zaterdag 24 augustus 2019

Al weer een week weinig uitgegeven aan boodschappen!

Deze keer bleef het bij bijna 22 euro. Een mooi bedrag en dat ondanks de aankoop van luxe kaas (roquefort)! Ik moet zeggen dat mijn koelkast wel wat leeg begint te raken. Dus daar ga ik in de komende week wat aan doen.

Wat mij opviel: de havermout heet tegenwoordig geen havermout meer, maar oatmeal, ook op de kassabon. Net zoals de uitverkoop al weer jaren sale heet en gisteren kwam ik bij de HEMA in de sale kinderhemdjes tegen die geen hemdje meer heten, maar vest. Sommige soorten hagelslag heten sprinkles en geen hagelslag. Wat is dit voor raars? Kunnen Nederlandse bedrijven niet gewoon Nederlandse woorden voor producten blijven gebruiken?

17 - 24 aug '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
pruimen, 7 stuks* AH 1,05
7 appels* AH 1,76
minneola's, 3 stuks* AH 0,98
maïswafels, 2 pakken* AH 0,94
havermout* AH 0,37
gerookte haringfilet, 3 stuks* AH 1,86
tonijnstukken MSC, 2 blikjes* AH 1,99
knoflook, 5 bollen AH 1,05
gezeefde tomaten, 2 pakjes AH 0,98
trostomaten, 2x ca 675 gr. 5 stuks* AH 2,98
2 maïskolven, vers* AH 0,99
sperziebonen, ca 300 gr * AH 0,40
citroensap in flesje AH 0,44
mayo zonder ei* AH 0,99
Snacks/ hapjes
olijven, potje AH 0,49
roquefort (schapenkaas)* AH 2,88
Dranken
sojamelk, 2 liter 1,76
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 21,91
Diversen
zegels AH 2,10
TOTAAL DIVERSEN
TOTAAL 24,01

13 opmerkingen:

  1. Deels komt dit ook omdat sommige producten ook in buitenlandse supermarkten ligt zoals hagelslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat van die engelse benamingen is mij eigenlijk nooit zo opgevallen. Maar het zal marketingtechnisch wel een voordeel bieden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij AH staat er wel havermout op het pak, maar oats op de kassabon. Bij Coop staat er ook oats op het pak (en het Duitse woord Haferflocken) en staat er havermout op de kassabon.
      Ik denk dat het voor laaggeletterden verwarrend is, die niet Nederlandse namen.

      Verwijderen
  3. Leuk he al die goede versaanbiedingen, hier hadden we dat ook. Heerlijke grapfruits voor 1 euro, boontjes 50 ct etc. Echt oogsttijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sinds kort heb ik altijd verse citroenen in huis. Honderd keer lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een tijdje Marley Spoon-dozen gehad en daar zaten altijd citroenen en limoenen bij om te persen. Wat een gedoe vond ik dat... En ik vond de smaak juist niet of nauwelijks beter dan een flesje. Het is heel persoonlijk denk ik.

      Verwijderen
  5. Daar verbaas ik me ook al heel lang over. Het klinkt veel spannender en dat verkoopt beter. Zeker als het om dierlijke producten gaat. Spareribs in plaats van varkensribbetjes of chicken drumsticks in plaats van kippedijtjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor getrokken varkensvlees gaat dat inderdaad op:)

      Verwijderen
  6. Jammer dat de prijzen wegvallen als je met een mobiel de site bekijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het lijkt erop dat alles zo langzamerhand overgenomen wordt door het engels...Beetje jammer. Er is zelfs een winkel in de herestraat, ben nu even de naam kwijt, en daar wordt alleen maar engels gesproken. Ik keek mijn dochter raar aan en hield mijn schouders maar op en later vroeg ik haar waarom ze geen nederlands spraken. Het is een engelse winkel mam....Oh oke...ja en? Als ik bij de Ikea kom praten ze ook geen zweeds? Dat dus...
    Mooi lijstje met je boodschappen!! Vind je verse olijven niet lekkerder? Wij halen ze vaak bij de lidl. Heb ook wel eens potjes gehad, maar die vinden we niet zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind beide soorten olijven lekker. Die in een potje zijn echt jeugdsentiment, zo kreeg je ze ruim 50 jaar geleden in restaurants, ook in Spanje, herinner ik mij!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.