Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 6 november 2019

Een gratis bioscoopkaartje

Gisteren heb ik een gratis bioscoopkaartje besteld, in te wisselen tot en met uiterlijk 4 november 2020.
Ik "kocht" dit ticket met airmiles. Ooit, heel lang geleden, spaarde ik airmiles om mee te vliegen, maar dat bleek al heel snel alleen weggelegd voor mensen die heel veel airmiles spaarden door heel veel boodschappen te doen, en heel veel benzine te tanken. Ik zag mijzelf als zuinige consuminderaar geen vliegreis met airmiles maken.

Dus ging ik de gespaarde airmiles anders gebruiken. Toen mijn kinderen klein waren, kocht ik er een keer duplo mee. Er was toen nog een shop in de stad Groningen en we gingen er naar toe om een doosje duplo te kopen. Mijn kinderen vonden het prachtig, zo maar gratis duplo!

Ook heb ik wel airmiles bij de AH ingewisseld voor korting en mijn dochters hebben er ook wel eens iets mee gekocht, volgens mij een DVD.

Nu kreeg ik onlangs een mailtje dat een deel van de door mij gespaarde airmiles binnenkort vervallen, want ze zijn maar 5 jaar geldig. Een aantal vervielen per 1 december, nog weer een maand later vervielen er weer airmiles en ook per 1 februari vervielen er nóg weer airmiles. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want ze vertegenwoordigen toch een zekere waarde!

Ik heb dus ingelogd en ik ben gaan kijken wat ik met die airmiles die binnenkort zouden vervallen kon doen.  Een mogelijkheid was een bioscoopkaartje. Nou, dat leek mij een prima keuze, dus dat heb ik gedaan! Nu kan ik in het komende jaar 1x gratis naar de film!

8 opmerkingen:

 1. Een uitje is altijd een goede besteding! Ik heb zelf nooit airmiles gespaard, maar kreeg laatst twee nieuwe handdoeken van mijn moeder van de airmiles die zouden komen te vervallen. Ook heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn airmiles gaan al jaren naar stichting aap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mijne gaan ook naar Stichting Aap. rita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, nog een hier die al jaren "voor de apen" spaart :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was playmobil. :P

  Dochter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 😂😂 mijn dochters reageren ook meteen .als ik me vergis!

   Verwijderen