woensdag 2 oktober 2019

Twee flinke uitgaven deze maand

Deze maand wordt een relatief dure maand!
Ik neem deel aan een cursus kunst en architectuur in zes westerse steden. Die cursus is afgelopen week al gestart, maar die moet nog betaald worden. De kosten zijn 145 euro voor zes lessen.
De eerste les was heel leuk en interessant, die ging over Rome in de tijd van de barok. Dan heb je het voornamelijk over prachtige kerken, met hun obelisken om de pelgrims in Rome de weg te wijzen en natuurlijk de paleizen van de families van de pausen van die tijd.  In de komende weken volgen lessen over Amsterdam, Wenen, Parijs, Barcelona en New York.

Daarnaast loopt mijn zwemabonnement af. Een nieuw abonnement is welbesteed, want ik zwem genoeg om de uitgave voor een abonnement de moeite waard te laten zijn.  De kosten zijn €269,10. Daarmee kan ik een jaar lang onbeperkt zwemmen, desgewenst wel 2 keer per dag. Nu vind ik 14 keer per week wel wat erg veel, ik ben heel tevreden met 3 à 4 keer per week. Per keer kost een los kaartje voor mij (65+) €4,40 door de weeks op ochtend en €4,90 's avonds, in de weekenden en in vakanties. Een 12 kaart is iets goedkoper, dan betaal je 44 (als je doordeweeks op ochtend zwemt) of 49 euro. Je hoeft geen grote rekenaar te zijn om te concluderen dat je met een jaarabonnement goedkoper uit bent als je per week 3 keer zwemt. Dus koop ik weer een abonnement!

4 opmerkingen:

 1. Leuke, gezonde activiteiten zijn het geld wel waard! Een beetje meer dan 400 euro kun jij financieel wel aan. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessante cursus, de prijs valt me mee! Goed van je om zo regelmatig te zwemmen! Ik ‘haat’ zwemmen, loop liever 25 kilometer dan 25 meter zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is heerlijk om te zwemmen zeker als je er van houdt, dan is zo'n abonnement goed besteed, inderdd wel even een uitgave maar je heb er wel weer een hele poos plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfs een extra dag... volgend jaar is het een schrikkeljaar! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.