woensdag 31 juli 2019

Op het verkeerde been gezet door afprijzingssticker!

Gisteren kocht ik weer eens vleesvervangers. Er was een actie bij de COOP, waarbij je 3 pakjes kon kopen voor 5 euro. Heel goedkoop natuurlijk! Er lagen ook pakjes biefstukc waar een 50% sticker op zat. Ik dacht dat ik, door die te kopen 50% van vijf euro zou betalen, maar dat bleek niet zo te zijn.
Die 50% afprijzing was in feite in mijn nadeel!
Na bestudering van de kassabon, kwam ik er achter dat er 50% was afgegaan van de oorspronkelijke prijs. Mijn voordeel was nu geslonken tot 18 cent per pakje. Mijn voordeel op deze vleesvervanger was nu geen €6.07, maar slechts 54 cent! En nu zit ik dus met vega-biefstukcen met een UHT datum van 30 juli 2019. Ik heb de pakjes direct ingevroren, en neem, als ik 's avonds zo'n biefstuk wil eten, op de ochtend van consumptie de vleesvervanger uit de vriezer. Maar de korting  was dus niet wat ik in gedachten had toen ik de pakjes kocht!
Ik voel me een beetje bedrogen!




29 opmerkingen:

  1. Dat gaat ook op bij de 35%korting bij de AH, die wordt berekend vanaf de originele prijs, niet van de aanbiedingsprijs. Is al jaren zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt niet, bij ah krijg je dan beide kortingen, en de aanbiedingsprijs en de 35%korting heb het zelf nl al paar keer zo gekocht.

      Verwijderen
    2. Bij mijn ah rekenen ze eerst de aanbiedingsprijs en van die prijs krijg je dan nog 35% korting. Ik let erop, een paar keer per jaar zie ik dit op lang houdbare dingen die ik gebruik. Dat zijn de buitenkansjes en dan koop ik een voorraadje! Op sla en gesneden groenten zie ik het regelmatig.

      misty

      Verwijderen
    3. Bij ons bij ah gaat de 35% korting van de normale prijsde plus de korting van bonus aanbiedingen gaat er dan ook nog van af.
      dus weer anders dan bij jullie.
      misschien per ah verschillend.
      wel vreemd eigenlijk

      Verwijderen
    4. Vroeger was dat hier ook zo. Toen kwam er een nieuwe manager en veranderde dit. Het is inderdaad vreemd dat dit niet landelijk geregeld is. Het scheelt wel behoorlijk, maar voor ahold is het natuurlijk bijna niets.

      misty

      Verwijderen
  2. Nou bedrog is het niet. Een kassabon moet je ook niet thuis pas controleren. Je had het ter plekke nog terug kunnen geven en omruilen voor pakjes met een latere UTH datum.

    Ik ben altijd wel fan van zelfscannen, kan je gelijk zien of korting goed verwerkt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die van biefstuk ken ik niet maar van Vivera zijn wij dol op de kippestukcjes, gyros en de kipsnitzel. Betaalbare vleesvervanger overigens en, vinden wij, heel smakelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Misschien even een email sturen naar de supermarkt en uitleggen wat er gebeurd is. Ze kunnen vast wel wat voor je doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had dat laatst ook. Ben toen naar de informatiebalie gegaan. Kreeg het gewoon terug. Je hoeft echt maar 50% van de actieprijs te betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is inderdaad een rare manier van afprijzen. Ben je nog van plan terug te gaan naar de winkel om dit aan te kaarten?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Meerdere acties tegelijk doen ze nooit. Je had misschien ook de biefstuk apart kunnen afrekenen om de korting wel te krijgen en nog een van de andere vleesvervangers erbij kunnen pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kan me voorstellen dat je dat zo voelt. Even teruggaan naar de winkel?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Misschien is dat fout gegaan, als je de kassa bon nog hebt zou je misschien een bezoekje kunnen wagen aan de klantenservice en vragen hoe dat zit.. ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bon die heb ik nog wel. Dus waarschijnlijk ga ik nog even terug!

      Verwijderen
    2. Mijn ervaring is dat de COOP - tenminste hier - heel schappelijk is met deze dingen.

      Verwijderen
  10. Bij Coop had ik dat laatst ook met een product, kreeg alleen de 50% korting, niet de actieprijs.

