woensdag 8 april 2020

Vandaag doe ik mijn paasboodschappen!

De supermarkten roepen al hun klanten op om vooral niet allemaal te wachten tot vrijdag en zaterdag met het doen van hun paasboodschappen. Dan wordt het namelijk veel te druk in de winkels.
Ik had dat ook al bedacht. De afgelopen weken haalde ik op donderdag mijn boodschappen. Nu doe ik dat vandaag, in de hoop op een nog tamelijk rustige winkel.
Ik ga mijzelf trakteren op een paasbrood, en toch ook wat paaseitjes, bij de AH nu met 50% korting.
Andere jaren wachtte ik met het kopen van paaseitjes (en chocoladeletters) totdat de feestdagen voorbij waren. Dat doe ik nu niet.
Verder ga ik ook mijzelf wat verwennen, want waarom ook niet? Ook in mijn eentje kan ik het voor mijzelf gezellig maken met nog wat bloemen en wat lekkers.
Ik ga een avocado kopen, wat gerookte vis, olijven en Hollandse aardbeien.
Als het er  tenminste is, want er staat constant op de site van AH dat sommige producten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Ze hopen dat we dat zullen begrijpen. Ik neem aan dat ze daar geen toiletpapier, bier of chips mee bedoelen. Die zijn wel weer beschikbaar. Ik begreep van mijn dochter dat ze, toen er zo gehamsterd werd, bij lege schappen prioriteit gaven aan noodzakelijke levensmiddelen en dat daarom de schappen van de chips en bier gedeeltelijk leeg waren. Dat snap ik inderdaad! Als je maar een beperkt aantal arbeidsuren tot je beschikking hebt, dan behoren bier en chips niet echt tot het overlevingspakket, dus dan vul je éérst andere vakken. Er zijn vast mensen die er anders over denken, maar ik vind dat je heel goed zonder chips en bier kan.

Ik heb nog afbakbroodjes, die kocht ik januari. Die ga ik zondag bakken!
Lekkere paasbrood en koffie er bij en een avocado als broodbeleg voor op de afbakbroodjes en dan kom ik de dag wel door! 
Als warme maaltijd voor zondag bak ik aardappels, daar doe ik een vega biefstuk en een salade bij met kropsla, komkommer, wat rauwe paprika en nog wat olijven en daar ga ik van smullen!
Als toetje aardbeien met (soja)yoghurt.

Ga jij ook extra lekker eten kopen en maken met Pasen?

19 opmerkingen:

 1. Zeker gaan wij het gezellig maken, we hebben bij een lokaal restaurant een paasbrunch besteld. Wij gaan daar normaal graag uit eten en zo kunnen zij ook blijven bestaan. In deze tijden proberen wij 1x per week bij een lokaal restaurant te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt misschien een beetje verwaand maar wij eten altijd lekker en ik koop zelden iets speciaals voor feestdagen.
  Vroeger, kinderen thuis, verstopten we eieren, gewone en chocolade eieren en bakten we broodhaantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door mijn overgewicht als klein kind en de daarbij toegepaste diëten heb ik een sterke voorkeur ontwikkeld voor vet, zoet en ook lekker zout eten. Dát vind ik echt heel lekker!
   Ik weet drommels goed dat dit eten niet goed voor mij is en daarom zorg ik er voor dat ik niet dagelijks gebakken aardappels met mayonaise, feeststollen, volvette kaas en ander heerlijks eet. Voor mij is minder lekker eten beter, van eten dat ik lekker vind, eet ik vaak te veel, te lekker dus! Heel veel groenten, bonen en wat fruit zijn veel gezonder voor mij.

   Verwijderen
  2. @Janne: iedere dag lekker eten en nooit iets speciaals lijkt mij heel erg saai. Juist de variatie en op speciale dagen iets extra lekkers maakt het bijzonder.

   Verwijderen
  3. @Aaf, nou waarom zou je die voorkeur door diëten ontwikkeld hebben. Het is vrij normaal en natuurlijk om zoet, vet en zout eten lekker te vinden. Van kleins af aan vinden de mensen dat lekker, kinderen willen chocopasta of hagelslag op brood en doorgaans liever koek dan spruiten. Daarom liggen hele supermarkten vol met chips, donuts, koek, frisdrank, vla etc. Er zijn maar weinig mensen die gaan watertanden van een kale portie bonen of sperziebonen.

   Zelf ben ik een hele hartige eter, ik hou niet zo van zoet. Als kind wilde ik liever al kaas en worst en zure augurk dan zoet spul. Ik ben gek op kaas, chips en nootjes, maar in het schap met koek kom ik nooit. Mensen slaan altijd stijl achterover als ik dat zeg en willen me niet geloven, of denken dat het een smoes of dieetpoging is. Blijkbaar is het voor de meeste mensen niet voor te stellen dat iemand niet blij wordt van chocolade en proberen ze me toch altijd op verjaardagen kleffe taart aan te smeren of altijd maar toetjes aan te smeren na een diner.

   Er zijn maar weinig mensen die gaan watertanden van een kale portie bonen of sperziebonen.

