donderdag 31 oktober 2019

Goed voornemen

Voordat de wintertijd begon, ging ik laat naar bed.
Héél erg laat, het was vaak wel half twee. Bij maar weinig buren brandt dan nog licht, soms bij helemaal niemand. Ik ben tot laat nog lekker bezig met lezen of op mijn computer, op dit blog, een enkele keer kijk ik naar een film op tv en ik heb geen slaap in de zin.
Als ik ga zwemmen, dan zwem ik meestal tussen 11.00 en 12.00 uur 's ochtends, dus dat haal ik best als ik om twee uur ga slapen ...
Maar misschien is iets vroeger toch gezonder.
Mijn voornemen was om met ingang van de wintertijd toch echt vroeger naar bed te gaan.

Tot nu toe lukt het goed!
Ik ga tussen 11 uur en half 12 naar boven, lees nog even en ga dan slapen.
Daardoor ben ik voor mijn doen wel erg vroeg wakker, vaak wel voor 8 uur!

Zijn er meer lezers die regelmatig vervallen in zo'n laat ritme? 

12 opmerkingen:

 1. Een echt laat ritme niet, maar soms ga ik wel pas heel laat slapen. Dan lees ik de halve nacht door in een boeiend boek en dan moet ik de volgende ochtend weer vroeg op. Het lijkt me heerlijk om te stoppen met werken en de tijd aan mezelf te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die neiging wel, maar voor mijn werkritme is dat niet handig en gezond. Als ik denk aan pensioen, dan verheug ik me erop om later naar bed te kunnen, en niet zo onmogelijk vroeg er weer uit te moeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat naar bed gaan deed ik ook al wel toen ik nog werkte. Ik probeerde die neiging zo veel mogelijk te onderdrukken omdat ik echt weer om kwart voor zeven op moest. Het gebeurde hooguit een enkele keer dat ik doordeweeks later dan 12 uur in mijn bed kroop.

   Verwijderen
 3. Ik kan niet zo goed tegen laat naar bed gaan dus lig meestal tegen half elf in bed, dan lees ik nog een half uurtje en val in slaap. Ik sta tussen 7 en 8 uur op, dat hangt af van de plannen die ik heb voor de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn bejaarde buuf doet dat ook...half twee,twee uur naar bed. Afspraken maakt ze laat in de ochtend of in de middag. Niks mis mee, als iemand zich daar prima bij voelt toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O zeker in mijn patroon zit ook te laat naar bed gaan en ook ik probeer dat te veranderen sinds een maand. Dat valt niet mee, maar het lukt, hoewel het een valkuil blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vader was erg van vaste tijden, toen hij was overleden ging mijn moeder steeds later naar bed en ook veel later op. Als ze eerst nog even wilde blijven liggen kwam vader elke keer vragen of ze soms ziek was!
  Zelf ga ik liever rond 12 uur naar bed maar sinds we samenwonen is het 11 uur meestal. Vaak slaap ik dan wel meteen maar ben na uurtje weer klaarwakker, en dat vind ik vervelend, lig dan 1-2 uur wakker

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn pubers doen dat ook 🤣🤣

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarschijnlijk ben je een avondmens? Dan verschuift je innerlijke klok telkens naar iets later. Je bent met pensioen, dus je kunt heerlijk je ritme volgen. ij Bij mij is het precies zo, maar om m'n werk toch gedaan te krijgen plan mijn afspraken expres vroeg. groet anna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, ik ben een avondmens. Als ik mijn eigen gang ga, dan wordt het al snel (heel) laat. Toch lijkt het mij goed om niet al te veel uit de pas te lopen en te zorgen dat ik rond twaalf uur of uiterlijk half 1 ga slapen.

   Verwijderen
 9. Je verbruikt minder energie als je zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijk daglicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Betrapt, ik zit nu nog op internet en wil eigenlijk ook nog even lezen. Lezen zal ik maar schrappen, anders wordt het wel heel erg laat en zit ik morgen met een duf hoofd te vergaderen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.