    Bij AH dubbelt het wel. Maar daar moet je ook weer oppassen: laatst had ik een persoonlijke bonus, die minder gunstig was dan de gewone bonus! Bij de kassa werd de PB prijs gepakt (20% korting ipv de 2e voor de halve prijs, dat laatste was gunstiger geweest).

    Daarnaast zie ik dat steeds meer van die kortingsstickers op (dure) producten die uit het assortiment gaan, maar de oorspronkelijke prijs wordt niet vermeld. Veel mensen denken koopjes te halen, en dat valt dan nogal tegen. Ik trap er niet meer in...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In elke winkel hangen scanners, je kunt dan zien wat het product kost met de korting eraf en of je dat er voor over hebt. Bieke

      Verwijderen
    2. zeker niet in elke winkel. Bij de Coo.p bij mij in de buurt en de A.ppie hier ook niet en ook bij de andere super zijn ze na de komende verbouwing weg. Ze zijn nu al uitgeschakeld.

      Verwijderen
  11. Ontzettend vervelend! Misschien is het een idee om na het inpakken van de boodschappen de kassabon meteen na te kijken, - dus nog in de winkel - mocht er dan iets niet goed zijn kan je het meteen aangeven?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het kassa systeem van de AH combineert Bonus en 35% in een keer. Het systeem van de Coop doet dit niet. Gewoon afrekenen en met de bon naar de infobalie dan wordt het handmatig verrekend. De aanbieding van 3 voor €5 als je dan 3 koopt had je €2.50 moeten betalen. Ik zou met de bon teruggaan. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier met de Coop hetzelfde gehad, maar werd alsnog rechtgetrokken...

      Verwijderen
  13. Gebeurt me bijna wekelijks hier bij de Jumbo. Als ik niet oplet. En inderdaad vaak bij de vleesvervangers.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zag laatst een kilo-aanbieding kipfilet in de krant staan. Ben naar de Coöp. gegaan en heb 10 kilo ingeslagen. Thuis blijkt bij het verpakken dat er 900 gram in alle verpakkingen zat en dat de kiloprijs erop stond. Nee, het werd niet omgerekend naar 900 gram. Ik voelde me beetgenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stond dat erop of heb je het nagewogen na openen? Dit vind ik heel raar klinken. Mag ook vast niet

      Wegen jullie eigenlijk wel eens wat er ach in zit en wat erop staat?
      Heb dar nooit gedaan.

      Verwijderen
  15. Onze alheij heeft 35% stickers. Ik kijk daar wekelijks of ik afgeprijsd bio vlees kan krijgen of een aantal productie die kan invriezen en die ik graag op voorraad heb.
    Onze jmb heeft deze sticker niet maar doet mee met Toogoodtogo. Ik heb er tweemaal een pakket besteld. Dat zijn verrassingspakketten en dus moet je niet miepen als er spullen in zitten die je anders niet zou nemen. En je moet ze alsnog opeten of er een liefhebber voor zoeken, anders is het voedsel alsnog verspild natuurlijk. Het eerste pakket was ok, en het tweede pakket was uitstekend. Ik ga het waarschijnlijk wel weer eens doen, in periodes dat ik de tijd en flexibiliteit heb om creatief te doen met wat me wordt toegeschoven. We zijn met vier mensen, dat scheelt. Ik zou het niet doen met een klein gezin of met gezinsleden die veel soorten etenswaar uit overtuiging of om medische redenen laten staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Had het laatst nog met wc-rollen; twee grote pakken voor één. Heb ik natuurlijk weer de 'luxe' variant gepakt i.p.v. de 'normale' waar ik eigenlijk voor kwam. De pakken lijken op elkaar en staan vlak naast elkaar opgestapeld. Heb i.i.g. genoeg voor de komende weken. Volgende keer maar nog beter opletten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Daar zou ik mee teruggaan. (lukt je nu natuurlijk niet omdat het in de vriezer zit, maar kassabon lijkt me ook duidelijk genoeg). Bij AH krijg je vlgs mij in zo'n geval eerst de aanbieding en wordt er daarna nog een keer het percentage van de kortingssticker in minder gebracht. Zo heb ik weleens hele goedkope kaas gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bij de budget supermarkten A..i en L.d. verkoopt men smakelijke vleesvervangers voor een prima prijs. Vriend en ik controleren altijd onze kassa bon voordat we de winkel verlaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik had precies hetzelfde, dacht dat dat normaal was. Ach ik heb toch weer iets gered van de vuilnisbak denk ik dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.