donderdag 7 maart 2019

Openstaand verlof wordt uitbetaald!

Gisteren ontving ik een mail van mijn oud-teamleider. Mijn vermoeden was juist, er was inderdaad iets misgegaan met de opdracht tot uitbetaling van de openstaande verlofuren. Als ik niet aan de bel had getrokken, dan had ik kunnen wachten tot sint-juttemis, want dan had er geen uitbetaling plaatsgevonden.
Mijn teamleider had persoonlijk opdracht moeten geven aan P&O en zij dacht dat uitbetaling automatisch gebeurde en dat ze er geen actie voor  hoefde te ondernemen.
Ik had op het intranet van de organisatie gelezen dat een teamleider zelf opdracht  moet geven voor uitbetaling. Toen ik haar op 31 januari jl. vroeg of ze de uitbetaling al geregeld had, bevestigde ze dat, maar in feite was dat dus helemaal niet het geval.
Heel jammer!
Ik wil hier niet beweren dat ze loog, maar waarschijnlijk dacht ze dat ze niets hoefde te doen en daarom vertelde ze mij dat het in orde kwam. Een beetje slordig, want ze is al ruim 14 jaar werkzaam als teamleider bij mijn oude werkgever (lees ik op Linkedin). Het lijkt mij dat ze het had kunnen weten. Ze heeft zich overigens nog wel netjes verontschuldigd en het alsnog in orde gemaakt.

Zo blijkt maar weer dat het goed is om je salarisstrookje te checken, want anders loop je misschien inkomsten mis waar je wel recht op hebt!
Ik ben blij dat ik actie heb ondernomen en niet tevergeefs gewacht heb totdat het geld waar ik recht op heb vanzelf naar mij toe kwam.

10 opmerkingen:

  1. Fijn,dat het door jouw actie nu in orde is.(als het op je rekening staat)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het goed is, dan wordt het geld op de 25e maart uitbetaald, tegelijk met de salarissen. Het is inderdaad dus nog niet binnen!

      Verwijderen
  2. Haha, je schrijft: "ik wil hier niet beweren dat ze loog", maar dat deed ze wel, ze vertelde je in ieder geval niet de waarheid toen je vroeg of ze al opdracht tot uitbetaling gedaan had, want dat had ze helemaal niet gedaan.
    Fijn zo'n baas!
    Ik stel me zo voor dat je haar liever kwijt dan rijk bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat dat zonder al te veel gedoe in orde komt! En inderdaad: altijd kritisch blijven - zelfs bij welwillende bazen kan er zomaar iets mis gaan, ten koste van jou als werknemer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is dan dat het laatste wat geregeld moet worden en ben je dan echt met pensioen?

    Dan komen er weer andere blogjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In wezen loog ze niet. Ze had personeelszaken gevraagd om uitbetaling.
    Heeft personeelszaken haar er wel op geattendeerd dat ze nog een handeling moest uitvoeren?
    Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat ze liegt.
    Heel wat gaat er door miscommunicatie niet goed. Soms is het goed om eerst wat uit te zoeken waar het mis gaat, in plaats gelijk een beschuldigende vinger te wijzen ( voor degene die deze neiging hebben).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Verlofuren worden ook automatisch door het systeem verwerkt en worden achteraf uitbetaald.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat gebeurt bij mijn werkgever niet. De baas moet er zelf opdracht toe geven en ze had dat ook al in januari kunnen doen, maar misschien door een misverstand is dit niet gedaan.

      Verwijderen
    2. Zelfde werkgever.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.