me open gegaan. Ik heb nog nooit zo goed kunnen telefoneren en ook het afspelen van muziek via mijn mobiel gaat direct op de apparaten. Zo geweldig en de aanschafprijs meer dan waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een sim-only kaart bij Hollands Nieuwe: 2000 MB voor 8 euro per maand (bellen, sms, internet)
  De telefoon had ik al. Goedkoper kan volgens mij niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een Nokia 3310(doet het nog,en doet een week met opgeladen batterij) met sim-only...ik ben 5 euro per jaar kwijt aan bellen en sms

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou het liefst zo'n 89,-... Meer niet. Maar ik heb nu een refurbished iPhone en die kostte zowat 300,-. Ik vind het gewoon erg om te typen. Maar ik gebruik hem ook om foto's mee te maken voor mijn blogs, dus dat moet het dan weer goedmaken. Maar eigenlijk vind ik het absurd dat ik zo'n bedrag heb neergeteld voor een smartphone....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vorig jaar heb ik de nieuwste Samsung S9 gekocht voor 800 euro. Ik kan er mee bellen, sms'en, appen en internetten. En kwalitatief goede foto's en filmpjes maken voor mijn website, zodat ik hier geen fototoestel voor hoef te kopen of een fotograaf hoef in te huren. Ik heb altijd bereik, wat heel fijn is. Ik betaal er mijn parkeerkosten mee. Ik doe er mijn boekhouding op, zowel privé als zakelijk. Ik kan er mijn mail op lezen en beantwoorden. Ik kan er mijn documenten afbeeldingen mee inzien en eventueel versturen. Ik kan er met de kinderopvang met mijn dochter communiceren en extra opvang regelen via de app. Ik krijg extra airmiles als ik bij de shell tank. Ik gebruik google maps als ik in een onbekende stad het adres zoek waar ik verwacht wordt of als ik vergeten ben waar ik mijn auto geparkeerd heb. Ik zie hoeveel stappen ik dagelijks loop. Ik leg als ik een leuk gesprek heb gehad meteen een connectie via LinkedIn. Ik sla er mijn presentatie in op. Ik gebruik hem als timer, stopwatch en wekker. En als adressenboek. Als notitieboekje. Ik noteer er mijn boodschappen in. Als (gezamenlijke) agenda. Ik kan mijn bankrekeningen inzien. Ik reageer snel op marktplaats. Ik krijg er mededelingen op binnen van school. Ik kan mijn energieverbruik erop zien. Ik log in met mijn DigiD app. Zie wanneer de containers aan de straat moeten. Als ik naar huis rijd zet ik de kachel alvast wat warmer. En de laatste tijd gebruiken we steeds vaker de live locatie, zodat duidelijk is wanneer de ander thuis is of in de file staat (we willen niet bellen in de auto).Ik boek er mijn hotels op. Wat ik niet doe is er de radio of muziek mee luisteren, daarvan weet ik dat dat ook veel gebeurd.

