maandag 6 januari 2020

Al weer wat nieuws gekocht!

Tjonge, ik word nog koopverslaafd op mijn oude dag!

Ik heb de laatste tijd 's avonds soms last van ijskoude voeten. Niet altijd, maar als dat het geval is, dan zijn ze echt heel koud! Daar ga ik dus ook mee naar bed en mijn elektrische onderdeken helpt dan niet goed! Mijn vader had dat ook op mijn leeftijd, die lag halve nachten wakker omdat hij te koude voeten had. Ik heb bedsokken en die zorgen er voor dat mijn voeten na zo'n 1,5 uur wel weer warm zijn.

Ik herinnerde mij dat mijn schoonvader een warme elektrische voetenzak had waarmee hij zijn voeten opwarmde. Gewoon iedere avond de voeten in de warme zak en zo ga je dan met lekker warme voeten naar bed! Ik heb er nog even aan gedacht om zo'n voetenzak op mijn verlanglijst te zetten, maar het duurt nog 11 maanden voordat het weer sinterklaas is en mijn verjaardag is ook over 11 maanden. Te lang om daar op te wachten! Dus kocht ik voor mezelf een voetenzak. In mijn beleving puur verwennerij!

Ook kocht ik in de opruiming voor mijn voeten en onderbenen nog nieuwe compressiekousen* in een prachtig vrolijk groen kleurtje! Ik heb een deel van mijn 9 paar kousen ondertussen al weer een aantal jaren en ze gaan niet eindeloos mee. Dus 2 paar nieuwe kan geen kwaad!

*Compressiekousen zijn steunkousen light. Ik draag ze al weer 14 maanden dagelijks en daarvóór zo nu en dan. Destijds, voordat ik begon met compressiekousen, waren mijn onderbenen zo gezwollen door oedeem, dat de huid openbarstte en er wondjes ontstonden. Die wondjes gingen ontsteken. Vanaf het moment dat ik compressiekousen draag, gaat het heel veel beter met mijn benen!
Lees ook hier en hier over mijn beenproblemen!

13 opmerkingen:

  1. Het lijkt me elke avond een verwenningen voor jezelf als je koude voeten hebt. Heerlijke investering dus. Hier eigenlijk nooit geen last van koude voeten en als ik ze koud heb trek ik ze op naar een plek op t andere been bv knieholte waar t wel warm is en dan heb ik ze zo warm.
    Heb vanlaatst een massage gehad bij een Thai en die had een elektrische deken onder de badhanddoek liggen wat me wel een heerlijk loom gevoel gaf. Over t algemeen houd ik van een koud bed en koud kussen. Voordat ik ga slapen gooi ik mijn kussen dan ook een paar keer om

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En een ouderwetse kruik van te voren in bed leggen op de plek van je voeten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een zeer fijne aanschaf, die je veel comfort gaan bieden de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een pittenzak! Heel goedkoop en echt fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk toch als je jezelf op die manier kan verwennen. Uit ervaring weet ik dat kruik en electrische deken niet voldoende zijn en speciale bedsokken ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Meer bewegen. Ik had altijd koude handen en voeten en bewoog in mijn optiek voldoende. tot we een hond namen en ik dus elke dag 4x moest wandelen.
    als ik nu 1x id maand koude voeten heb is het veel. bijzonder wat 4x wandelen met je lichaam doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat het allerbeste is voor koude voeten, doorstromingsproblemen van het bloed en doorligproblemen: een Texeler onderdeken op je bed, dan gaat het lichaam zelf aan het werk en niet zoals nu helaas dat het gedaan wordt voor het lichaam, sorry niet leuk nu net na je aankoop.
    wel een keer per week de onderdeken luchten, dan gaan de kamers weer open staan,

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Let bij pittenzakken wel op dat ze niet stoffig zijn of worden. Ik heb ernstige astmatische reactie gehad, toen ik een pittenzak na twee winters weer eens tevoorschijn haalde. Waarschijnlijk is het goed om na een tijdje de stof los te halen en te wassen en de inhoud te verversen - ik heb dat zelf niet meer gedaan en ben teruggegaan naar de oude vertrouwde metalen kruiken. Maar voor mensen die een elektrische deken hebben is dat geen veilige methode.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb om deze reden schapenvacht pantoffel laarzen aan.


    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben vooral tegen onnodig kopen, emo shoppen. Jouw koop ziet eruit als een goede koop, waar je veel plezier van gaat hebben. Slaap lekker vanavond, met warme voeten! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop inderdaad nu altijd met warme voeten te kunnen inslapen! Dat lijkt me heerlijk!

      Verwijderen
  11. Wat een fijne aankoop. Ik vind het vervelend om stil te moeten zitten. Ik heb bij Bruna dikke sokken gekocht. Ik trek eerst gewone katoenen sokken aan en daar overheen de dikke sokken. Heel warm!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.