dinsdag 11 februari 2020

Ongevraagde geadresseerde post

Aan de bewoners van

Al heel lang erger ik mij aan geadresseerde post die bij mij op de deurmat valt.
Aan de bewoners van (mijn adres)

Vooral post van de Nationale Postcode Loterij valt met grote regelmaat binnen.
Waarom? Ik heb nooit meegespeeld en ik heb er nooit om gevraagd.
Waarom dan al die post? Op TV zie ik al meer dan genoeg reclame voor deze loterij voorbij komen, alsjeblieft niet bij mij in de brievenbus!
Ik doe aan geen enkele loterij mee en bespaar daarmee veel geld. De kans dat je wint is heel erg klein.

In januari 2018 schreef ik er al eens een artikel over:
"Wat is de kans dat je de hoofdprijs wint?
Bij de Lotto 1 op de 49.000.000 (49 miljoen)
Bij de Staatsloterij is de kans 1 op de 4.400.000
En bij de Postcodeloterij 1 op de 240.000. Bij deze laatste loterij zit wel een addertje onder het gras. Je hebt dus kans dat je die prijs moet delen met een heleboel mensen in jouw straat. Op die manier blijft er niet heel veel over.
Overigens ontvang je ook niet het hele bedrag, nee je betaalt over je prijs ook nog eens 29% kansspelbelasting!"

Ongevraagde post

Maar dan die ongevraagde post. Ik had al een stikker op mijn brievenbus, maar die geldt alleen voor ongeadresseerde post.
Alles gaat bij mij rechtstreeks ongeopend bij het oud papier! Wat een papierverspilling!
Ineens had ik er meer dan genoeg van! Dus ben ik gaan zoeken en kwam op de site terecht waar je je kunt afmelden voor ongevraagde geadresseerde post: Postfilter.nl 
Een soort AdBlocker, maar dan voor mijn brievenbus.

Je kunt daar ook post voor overledenen afmelden.

Er zijn tien sectoren waarvan je kunt aangeven of reclamepost welkom is:
 • - Auto's & Toebehoren
 • - Boeken & Muziek
 • - Energie
 • - Goede doelen (fondsenwerving)
 • - Financiën (banken en verzekeringen)
 • - Horoscopen
 • - Kranten & Tijdschriften
 • - Loterijen
 • - Thuiswinkelen & Postordering
 • - Telecommunicatie & Computers
In het Nationaal Postregister kunt je aangeven van welke sectoren je geen reclamepost wilt.
Na vier tot zes weken zijn blokkades volledig actief en dat blijven ze voor een periode van vijf jaar. De Stichting Reclame Code ziet toe op de handhaving van de regels van Postfilter.


Weg er mee!

Ik heb alle sectoren aangevinkt en wil helemaal geen ongevraagde geadresseerde post meer ontvangen! 
Had ik eerder moeten doen!

33 opmerkingen:

 1. Ik heb het onlangs ook gedaan,ook vanwege teveel post van de loterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip. Gelijk ingevuld, is dat ook maar weer klaar. Werd ook gek van al die loterijen-post. Hopelijk nog een paar weken en dan klaar.

  groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk bedankt. Ik erger me daar ook zo aan. Direct ingevuld. vr.gr. Marle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het ook meteen geregeld. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dan zelfs als je die filters gebruikt, werkt het nog niet altijd. Ik vind het heel storend om ongevraagd post te ontvangen. Zeker omdat ik dat dan weer naar de papierbak moet brengen en omdat het gewoon verspilling is van materiaal. Wel weer fijn voor de postbedrijven natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor de tip. Schandalig hoe de postcodeloterij ons spamt. Pakken papier alles in kleuren gedrukt met pasjes, aanbiedingen etc. Met lachende Bekende Nederlanders, Chantal, Gordon die hiervoor zwaar betaald worden. Bah.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat te denken van Leonardo Dicaprio, George Clooney, Bill Clinton, Tony Blair, Roger Federer, Richard Branson.... Hun stukjes op de website van de postcode loterij zijn ook 'zum kotsen'..

   Een beter milieu begint bij jezelf toch? De postcode loterij voelt zich vast verheven met hun papieren spam vermoed ik..

   Verwijderen
  2. Ja walgelijk, al die miljonairs die via goede doelen bijverdienen. Ik heb al mn goede doelen opgezegd afgelopen 2 jaar. Greenpeace, Vliegende artsen, oxfa novib. Zgn. deugen en groen, met hun sexparties en uitwassen. Van onze duur verdiende centjes.

   Verwijderen
  3. Helaas blijft er voor de goede doelen weinig over na aftrek van alle kosten en salarissen. Vaak zitten die clubs in hele dure grachtenpanden in de grote stad, nooit achteraf op een lelijk industrieterrein in Appelscha. Het voelt ook niet goed dat een directeur van een goed doel een salaris van 1,5 ton krijgt. Ook van de helft kun je prima rondkomen en als je zo je mond vol hebt van goede bedoelingen moet je er nog ook naar leven vind ik. Ik geef ook niks meer aan goede doelen. Ik geef in natura aan mensen en soms ook organisaties (dierenasiel), dan weet ik zeker dat het goed terecht komt.