  Een leuk speeltje kun je het noemen, maar ik vind het vooral een heel erg makkelijk gebruiksvoorwerp die zoveel zaken combineert waar ik niet meer mee hoef te slepen. Denk wel dat het ook aan de eigen situatie ligt of het de moeite waard is. Zowel mijn man als ik werken door heel Nederland, iedere dag ergens anders, tussen 30.000 en 50.000 km per jaar. We hebben een dochter die naar de basisschool en de bso gaat. Ouders die soms 6 weken in Azië verblijven en die liever 's morgens of 's middags skypen dan 's avonds (daar midden in de nacht) en dan zijn wij vaak niet thuis maar dus wel bereikbaar! En ook onze vrienden zitten altijd overal.
  Ik vind het fijn als ik in de tijd tussen mijn afspraken heel veel dingen al kan regelen, zodat ik ook niet nog 's avonds na thuiskomst een uur of 2 achter de computer moet gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook een Samsung. 2 jaar geleden gekocht voor dik 100 euro en voldoet prima.
  Mijn jongste, slechthorende, dochter heeft een hele dure I-phone. Geweldig in combinatie met haar nieuwe gehoorapparaat (ze heeft slechts een gehoorapp. Met het andere oor hoort ze helemaal niks en daar is niets aan te doen) .
  Ze heeft geen laptop, geen e-reader, geen calculator, geen opname-apparaat etc. etc. Ze doet alles met haar telefoon.
  Voor mijn gebruik zou de telefoon veel te duur zijn, voor haar dus niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij heb ik de goedkoopste: een jaar of 10 terug gekocht, een Nokia voor € 10 of € 20, inclusief € 10,00 beltegoed. Ik kan ermee sms- en bellen, en hij fungeert als extra wekker. Als ik kan bellen als de trein vertraging heeft, heb ik eigenlijk alles wel gehad! Een smartfoon lijkt me wel makkelijk om de weg terug te kunnen vinden, en eventueel voor de camera - dan hoef ik mijn grote toestel niet meer mee te slepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook een Samsung, maar een oud model zolang die het doet, doet ie het. Ik ga daar absoluut niet zoveel geld aan uitgeven. Dat vind ik belachelijk, maar ze worden steeds duurder omdat er een markt voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb al jaren een oude model iPhone een iPhone 5, gekocht voor 350 euro. Heb deze telefoon al meer dan 3 jaar. Ik betaal maandelijks 19,95 voor onbeperkt bellen, smsen en onbeperkt internetten 4G.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als je een aantal maanden wacht is hij veel goedkoper. Heb hier wel top toestel kijk eens hoe vaak hij gebruikt wordt (nu ook) dus is waard ach niet iedereen rijdt lada/Dacia.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Momenteel nog een iPhone 6S, over enkele maanden een iPhone XR. Ik heb er niet mega veel apps op, maar wat er op zit moet soepel en snel werken en dat doe je niet op een oud B-toestel. Tot nu toe heb ik ze altijd betaald via het abonnement. Het duurste toestel wat ik had was 859 geloof ik.
  Voor mij is het 't waard. Ik rijd ook een goede, mooie, snelle auto, terwijl veel andere mensen genoegen nemen met een blik wat ze van a naar b brengt. Ieder z'n ding dus. Zolang ik het kan betalen gebruik ik graag goede spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 2 weken geleden de Samsung Galaxy s9+ gekocht voor bijna 800 euro,duur maar vind het wel waard.
  1600 euro gaat mij wel te ver!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oww jeetje ,ik heb zo'n gewoon '' dom '' klein mobieltje waar je alleen mee kunt bellen en evt een sms sturen en zolang het kan zal ik zeker niets anders kopen .Vreselijk dat idiote gedrag van mensen die de hele dag met hun neus op dat schermpje geplakt zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben nu net een iphone 5 aan het op starten die ik voor 60 E gekocht heb. Hoewel ik het vreselijk vindt om zo afhankelijk zijn van het www .En altijd maar in geplugd te moeten zijn. Zou van de week een taxi bellen om dat de hond snel naar de dierenarts moest. Niet eens meer een gouden gids of telefoon boek in huis. En dan ook nog niet meer weten wat het inlichtingen nummer was. Dan maar m,n best doen om digitarier te zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier in de meterkast de noodzakelijke telefoonnummers hangen. Dokter, huisartsenpost,ziekenhuis en ook drie taxibedrijven. Daarnaast wat telefoonnummers van mensen die gewaarschuwd moeten bij nood.

   Verwijderen
 20. Samsung s9 edge. En zijn geld meer dan waard. Zoals hiervoor iemamd al schreef. Is voor mij mijn alles in 1. Heel veel plezier ervan en mijn luxe speeltje die elke dag intensief wordt gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tegenwoordig zijn ze nog duurder dan een normale computer.. heb zelf ook een samsung toestel geen idee welk type hoor hij koste me 3 jaar terug iets van 100,-
  heb gewoon een sim-only met alleen bellen en sms en geen internet op mijn telefoon, dat is heel bewust, als ze me on-line willen spreken wachten ze maar tot ik thuis ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb vorig jaar een nieuwe samsung gekocht voor 128 euro. Ik heb al jaren een sim only abonnement en daar betaal ik 5,39 per maand voor. Heb alleen maar bellen en smsn, hoef niet altijd en overal internet te hebben. Ik ga liever voor 1600 euro lekker met het gezin op vakantie! Doodzonde om daar een telefoon voor aan te schaffen...maargoed, zo denk ik erover.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb er een van mijn werk, daar is een vaste vergoeding voor eens per drie jaar. Ik heb gekeken wat ik nodig heb heb voor het werk en of ik dat binnen het budget kon kopen (dat kon). In eerste instantie vond ik het flauwekul om een nieuwe te kopen, nu ben ik verguld met een telefoon die ik niet drie keer per dag hoef op te laden. Ook is de telefoon sneller en kan ik er nu beveiligingssoftware op draaien die niet werd ondersteund op het OS van de vorige (bijna 6 jaar oude) telefoon. Sommige collega's zijn fan van dure merken en die leggen dan eigen geld bij boven het bedrijfsbudget.
  Ik bel met de telefoon, gebruik samenwerkingstools voor het delen van bestanden en bijwonen van online vergaderingen, gebruik internet en lees emails. De telefoon fungeert als extra productiemiddels als ik op een plek ben waar ik geen toegang heb tot mijn PC of ook in het weekend als er dringende dingen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.