donderdag 3 oktober 2019

Duurdere bioscoop

Door bepaalde soorten films niet meer te draaien en andere films toe te voegen wordt Pathé duurder. Tot aan de zomer had je in de Pathé op de dinsdagmiddag en donderdagmiddag 50+ films. Die waren bedoeld voor een wat ouder publiek. Niet dat daar geen jongeren op afkwamen, die mochten ook gewoon naar binnen, maar dat was niet de doelgroep. Die 50+ films waren wat goedkoper, ik meen 8,50 euro én ze hadden een bonus: er was een pauze met gratis koffie/thee en een lekkere koek.
Een voordelig uitje met traktatie!

Helaas, das war einmal, maar nu niet meer. Er zijn andere films voor in de plaats gekomen. Ook wel interessante films, daar niet van, maar duurder dan de 50+ films en niet gratis voor mensen met een Unlimited pas van de Pathé. Dit nieuwe aanbod heet Selected. Geen kortingen mogelijk, geen gratis film voor abonnees, nee, je betaalt €12,50.

Wat betekent Unlimited ook al weer? Onbeperkt? Welnu, die Unlimited pas geldt niet onbeperkt voor Selected films, niet voor opera op film (kost 32,50), niet voor ballet op film (kost 18,50) en ook niet voor muziekfilms. Ik wilde bijvoorbeeld laatst naar de Woodstockfilm. Die had ik ongeveer 50 jaar geleden gezien en die wilde ik met mijn Unlimited pas gratis nog wel een keertje bekijken.
Maar dat was dus absoluut niet gratis. Ik heb het niet gedaan omdat ik in de afgelopen 3 maanden zo veel mogelijk wilde profiteren van de pas met films die wél gratis waren.

Ik vind het jammer dan de 50+ films verdwenen zijn en ik vind het jammer dat die Unlimited pas niet ongelimiteerd toegang geeft tot alle films! Er is ook nog een duurdere Unlimited gold, maar die geldt evenmin voor de Selected films. Een beetje jammer!

14 opmerkingen:

  1. Ik heb het even nagekeken, opera kost ook in Groningen €17.50 te vinden op de site van Pathe. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aanvulling.. op zaterdagavond kost het wel €32.50 in Groningen, op zondag en maandag €17,50. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De opera-films voor €17,50 zijn overdag geprogrammeerd.

      Verwijderen
    2. Hoe is de kwaliteit van de opera opnames? Een kaartje voor een operaproductie kost gemakkelijk 50 euro geen wonder als je ziet wat er bij komt kijken. Als de opnames van mooie uitvoeringen zijn e met goede kwaliteit audio, zou dan zeker een drempelwegnemen.

      Verwijderen
    3. De bioscoopuitvoeringen van opera, zijn een uitkomst voor mensen die niet naar een voorstelling kunnen gaan om wat voor reden dan ook, of als het in het buitenland is. Mijn moeder gaat graag naar dit soort voorstellingen en is er lovend over, ze is best kritisch dus de kwaliteit van het geluid zal best goed zijn. Ik vind het wel leuk dat Pathé allerlei extra dingen doet als muziek, classics, alternatieve films en meer zo. Dat was vroeger niet, de keuze is zeker groter geworden. Ik had ook een unlimited pas en dat geld haal je er ruim uit ook al kan je dan daarmee niet naar alle voorstellingen. Als ze hem volgend jaar weer voor drie maanden aanbieden doe ik het weer. Ik heb ervan genoten. Misleiding, ach ja, ik kon er wel mee leven.

      Verwijderen
  3. Het zal niet lonend zijn geweest, neem ik aan. Tenslotte moet een bedrijf winst maken. Gelukkig dat de opera-films €17,50 kosten en geen €32,50. In het theater betaal je meestal €65,= of meer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gaat toch niet naar een opera film kijken. Wat een slap aftreksel van een echte opera bijwonen.

      Giselle.

      Verwijderen
    2. Niet iedereen kan ver reizen of 50 euro voor een kaartje uitgeven.....

      Verwijderen
  4. Als je met die unlimited pas niet naar alle films kunt, riekt dat naar klantenmisleiding. Je denkt dat je overal naar toe kunt, maar in de praktijk is dat dus niet zo!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook misleidend. Waarschijnlijk is het zo dat je oorspronkelijk naar alle films kon, maar dat dit gewijzigd is, terwijl de naam gebleven is.

      Verwijderen
  5. Net als de museumjaarkaart moet je ook voor sommige speciale en duurdere tentoonstellingen bij betalen. Maar je mag al zoveel musea gratis in, dat ik dit niet erg vind. Jammer dat je dan een mooie film over Woodstock toch maar laat schieten. En een paar blog geleden nog schrijft hoeveel extra geld je hebt verdiend in twee maanden. Je mag jezelf daarom best wat meer gunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat je iets niet doet, hoeft niet meteen te betekenen dat je het jezelf niet gunt natuurlijk.
    Dit is gewoon de keuze maken: vind ik dit het geld waard. Stemmen met je voeten.

    Zuinigaan, gelukkig heb je de afgelopen tijd wel goed gebruik gemaakt van je pas. Volgens de wijsheid van Marieke Henselmans: wees blij met alle keren dat je er van hebt kunnen genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga in de komende dagen nog 1 keer. Dat is de 17e keer in 3 maanden. Ik heb prachtige films gezien en ook wel wat mindere.

      Verwijderen
  7. Jammer wanneer dingen iets beloven en het niet zijn, is inderdaad misleidend. Ik sluit me aan bij Leesgraag, lekker doen als je zin hebt én het kan betalen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.