   Verwijderen
 7. Super, gelijk gedaan, ik erger me zo aan deze post. Stuur het altijd terug met er op ongewenste post.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg zelden ‘aan de bewoner van dit adres’ post. Jaren geleden plakte ik op dat soort poststukken een sticker met daarop afgedrukt ‘ongewenste post, retour afzender’
  Waarschijnlijk heeft dat goed gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond het ook altijd zo vervelend toen ik de post rond bracht, omdat hun enveloppen er gewoon te vaak tussen zaten - eens per maand zou al meer dan genoeg zijn, en dan heb ik het nog niet over al hun pakketjes met weet ik het wat. Maar ja, het is een goedbetalende klant en die kan de post niet missen in tijden van krimpend volume.
  De consumentenbond is er ook mee bezig geweest, maar de loterij wil gewoon niet luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne tip. Meteen geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook in ontvang regelmatig ongeadresseerde post, afkomstig van goede-doelen-loterijen. Ik stuur het terug. Er staat altijd een afzender op de envelop. Kwestie van retour afzender sturen. Als iedereen dat doet lopen de portokosten voor de loterijen op en stoppen ze met dit ongevraagd toezenden van reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als je naar de site van de postcodeloterij gaat dan kun je daar ook nog een afmelding invullen. Ik heb gemerkt dat dit beter werkt dan je zo afmelden. Sinds ik dit gedaan heb nooit meer post van de postcodeloterij gehad. Kijk onder veelgestelde vragen en dan mijn deelname.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, dat kan ik inderdaad ook wel doen. Ik krijg ook regelmatig van die stomme geadresseerde post, die ik ongelezen bij het oud papier doe. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb het ook gelijk geregeld. Bedankt hier voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja ook gedaan maar helaas ontvang ik nog steeds zulke post.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reclame code commissie controleert. Daar zou ik gaan klagen als ik jou was.

   Verwijderen
  2. https://www.reclamecode.nl/klacht-indienen/

   Verwijderen
 16. Heel erg bedankt voor de link. Ik heb meteen actie ondernomen en alles aangehinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dank voor de link, meteen ingevuld.
  Wij krijgen er vaak 2 tegelijk, een omdat ik ooit aan de postcodeloterij meededen waarschijnlijk en al meerdere malen me afgemeld maar helaas. En omdat we 2 namen op de deur hebben voor de zekerheid nog maar een in de bus gooien.
  Hoop dat het nu stopt

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik stuur alles terug met rare opmerkingen erop. Dan heb ik er zelf nog lol aan. Als het van de loterij is, stuur ik dat ik niet mag gokken van mijn geloof en dat ik geen heidense post wil, als het van een goed doel is schrijf ik dat ik ben overleden tijdens goededoelenwerk of dat ik word gediscrimineerd etc. Bij folders van politieke partijen vul ik de raarste dingen in. Geen idee of iemand het echt leest, maar ach ik vind het grappig en als zij mij lastigvallen, dan mag ik hen ook lastigvallen. Ik ben dus een ongewenste post trol:)

  En ik heb een nee sticker voor reclames. Folders kan je allemaal inzien met een app als Spotta, kan je boodschappen doen obv de aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat fijn dit! Gelijk ingevuld, helemaal blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ook ik heb het gelijk geregeld! Dank voor de link. Ik erger mij ook aan al die verspillverspilling.
  Aan loterijen doe ik ook nooit mee, ben ik gelukkig te gierig voor. Weet ook niet of dat echt veel gelukkiger zou maken. Het scheelt ook veel geld als ik hoor wat sommige mensen aan loten ed kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Stuur ongeadresseerde post terug. In een nieuwe envelop zonder postzegel en zonder afzender. Briefje erin of ze aub respect willen hebben voor mensen met een geen reclame en geen ongeadresserd drukwerk sticker op de brievenbus. Ook flyers enz gaan linea recta in een envelop Zonder postzegel retour.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. deze link kende ik niet.wel bel me niet register.bedankt heb me gelijk voor alles uitgeschreven,helaas heb ik dan nog steeds flyers voor dingen die in ons dorp gebeuren en totaal geen interesse heb.zelf voor een nabije stad gooien ze zonder te kijken wat er op de sticker staan bladen vol reclames voor zichzelf

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bedankt voor de tip. Ik heb het ook ingevuld net. Vooral van de postcodeloterij krijg ik echt wekelijks post. Vandaag nog een enveloppe op A4 formaat. Zo zonde. Ik heb verder ook een nee nee sticker maar die reclame met adres blijft wel komen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.