vrijdag 27 maart 2020

Komend weekend: zomertijd!

 De klok een uur vooruit

Ik denk dat de meeste mensen wel wat anders aan hun hoofd hebben en dat het voor iedereen die thuis werkt ook geen bal uitmaakt.
Wat boeit het dat de klok in de nacht van a.s. zaterdag op zondag een uur vooruit gaat?
Kinderen komen maandag niet te laat op school  en ouders komen niet te laat op kantoor.
De discussie over gezond of ongezond als je de klok verzet is op dit moment eigenlijk helemaal niet relevant.
Het gaat nu om dingen als:
Hoe overleef ik deze eenzame weken?
Heb ik volgende week nog brood op de plank?
Gaat een dierbare dood aan dit kl*te virus?
Toch is het zondag ineens zomertijd en is het 's avonds ineens een uur langer licht, dan gaat de zon pas na 20:00 uur onder!
Ik heb de afgelopen dagen 's avonds iets eerder mijn bed opgezocht en ik was dus automatisch ook 's ochtends wat vroeger wakker. Dat doe ik meestal bij de overgang van de winter- naar de zomertijd, dus waarom nu niet? In feite maakt het nu helemaal niets uit wanneer ik 's ochtends wakker word, maar ach, ik voel me er wel fijn bij om mijn ritme te verzetten naar de zomertijd.

 Voorjaar

Gisteren heb ik voor het eerst in 14 dagen boodschappen gedaan. Om het voorjaar te vieren heb ik gisteren bolletjes voor in huis gekocht,een pot met tulpjes en een pot met mini-narcissen gemengd met blauwe druifjes.
De tulpjes worden rood met wit gevlamd volgens het kaartje dat er bij zat.
Kijk nou hoe leuk!


8 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je het ritme al vooruit bent en er aan wend voordat de zomertijd ingaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die bolletjes. Dat fleurt op. Met alle tijd die je thuis bent is het extra fijn om wat gezelligs in huis te hebben.

    Die zomertijd was ik helemaal vergeten!

    Ik denk dat wij de gewenning uit gaan smeren over komende week. Het maakt toch niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ja, dat is waar ook! De zomertijd komt eraan. Wel fijn dat het dan weer beduidend langer licht is. Hoe gaat het met jou verder? Was het fijn om even boodschappen te doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat goed! Het hoesten is sinds maandag helemaal over en ik fiets iedere dag 2 rondjes, zo veel mogelijk in het aangrenzend natuurgebied.
      Boodschappen doen was wel een wonderlijke ervaring met al die nieuwe maatregelen, maar heerlijk om even in de supermarkt te zijn.
      Ik keek mijn ogen uit!
      Cassières achter plexiglas, een schoonmaak kit bij de winkelwagentjes, strepen bij de kassa's. Maar het ging heel goed, iedereen nam keurig afstand, ook buiten, toen ik mijn boodschappentassen in de fietstassen deed.
      Thuis handen gewassen, boodschappen ingeruimd en nogmaals handen gewassen. De boodschappen laat ik nu eerst tenminste 24 uur liggen, zodat het virus minder kwaad kan.
      En ondertussen handen wassen, handen wassen!

      Verwijderen
  4. Ik vind bloemen altijd feestelijk! Om lekker van te genieten in je afzondering! Ik moet de uitgebloeide narcisjes dringend in mijn tuin planten. Zo leuk dat ze dan nog jarenlang ieder voorjaar bloeien!
    Waarschijnlijk lukt dat met die tulpjes ook wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van mij mag de klok meteen een aantal maanden vooruit. Vind het echt een opgave. Kids thuis en ik aan t werk en manlief hele week knetterdruk op de vrachtwagen. Nauwelijks weekend samen dan allebei uitgeteld. Ben bang dat we straks allemaal uitgeteld zijn als t coronavirus is afgelopen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel veel sterkte samen. Ik hoop dat er ook nog genoeg te genieten blijft voor je huwelijk, gezin en jou. A zullen er ook wel momenten zijn dat je het genieten echt moet zoeken. Veel succes. Groetjes, Hannie

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.