vrijdag 20 maart 2020

Zo leuk! Mijn amaryllisbol gaat weer bloeien!

In oktober 2018 kocht ik bij de bloemist voor €7,95 een mooie grote amaryllisbol. Die bloeide een jaar geleden en tot mijn grote verbazing in augustus vorig jaar nog een keer!
bloei in augustus 2019

Bijzonder, zo'n 2e bloei binnen 6 maanden! Ik heb de bol wat aan kracht laten winnen, wekelijks voeding gegeven en daarna heb ik eind november het groen afgesneden, de bol uit de pot gehaald en de bol koud en donker weggelegd. Zes weken heeft de bol zo gerust. Daarna heb ik hem gepeld en opnieuw opgepot en nu gaat hij opnieuw bloeien!
De nieuwe knop. De 3e bloei in 1,5 jaar!
In de toekomst ga ik alle amaryllisbollen zo behandelen. Wie weet kan ik op deze manier heel lang genieten van zo'n bol!

9 opmerkingen:

 1. Mooi! Wat een waar boor je geld dan hé. Genieten.
  Ik heb de bloem er uit geknipt en nu staat hij gewoon al een hele tijd groen te pronken voor mijn raam. Zo vind ik hem ook mooi. In deze periode krijgt hij een beetje vloeibare mest. Straks als de bladeren minder worden geef ik geen water meer en laat ik hem rustig verdorren in een hoekje in de tuin. Pas dan haal ik de dorre bladeren er af. De kracht zit dan weer in de bol. Ooit heeft de bol die ik had een kleine bol er naast gekregen. Ook die is later weer in bloei gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn moeder kreeg de amaryllisbollen ook jarenlang in bloei maar het is mij nooit gelukt.
  Geniet van dit extraatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Dat is nog eens een plant waar je wat aan hebt : ) Misschien moet ik de mijne ook proberen tot leven te wekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook ik doe het al jaren maar nu zo leuk 2 bollen krijgen opzij een klein nieuw bolletje erbij, dus die ga ik extra koesteren.
  ander staat voor in bloei!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier gaat vandaag ook de eerste rode bloem van 4 open.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor! De mijne geeft alleen maar blad - ik denk dat mijn huis kamer te licht is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Brr, ik vind Amaryllis niet mooi. Ik doe hetzelfde met de kleine narcissen, die verwaarloos ik tijdens de zomer. Ze moeten het buiten maar redden op regenwater. Maar bloeien dat ze doen. Schitterend. Geniet van je cadeautje zoals ik van de narcissen geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk! Ik vind amaryllissen de bollen van belofte. Zo uitbundig!

  BeantwoordenVerwijderen