Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

vrijdag 4 oktober 2019

De verspillingsvrije coach

Eten is om op te eten en niet om in de vuilnisbak te gooien!

 Kort geleden schreef ik over voedselverspilling en nu is het toevallig de verspillingsvrije week,  
daar had ik vorige week geen idee van,  maar het lijkt me goed er naar aanleiding van deze verspillingsvrije week nogmaals aandacht aan te besteden.
Op de site van Milieucentraal kun je  tips vinden en een gratis coach-app maakt Milieu Centraal het makkelijk om slimmer te kopen, koken en bewaren.
Hieronder een filmpje met tips.

Ikzelf gebruik niet vaak apps, maar ik kan mij voorstellen dat jongere mensen een app heel handig vinden.
Dus als het je handig lijkt, dan werk je met een app en anders gebruik je alleen de tips, daar kom je ook een heel eind mee.
Als je weinig voedsel verspilt, dan is dat niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel goed voor je portemonnee.

3 opmerkingen:

  1. Die app lijkt me heel handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoorde gisteren op de radio dat de voedselverspilling al wel sterk verminderd is! Dat vond ik erg goed nieuws moet ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen