zondag 1 maart 2020

En dan nu: De belastingaangifte!

Geen virussen meer!

Dat coronavirus!
Ik ben er helemaal klaar mee, en ik ga er geen aandacht meer aan besteden. Er is in Nederland, in tegenstelling tot griep en mazelen, nog geen enkele dode gevallen.

Belastingaangifte 2019

Heel 2019 had ik pensioen en AOW, maar ook nog wat salaris van twee maanden werken + uitbetaling van ongeveer een maand opgespaard verlof. En dat salaris was in totaal zo'n 7000 bruto.
Vanaf vandaag kan ik een reeds voor ingevuld aangifteformulier controleren, aanvullen en indienen.
De belastingdienst heeft de gegevens van mijn inkomen, mijn woning en mijn spaargeld al ingevuld en ik hoef bijna niets meer te doen en dan kan ik het verzenden.
Ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt met dat extra inkomen uit werk! Zouden er voldoende belasting en premies ingehouden zijn, of moet ik achteraf nog een flinke bom duiten betalen?

Misschien valt het mee, maar misschien valt het ook wel vies tegen!
Ik heb van tevoren geen berekeningen gemaakt, dus ik heb geen idee eigenlijk!

Ik vrees dat ik moet betalen, maar misschien word ik verrast met een bedrag dat ik van de belastingdienst te goed heb!

Ik ga het zien!
Jullie horen er van!

PS
Nou het is gelukt hoor! Ik moet nog ruim 300 euro betalen en dat komt niet geheel onverwacht.

19 opmerkingen:

  1. Ik snap heel goed dat jij niets meer wilt horen over het virus! Maar jij met je diabetes, astma en 65+, bent wel kwetsbaar. Als je het krijgt, kun jij heel ziek worden.
    Succes met de belastingaangifte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik las gisteren ergens: wen er maar aan, dat virus dat blijft! Dat zou best eens waar kunnen blijken te zijn. In dat verband zal ik blij zijn als er een vaccin beschikbaar komt. Dan ga ik mij zeker laten vaccineren.

      Verwijderen
    2. Het sarsvirus, wat toentertijd zo gevaarlijk was, wordt nu behandeld als een gewoon griepvirus. Las ik de afgelopen week. Je kunt je wel laten inenten tegen het coronavirus, maar virussen muteren constant. Vandaar ook dat we ons elk jaar opnieuw moeten laten inenten tegen griep.

      Verwijderen
    3. Het probleem zit hem er vooral in dat het nieuw is. Dus behandeling en verloop zijn onbekend. En het is moeilijker om 80000 zieken in een maand te behandelen dan 5000..
      Vooralsnog is roken dodelijker. En dronken autorijden. En borstkanker. Ook wereldwijd. Alleen dat is oud nieuws.

      Verwijderen
  2. Zojuist heb ik online mijn belastingaangifte gedaan. Het was hooguit tien minuten werk.

    Voor mij is het gemakkelijk, omdat ik geen koopwoning heb etc.

    Officieel moet ik € 15,- betalen, maar dit wordt kwijtgescholden, omdat het onder een bepaald bedrag valt.

    Op een of andere manier maak ik me over het coronavirus geen zorgen. Ik heb de uitzending van NPO afgelopen donderdag niet gezien, misschien ga ik die nog wel terugkijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Natuurlijk zijn er nog geen doden gevallen in Nederland, want met nog maar zieken en dus nog voldoende capaciteit om deze paar gevallen goed te verzorgen. Met landelijk 1000 gevallen wordt het al snel anders.
    Mijn zus heeft kanker en moet bij haar voordeur een fles antibacteriele gel hebben voor iedereen die binnenkomt, op voorschrift van haar arts. Ze koopt deze gel bij de apotheek van het ziekenhuis. Vrijdag kreeg ze te horen dat in het ziekenhuis geen gel meer is om te verkopen, want het kleine beetje dat er is, houden ze voor het ziekenhuis zelf. Dit geldt inmiddels voor alle apotheken en ziekenhuizen in Nederland. Ook voorraad mondkapjes en schorten zijn zeer beperkt aanwezig in de ziekenhuizen en niet bij te bestellen.

