maandag 4 maart 2019

Openstaande verlofdagen nog niet uitbetaald door de werkgever

In een vorig bericht meldde ik dat ik nog een aantal verlofuren had, die volgens afspraak zouden worden uitbetaald. Dat aantal was groot, want het ging om 79 uur en 50 minuten. Volgens mijn salarisstrookje was mijn uurloon €21,20, dus als je het uitrekent, dan zou ik bruto nog €1692,47 tegoed hebben. Ik had op mijn allerlaatste werkdag, op 31 januari, bij de teamleider geïnformeerd of zij opdracht had gegeven tot uitbetaling. Volgens haar was dat al lang geregeld en kwam het helemaal in orde. Ik ben in de afgelopen tijd niet geïnformeerd over de werkwijze van het betalen van openstaande verlofuren die niet opgenomen konden worden voor het einde van het contract. 

In de maand februari had ik vakantie, en op 28 februari liep mijn contract af. Ik had verwacht dat ik tesamen met het laatste salaris ook de openstaande verlofuren uitbetaald zou krijgen, maar dat was niet zo. Vanaf 1 maart kan ik niet meer op het netwerk van de werkgever en zou ik dus ook niet meer kunnen aantonen dat er nog verlofuren open stonden. Daarom heb ik er op dinsdag 26 februari maar snel werk van gemaakt. Ik heb naar de teamleider gemaild met de vraag of er iets mis is gegaan en dat mailtje cc gestuurd naar mensen die er mogelijk ook iets mee zouden moeten. Ik heb alleen een reactie gehad dat mijn mail is doorgestuurd naar iemand van P&O.
Tot nog toe heb ik niets gehoord en eigenlijk  baal ik er wel van. Het is een aanzienlijk bedrag.

Misschien is de regel dat pas tot uitbetaling wordt overgegaan als het contract afgelopen is en niet al op 25 februari, de gebruikelijke betaaldag.

Ik wacht nog even af en als ik over twee weken nog geen bericht heb, ga ik kijken wat ik dan kan doen. Ik ben nog lid van de vakbond.

18 opmerkingen:

  1. Vervelend dat het onduidelijk is en je ee zelf achteraan moet zitten. Zeker omdat je zo bent bijgesprongen. Hopelijk is het gauw geregeld! Heb je voor 1 maart nog iets van een uidraai kunnen maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, er zat een PrintScreen bij de mail die ik verzond en ik heb deze mail cc naar mijn eigen privémailadres verzonden.

      Verwijderen
  2. Bij mijn werkgever worden de + en - uren pas verrekend als iemand uit dienst is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is bij mijn werekgever misschien inderdaad ook het geval, alleen hadden ze mij dat dan wel even kunnen melden. Er kwam helemaal geen reactie over de regels, mijn mail is alleen doorgestuurd naar P&O en daarna hoorde ik helemaal niets meer!

      Verwijderen
  3. Ik hoop,dat je er niet te veel achteraan moet zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb je een screenshot gemaakt van het overzicht van de openstaande vakantie-uren?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat je het pas deze maand uitbetaald krijgt. Had ik ook toen ik uit dienst ging bij mijn vorige werkgever en maand daarna kreeg ik nabetaling van de vakantie uren, vakantiegeld en overuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar hoop ik op ja, dat ik in maart nog een nabetaling krijg, maar dat hadden ze mij afgelopen dinsdag toch wel direct kunnen antwoorden?

      Verwijderen
  6. Hé, je hebt opeens een echte naam! Aaf, een leuke naam!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Rupsje nooit genoeg,tot de laatste minuut moet alles betaald worden,zielig gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, idd een akelige opmerking! En lekker anoniem, niemand weet wie je bent!
      Toch normaal dat je betaald krijgt waar je recht op hebt? Het gaat niet om een paar minuten, maar om een aanzienlijk bedrag.
      Ik wed dat jij ook niet tegen je werkgever zegt: och, laat maar zitten!

      Blijf lekker schrijven Aaf! Ik geniet elke dag van je blog!

      Groetjes Carla

      Verwijderen
    2. Het zijn heel veel overuren, natuurlijk wil je die uitbetaald hebben,niets zielig aan. Hele rare opmerking iddd. Groet, g

      Verwijderen
    3. Wat jammer die reactie van anoniem van17.13. Lekker reageren als anoniem ! Wees dan zo sportief je naam eronder te zetten ! Ik geniet elke dag van jouw schrijfsels Aaf, groeten Irene

      Verwijderen
    4. Sommige lezers van blogs durven niet openlijk voor hun mening uit te komen, en zeker niet wanneer het nogal negatief is en misschien wel kan kwetsen. Jammer dat zij dit doen en de bovenstaande mening (over rupjes nooitgenoeg) voegt echt NIETS toe aan de conversatie. Domme opmerking van een laf type. Groet Nicolet

      Verwijderen
    5. Op ‘n blog reageren, of je het met schrijfster/schrijver eens bent of niet, moet op een fatsoenlijke manier gebeuren. Dat kan leiden tot een leuke discussie of je dwingen eens goed na te denken!
      Domme, meestal anonieme reacties voegen niks toe en blijven wat ze zijn, nl. dom!!

      Verwijderen
  8. Toen mijn man met pensioen ging kreeg hij in de laatste maand dat hij werkte alles uitbetaald. Zijn loon, 13e maand en het vakantiegeld. Dat was vooraf verteld en geregeld. Misschien werkt het bij elk bedrijf anders. Jammer dat het niet is uitbetaald. Was wel zo netjes geweest. Je hebt jezelf ook van een goede kant getoond door weer een paar maanden bij te springen.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vond het juist heerlijk om een maand erna nog de door mijzelf bij elkaar gespaarde’bonus’ te ontvangen. Misschien dat ik me vandaag ook eens even ga storten op de belastingteruggave. Het zal hier zeker een leuk bedrag worden aangezien we van het hele jaar de hypotheekrenteaftrek nog krijgen en ik mijn bonus in de duurste categorie heb laten belasten. Oh ja en de inkomensverzekering. Denk dat ik wellicht vijf cijfers voor de komma ga behalen...

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.