dinsdag 3 december 2019

Verrassingen in eigen kledingkast

Afgelopen week was ik op zoek naar iets in mijn kasten en dat heb ik gevonden, maar ik vond ook nog andere dingen die ik volledig vergeten was.
In een schoendoos vond ik een paar schoenen. Niet veel gedragen en volgens de bon van april 2011. Ruim 8,5 jaar geleden gekocht en ik wist er niets meer van!
Nou ja, nu ik ze zag, kwamen ze me wel bekend voor, dat wel. Een "oh ja ervaring".
Ik gebruikte de afgelopen jaren vrij intensief 2 paar schoenen en een derde paar wat minder vaak, maar het blijkt dus dat nog een paar heb staan. In een doos in de kast! Mooi dat ik ze gevonden heb, want ik had plannen om komend jaar maar eens een nieuw paar lage schoenen te kopen, omdat het paar dat ik de afgelopen jaren intensief gebruikt heb, op termijn aan vervanging toe is.
Teruggevonden schoenen
De schoenen die aan vervanging toe waren (met nieuwe hakken)
Ik heb van dergelijke schoenen ook een paar zwarten die ik nog weinig gedragen heb. Voorlopig wel weer genoeg!

Verder vond ik slips, gewoon nog in de plastic verpakking waarin ik ze kocht! Vijf mooie nieuwe slips met leuke kleurtjes!

En ik vond nog wat, namelijk nóg een winter nachtpon! Een nachthemd met lange mouwen en een aangename lengte. Ik dacht dat ik er drie had, allemaal winters met een leuke print,  maar ik blijk er dus vier te hebben. Ook dat is voldoende. Er zit nu 1 in de was, 2 liggen in de kast en ik heb er 1 in gebruik. Prima zo. Ik was van plan er bij gelegenheid (een mooie korting, uitverkoop, leuke print) nog eens een bij te kopen, maar dat is niet nodig!

Zo zie je maar, soms heb je meer dan je denkt en hoef je niets nieuws te kopen!
Heb jij dat wel eens?

11 opmerkingen:

 1. Een aangename verrassing zoiets, en het scheelt ook nog weer in de kosten. Ik draag ook altijd nachtponnen, maar het valt niet mee om lekkere warme en lange te vinden voor de winter vind ik. Waar koop jij de jouwe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ruim 40 jaar geleden echt lange nachtponnen, tot aan de enkel, misschien zoek ik niet goed, maar volgens mij zijn die de laatste tijd nergens meer te krijgen. Mijn huidige zijn tot ruim over de knie. Deze lengte heeft veruit mijn voorkeur, ook in verband met eventuele ziekenhuisopnames, waar je tegenwoordig op gemengde zalen geplaatst wordt. Dan kan ik tenminste decent uit bed komen ;-)
   Ik koop ze bij de grote maten winkel Ulla Popken. Ze hebben goede kwaliteit tricot katoen.

   Verwijderen
  2. De heel lange nachtponnen daar kan je mee struikelen, misschien is dat de reden dat die er minder of niet meer zijn.

   Verwijderen
 2. In het ziekenhuis kun je ook prima makkelijke kleding aan hebben (joggingbroek, legging, jurkje).... toont ook wat minder ziek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In voor- en najaar wissel ik kleding en dan kom ik wel eens voor een verrassing te zien, dat ik een kledingstuk even vergeten was. Omdat ik veel in kringloopwinkels koop wissel ik ook graag van kleding, als ik iets bij koop gaat er meestal ook wel iets weg, of naar mijn zus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Duitsland bij de grotere mega winkels zoals R.eal kun je ze ook nog vinden. Maar ja, daarvoor moet je wel niet te ver vd landsgrens met Duitsland wonen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gebeurt mij nou nooit! Waarschijnlijk omdat ik ‘n beperkt aantal stuks van alles heb weet ik precies hoeveel ik heb en waar ik ze kan vinden! Zogauw iets versleten en niet meer te herstellen is wordt het vervangen.
  Nachtponnen draag ik nooit: het ene nachtje (in de afgelopen 40 jaar) dat ik in het ziekenhuis geslapen heb droeg ik een t-shirt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, dat heb ik ook zelden, want weet precies wat ik heb. Wel dat ik dingen beter pas en prettiger zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me daar nou niets bij voorstellen. Niet onaardig bedoeld, maar ik vraag me dan af hoe rommelig je kledingkast is. Ik heb mijn kleding keurig gesorteerd op stapeltjes, zie in 1 oogopslag wat ik heb liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ben nogal een chaoot en die eigenschap weerspiegelt zich in mijn kledingkasten. Ik probeer altijd wel orde aan te brengen, maar dat loopt toch regelmatig weer uit de hand!

   Verwijderen
  2. Ook ik ben best een chaoot en hoe leuk is het dan om heel leuke en bruikbare dingen terug te vinden ,gebeurd mij regelmatig

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.