zondag 4 augustus 2019

Die warmte gaat maar moeizaam weer uit huis!

Een week geleden was het nog heet, heel heet. Gelukkig is het nu aangenamer, maar die warmte bleef verbazend land in huis hangen! Ondanks intensief luchten, zowel op de bovenverdieping als beneden, bleef de temperatuur ver boven die van de temperatuur van buiten.

De huidige temperatuur is zeker niet onaangenaam, heerlijk, niet te heet en zeker niet te koud. Tussen 20 en 25 graden voelt als een luxe temperatuur, alsof ik veel te veel stook en veel te veel CO2 de lucht in slinger.


Nu (zaterdagavond) is het bij mij in de woonkamer 23 graden, terwijl het buiten 16 graden is. Hetzelfde geldt voor mijn slaapkamer, ook daar gaat het afkoelen minder snel dan verwacht. Ook daar vanochtend nog weer 22 graden, terwijl de hele nacht de ramen tegen elkaar open stonden!

Op zich is de temperatuur vergeleken bij een week geleden al flink gedaald, toen was het boven 28 graden en beneden 26,5 graden, maar ik had verwacht dat ik die hitte sneller kwijt zou zijn.

Hoe is dat bij jou? Heb jij nog last van de warmte in huis?

11 opmerkingen:

 1. Laatst hoorde ik op tv,dat in een huis met donkere muren,die stenen zo lang warm blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het najaar is de (hele grote) kastanjeboom uit onze tuin gehaald ivm tondelzwammen, de boom zou een storm niet meer doorstaan hebben. Nu merkten we hoeveel warmte de boom tegenhield. Deze hittegolf wer het ruim 26 graden in ons huis, vorig jaar was dat 23!
  Gelukkig is de warmte wel snel verdwenen, toen ik opstond was het 19,5 gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is s nachts nog steeds warm in ons redelijk goed geisoleerde huis. Vorige week las ik ergens, dat de grote uitdaging om het energieverbruik tegen te gaan niet zozeer de verwarming is, maar de verkoeling. Steeds meer mensen schaffen een airco aan omdat hun huizen niet gebouwd zijn op langdurige hitte.
  Bij onze buren die een wingerd laten groeien tegen hun twee van hun muren (zuid en oost) was het binnen paradijselijk. De wingerd scheelt iets van 5 graden op de muur, ziet er mooi uit en biedt een schuilplaats voor de vogels. Jammer genoeg wil mijn man er niet aan voor onze woning, want de wingerd moet eens per jaar gesnoeid worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb een oud, lees uit 1914, huis dat niet geïsoleerd is. Nu is het 23 graden. Maar de hitte zit gewoon in de stenen. Ook bij mijn ouders, huis uit 1971 en goed geïsoleerd, blijft het ondanks alle maatregelen gewoon 22,5 graden. Dus geniet ervan zou ik zeggen ;))) Maar zonder gekheid ik weet niet meer of het op tv was of dat ik het gelezen heb, vroeger moesten we alles doen om het warm te krijgen in de winter nu moeten we alles doen om het koel te houden in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook. Nadat het huis geisoleerd is. Stond een stuk in de krant dat dat wel eens een groot probleem kon gaan worden. Ze waren bang dat al dat koelen net zo veel of meer energie gaat kosten dan verwarmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier nog over de 24 graden in huis, het koelt niet erg af in huis. De warmte blijft echt hangen ook al hebben wij de deuren en ramen open en de zonwering naar beneden. Onze woning heeft zand kleurige muren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zet als de zon weg is de deuren tegen elkaar open en dat is heel prettig. Maar dat moet wel kunnen natuurlijk, niet elk huis is daarop gebouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In ons huis was het ruim 31 graden. Dit is in de toekomst niet meer leefbaar. Dus er komt een airco, om een escape room bij extreme hitte te garanderen. Het milieu interesseert mij hierbij totaal niet.

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tijdens de extreme hitte was het hier binnen desondanks 'maar' maximaal 26 graden. Nu op dit moment 22 graden. Aan de achterzijde van mijn appartementen complex is er een groot oerwoud maw meer koelte dus. Aan de voorzijde staat een hele grote boom die tot ongeveer 14.00 de zon tegenhoudt daarna stijgt ook hier de hitte.Veel bomen in de buurt die toch een klein beetje meehelpen om de hitte ietwat tegen te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb zonwerend doek gekocht op de markt en met gordijnroede aan de buitenkant voor de ramen gehangen.Dat scheelt heel veel.Een paar buren vonden dat ook veel verschil maken, en hebben dat ook gedaan.
  Airco zal er ooit wel komen, maar wat niet warm wordt,hoeft ook niet gekoeld(en scheelt energie)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geen last van, de afgelopen dagen heeft de airco ook niet aangestaan, gewoon lekker alles opengezet.

  BeantwoordenVerwijderen