woensdag 11 december 2019

Kerstkaarten schrijven!

Bij kerstfeest en oud en nieuw horen voor mij kerstkaarten. Omdat ik dat heel leuk vind, vind ik ook dat ik kaarten wil verzenden, het één is voor mij onlosmakelijk verbonden met het ander!
Dus ook dit jaar verzend ik weer kaarten!
In de drukke tijden toen ik nog werkte en de kinderen nog bij mij woonden, werd het soms wel eens heel laat, pas in de kerstvakantie kwam ik er eindelijk aan toe!
Nu heb ik alle tijd en ga ik zorgen dat de post ze op tijd krijgt en ze op tijd bij mijn vrienden en kennissen arriveren!
Ik geef onmiddellijk toe, het is niet erg zuinig om kaarten te verzenden, de postzegels worden ieder jaar duurder. Dit jaar ben je €16,40 kwijt voor 20 stuks, dat is 82 cent per stuk. Dat is niet niets!

Hoewel, daarvoor moet zo'n kaart opgehaald worden uit de brievenbus, naar sorteercentra gebracht worden, naar de juiste bestemming in alle uithoeken van het land gebracht worden en vervolgens ook nog door weer en wind bij jou en bij mij en alle andere mensen in de brievenbus gestopt worden. Zo beschouwd is 82 cent helemaal niet zo veel!

Vind jij het leuk om kerstkaarten te ontvangen?

9 opmerkingen:

  1. Nee ik vind het eigenlijk niet zo leuk om kerstkaarten te ontvangen. Dan ontstaat er een verplichting om een kaartje te retourneren en ik doe eigenlijk niet aan kaartjes, vind ik echt verspilling van tijd, geld en papier. Ik stuur wel een kaartje terug naar oudere mensen, anders is het zo sneu.

    Kerstwensen zijn vrij standaard en alles belandt in januari toch in de prullenbak. Ik ontvang liever een leuk appje/e-mailtje buiten de feestdagen om waarin iemand echte interesse toont.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is nou precies zoals ik het ook ervaar. Sommige mensen al jaren niet gezien of gesproken maar wel elk jaar een 'verplichtend' kerstkaartje. Hoeft echt niet van mij. Ik wil er zelf graag mee stoppen, en de mensen met wie ik contact heb, zie en spreek ik vanzelf, of ze krijgen een app of mailtje. Of een cadeautje. Ik geef daar liever geld aan uit dan aan decemberzegels die ik toch niet opmaak.
      Alles gaat inderdaad t.z.t. de papierkliko in, verspilling is het zeker.
      Esje

      Verwijderen
    2. Hier gaat gaat al vanaf 1976 niets in de papierkliko.
      Ik ging toen op mijzelf wonen en heb alle kaarten,gedichten,agenda's per jaargang bewaard.

      Verwijderen
    3. Ik vind het leuk om kerstkaarten te versturen en te ontvangen.Ook al is dat naar oude tantes waar ik nog maar weinig contact mee heb of uit het oog verloren vrienden. Op zo'n moment denk je toch aan iemand en meestal zijn het ook meer kerstbrieven die ik verstuur. Vooral oudere mensen doe je er een plezier mee.Ik zie dat absoluut niet als een verplichting, meer een leuke gewoonte.

      Verwijderen
  2. Ja, ik vind het leuk ze te versturen en te ontvangen. Alles wordt zo zakelijk tegenwoordig. De moeite doen voor een ander en een persoonlijke wens kan ik zeer waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, best wel. Zeker als iemand er ook nog een persoonlijke boodschap op heeft geschreven. Maar ik moet ook toegeven dat ik zelf een lakse verstuurder ben... En daar voel ik me wel wat bezwaard over.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ik vind het fijn kerstkaarten met een persoonlijke boodschap te versturen. En te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het altijd erg leuk. Ik probeer al te raden van wie het handschrift op de envelop is. De eigengemaakte kaarten bewaar ik, zo zonde om die weg te doen.
    Jammer dat er steeds minder (kerst)kaarten gestuurd worden.
    Voor dit jaar had ik nog genoeg zegels, maar omdat volgend jaar de tarieven weer omhoog gaan heb ik alvast velletjes voor volgend jaar gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben sowieso dol op echte post: kaarten, briefjes.... Vaak kom ik er pas toe in de kerstvakantie, en soms verstuur ik "tweedehands" kaarten ( de voorkant van leuke kaarten gebRuik ik graag nog een keer), maar ik vind het ook wel erg leuk om mensen die dat nodig hebben even een hart onder de riem te steken, om mensen die ik zelden spreek even een groet te sturen, etc.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.