Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 24 februari 2019

Energieverbruik in de afgelopen week

Wat een weertje! Vandaag was ik al weer zonder jas op stap!


Wat verbruikte ik in de afgelopen week?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 8):

GAS ->   11,3 m3.
In week 7 gebruikte ik 12,2 m3.

STROOM -> 12  kWh
In week 7 gebruikte ik 13 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €10,90
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

2 opmerkingen:

  1. Jaar afrekening gekregen.Na aftrek van overstapbonus heeft de afgelopen 12 maanden mijn in het totaal 20 euro gekost (mede door panelen en elektrisch bij verwarmen door overschot stroom)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel voordelig. Afgelopen jaar heeft mij 190 gekost, na overstapbonus van Nuon. Deze werd 20 dagen te vroeg beëindigd op 31 december.

      Verwijderen