donderdag 23 januari 2020

7 februari 2020 - Warme truiendag

Binnenkort is het weer Warme Truiendag!



Dit jaar wordt de Warme Truiendag gehouden op 7 februari. Lees hier meer, KLIK.
En lees hier waarom de Warme Truiendag georganiseerd wordt. Niet dat het op andere dagen van de week voor mij in de winter geen warme truiendag is, ik houd van warme kleding! Op andere plekken heb ik er weinig invloed op, maar thuis kies ik er voor om weinig gas te verstoken, zonder dat het echt onaangenaam wordt. Dus draag ik warme kleding en zit ik vaak met een lekker warme plaid over mijn benen.

Het is goed om aan stookgedrag aandacht te besteden, dit vooral omdat een zo zuinig mogelijk energieverbruik de opwarming van de aarde vertraagt. Daarnaast hoeft er dan minder gas onder mijn huis en dat van talloze andere Groningers weggepompt te worden.

9 opmerkingen:

  1. Ik probeer me wel eens voor te stellen wat er nog in de grond zou zitten. Als iedereen altijd warme truien en sokken dag gehouden had. En dikke gordijnen dicht. En alleen die ruimte verwarmen waar geleefd wordt. En niet in van die enorme aquarium kasten van huizen zou leven. En niet de warm water kraan lieten lopen tijdens het spoelen. En alle huizen goede isolatie gehad hadden. Zo raar dat er met die bel nooit zuinig aan gedaan is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn voor dumpprijzen enorme hoeveelheden gas aan het buitenland, bv Italie, geleverd. De overheid wilde snel snel snel alles oppompen. Ga nu niet doen alsof het allemaal de schuld is van die normale jan met de pet die die niet vaak zijn warme trui aanhad.

      Verwijderen
    2. Mee eens, er is door de overheid heel veel gas veel te goedkoop verkocht naar het buitenland. Alleen maar om snel geld binnen te halen.

      Verwijderen
  2. Ik heb met de koudere periodes ski-ondergoed aan, lange legging en tshirt met lange mouwen, van merinowol. Dat helpt ook. Vaak denken mensen dat wol kriebelt,maar merinowol kriebelt niet, en is zo dun(of zelfs dunner) dan een tshirt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dikke truien, merinowollen ondergoed of dekentjes: ik kan het niet verdragen. De thermostaat staat overdag op 19 graden ivm de artrose van mijn partner (met een dikke trui en merinowollen ondergoed) dus ik draag een katoenen hemd met een dunne trui, vest of jurk en legging.
    We wandelen bijna elke dag 2 keer, soms 3, soms 5 en soms meer dan 10 km. Daar word je ook lekker warm van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh. Wat blijft het stil nadat het woord klimaat gevallen is. Dan ga ik de boel maar wat opschudden 🙂 Ik denk dat de opwarming ook de oorzaak is van de vluchtelingen stromen. Voor mij een reden om te proberen zo less plastic waste te leven. Sorry weer zo, n engelse kreet. Door de droogte trekken mensen naar de steden. Kunnen daar hun weg niet vinden. Met hun traditionele achtergrond. Komen onder invloed van radicalen. Terroristische organisaties die gesponsord worden door olieboeren. Een motie om gewoon de kraan van die oliestromen dicht te draaien haalde het net niet. Door de vvd natuurlijk. Het zou niet precies te achterhalen zijn. Boeren en schippers in Nederland moeten echt elke scheet en drup kunnen verantwoorden. Waarom olieimporteurs dan niet. Ja ik vind dat omdat wij zo afhankelijk van die energie bronnen zijn. Voor de productie van al onze sjit. We er mee verantwoordelijk voor zijn dat er zoveel mensen in de ellende en oorlog leven. Ons afhankelijk gemaakt hebben van terroristen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Warme truien zijn belangrijk. Vooral als je niet zo veel beweegt. Dat is op zich ook al geen sinecure. Er bestaan zelfs langzaamheidswedstrijden. Zoals deze.
    https://www.facebook.com/events/164549458159620/?sfnsn=mo
    Daar heb je geen trui voor nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij mij is het altijd warme truiendag, heb net weer een trui klaar maar mijn haren rijzen vaak ten berge als ik zie hoe dun men in de winter gekleed gaat. Uitzonderingen daargelaten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik op mijn 16E op de fiets naar school ging (10 km verderop) droeg ik meestal ‘n zgn skibroek met een, door mijn moeder gebreide, katoenen trui ( ik verdraag geen wol en geen acryl e.d.) daaronder een hemd en daarover een kort leren taillejack. Soms een sjaal, bijna nooit handschoenen en altijd lage schoenen (Mary Janes) . Ik heb het nooit koud gehad, heb het nu nog zelden koud maar draag wel iets meer kleding als het buiten erg koud is! Binnen heb ik het (bijna) nooit koud.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.