donderdag 23 mei 2019

Weer een krachtige aardbeving!

Gisteren was er weer een aardbeving, deze keer één van 3,4 op de schaal van Richter. Het was voor zessen in de ochtend en ik heb er doorheen geslapen, maar ook in de stad Groningen hebben veel mensen de beving gevoeld. Bij mijn dochter viel door de beving een koortsthermometer van een plankje, zo maar op de grond. Als er spullen naar beneden vallen, dan kun je er zeker van zijn dat er ook schade is aan gebouwen. Misschien in de stad niet heel zwaar, maar wel in de omgeving van de beving zelf.

Er zijn inmiddels 430 schademeldingen in de provincie en daarvan zijn er volgens minister Wiebes 19 die vallen onder de categorie "Acuut Onveilige Situaties". Dat betekent dus dat je daar niet meer kunt wonen of verblijven, want dat is te gevaarlijk.

Ook de waterschappen controleren hun bezittingen: dijken, kades, gemalen en sluizen, want het zou wel heel naar zijn als er door de beving ook nog overstromingen ontstaan!

Wat een ellende!
Er was ook al voorspeld dat het verminderen van de gaswinning niet direct betekent dat de bevingen ophouden.  De bodem is nog lang niet tot rust gekomen. Dat gebeurt geloof ik pas jaren nadat de gaswinning totaal is gestopt.

Er zijn nogal wat mensen die vandaag de Groningse vlag halfstok hebben gehangen vanwege de aardbeving, als een soort stil protest. Daarnaast was er een demonstratie van boeren op trekkers.

4 opmerkingen:

  1. Het lijkt me erg naar en stressvol om midden in het aardbevingsgebied te wonen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En toch hebben heel veel mensen hier FvD gestemd, dat voor het opendraaien van de gaskraan is... onbegrijpelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waardedalingen van de woningen..niet zo'n leuk vooruitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.