    Dus wij kunnen nu wel roepen ik bereid me niet voor, want niet bang. En ik wil er niets meer over horen.. Dat maakt niet dat er geen probleem is. Ook de mensen met aandelen roepen om het hardst dat ze zich niet gek laten maken en ook dat roepen heeft geen effect op de beurs, de beurs gaat gewoon zijn eigen gang en koers.
    Als een struisvogel leven geeft misschien wat rust in het hoofd, het zal de situatie niet veranderen. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet dat ik niet bang ben. Als ik besmet zou worden, dan ben ik zeker bang! En dat heeft vooral te maken met mijn leeftijd en met mijn chronische kwalen, want die maken mij kwetsbaar. Het is niet voor niets dat ik ieder jaar een griepprik haal!

      Verwijderen
    2. De vraag is of het van invloed is op je leven als je je kop in het zand steekt.

      Verwijderen
    3. Heb je je hele leven al de griepprik gehaald? Zo niet, heb je in die periode wel eens griep gehad? Ik heb, op 1 keer na, 1970, ik was 20 jaar, heb ik nog nooit een griepprik gehad en heb ook nog nooit griep gehad. Blijkbaar heb ik teveel weerstand om griep te krijgen.

      Verwijderen
    4. In heb nu 28 keer een griepprik gehad. Door astma en diabetes heb ik waarschijnlijk een verminderde weerstand en daarnaast heb ik bij griep door deze ziektes meer kans op complicaties zoals een longontsteking.

      Verwijderen
  4. Ja ik begrijp ook wel dat het corona-nieuws de keel uit kan gaan hangen. Zodoende check ik nog maar eenmaal daags de feiten, en luister niet meer de hele dag naar alle nieuws en wetenswaardigheden. Je hebt daar eigenlijk helemaal niets aan.
    En.. de mens lijdt het meest, door het lijden wat hij... juist.
    Esje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als jezelf in je blog het coronavirus aansnijdt is het niet gek dat erover gepraat wordt op je blog.
    Dat je er moe van word, tja dat heb je met deze media ,daar werk je zelf ook aan mee.
    En aandacht aan geven met mate kan geen kwaad.
    Realistisch blijven is het beste, dus op gezette tijden het nieuws volgen, veel handen wassen en uit de buurt van zieke mensen proberen te blijven, zeker als je kwetsbaar bent,
    Dan denk ik chronisch zieken, en ouderen die een zwakke weerstand hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verbaas me er over hoe snel het aantal corona zieken oploopt! Vrijdag hadden we er 1 en nu al 10!
      In Gorinchem hadden ze een week lang een zieke op de intensive care die achteraf gezien corona blijkt te hebben! Zo kan verspreiding razendsnel gaan! Personeelsleden, bezoekers en allerlei mensen kunnen besmet zijn.

      Verwijderen
  6. Hoesten en niezen in mijn elleboogholte doe ik altijd al. Nog vaker mijn handen wassen en iov stoffen zakdoeken papieren zakdoekjes gebruiken doe ik altijd in tijden van rondwarende ‘n virus.
    Je gelooft het misschien niet maar ik vind belasting betalen nooit erg. Vroeger hoefden we nooit extra te betalen, kregen soms zelf terug, maar we deelden een Hoy-rookworst van 79 cent met 4 mensen omdat we behoorlijk arm waren!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben ook behoorlijk klaar met het coronavirus, al een tijdje eigenlijk. Wat wordt dat opgeklopt! Het nieuws is precies elke dag hetzelfde met dezelfde experts, dezelfde vragen, dezelfde reportages alleen het aantal zieken verandert. “Zijn we goed voorbereid, welke invloed heeft het op de economie, spreekt China de waarheid?” Ik besef nu ook goed hoezeer het nieuws zich laat leiden door social media.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De site van de Belastingdienst is al de hele ochtend (althans vanaf 10:00 uur dat ik probeer in te loggen) niet bereikbaar. Er staat inmiddels ook een melding op de site. Ik had er mij zo op verheugd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb om 8:30 uur ingelogd en dat ging toen prima. De site is meestal op de eerste dag overbelast, zeker op een zondag, nu veel mensen vrij zijn en tijd hebben om met de aangifte aan de slag te gaan.
      Gewoon morgen nog eens proberen!
      Als je morgen vroeg bent, dan gaat het zeker lukken.

      Verwijderen
  9. Meestal wacht ik tot half maart,dan is het rustiger op die nu overbelaste site van de belasting

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wacht ook altijd tot half maart izerina want dat vind ik ook rustiger en dan lukt het direkt

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.