   Verwijderen
  4. Morgenvroeg doe ik boodschappen. Afgelopen week stond in de Volkskrant de column van van der Keuken en een bladzijde eerder een advertentie voor een stol. Heerlijk. Maar wat moet ik met een stol? Ik ken mezelf. Moet ik die stol meenemen naar de tuin, om met meer mensen stol te eten? Gaat niks worden. In mijn eentje opeten is het ook niet.
   Ik laat het liggen. Morgen koop ik lekkere goede chocolade, asperges en andere dingen die ook lekker zijn. Ik heb nog heerlijke wijn.

   Verwijderen
  5. Ik koop wel een stol,vries die in plakjes in en eet elke zaterdag een plak stol bij de koffie tot ergens in juli. (Dunne plakjes).

   Ik koop verder niks speciaals. Wij eten altijd lekker en gezond. Hutspot heet hutskots..ergens anders werken we braaf een bord naar binnen. Thuis komt het niet op tafel.

   We eten niet vaak toetje, maar als ik toetje serveer dan zowel een zoete gang als een kaas/borrelplank.

   Ik doe morgen weekboodschappen. Plus een pak wcpapier (2 rollen nog aanwezig) 6 soorten groente, volkoren meel, 2 soorten vlees (gehakt en kip ofzo) en dan eten we een ovenschotel, een agvtje een pasta/risotto/paella achtig iets, een maaltijdsalade, een maaltijdsoep en restjes ofzo.

   Lekker eten is niet zozeer frituur of vreterij. Het gaat mij om lekker klaarmaken van gezond spul. Goed kruiden en specerijen gebruiken en juist garen. Grillen en roosteren ipv tot snot koken..

   Verwijderen
  6. #Anoniem van 13.25 uur.
   Ik heb ‘n “eetprobleem”, ik vind nl alles lekker.
   #Aaf, ik eet vrij mager, weinig dierlijke producten alleen af en toe een plakje oude kaas maar altijd erg lekker. Dikke verse bruine boterham met zelfgemaakte hummus, heerlijk!
   Ik kan me voorstellen dat jij rekening houdt met je gewicht.

   Verwijderen
  7. Volgens mij is dat ook gewoon evolutionair ontwikkeld ja... Die voorkeur krijg je niet alleen van dieten.

   Verwijderen
 3. Ruim een week geleden heb ik dit van een 'prepper' geleerd. Juist omdat wc papier en dus ook chips en bier onderaan de lijst staan om aangevuld te worden, daarom juist gehamsterd worden. En komt de nood aan de man en lijden we bijna honger, dan ook staan bier, chips en wc papier onder aan de lijst. Maar de echte preppers denken niet zo. Die zitten in de overlevingsdrang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De echte preppers hebben altijd een noodvoorraad in huis die regelmatig gerouleerd wordt.Daar zitten ook lekkere dingen tussen als snoep en chips, want dat heb je ook nodig, al is het maar om even ergens van te genieten als het beroerd gaat.Preppers hoeven niet naar de winkel om te hamsteren. Ze houden juist die voorraad goed bij omdat ze niet naar de winkel willen als iedereen als een gek gaat inkopen als het ineens crisis is.
   Heel sociaal dus wel, zij geven u de ruimte!

   Verwijderen
 4. Bij ons is het net als bij Janne ,ik kook graag en wij eten altijd lekker .De enkele keer dat we biefstuk eten doe ik het op een werkdag dan genieten we er veel meer van.
  Maak wel een bokkenpootjestaart met gele bokkepootjes alleen......komen er geen kinderen dus ga ik onze buren delen die niet naar buiten gaan.
  Kan ik lekker mijn hobby uitoefenen en maak ik een ander blij en daar Word ik zelf blij van .Zo snijd het mes naar twee kanten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pasen vind ik het mooiste feest van het jaar.
  Zolang ik genoeg te eten in huis heb, ga ik de winkels niet meer in, ook niet voor paalboodschappen.
  Pasen vier ik in mijn hart :-)
  Ik wens iedereen een heel fijn en betekenisvol Pasen toe.
  Esje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat ik dit weekend voor mezelf nog goede asparges kan vinden. Ik koop ze nooit uit de supermarkt. Morgen eens bij de biowinkel kijken. Anders vrijdag kijken of 1 van de groentestallen op de uitgekleede markt hier vlakbij ze heeft. Normaal koop ik ze bij een speciale kraam op de grote markt in de binnenstad op zaterdag. Die is er nu niet. Ik reken maar nergens op, dan kan het alleen maar meevalen. Lekker eten is er in elk geval wel. Misty

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, het enige dat ik nog moet kopen tegen die tijd zijn de verse producten. Die haalde ik altijd al maar voor enkele dagen. Denk aan groenten en fruit en brood. De rest koop ik wanneer nodig. Normaal gesproken ga ik 1 keer per maand naar Duitsland voor lactose vrije producten en de lactase tabletten. Daar is de keuze in dat soort producten vele malen groter als hier in Nederland. Nu heb ik een grotere voorraad lactase tabletten ingeslagen zodat ik het minstens tot juni/juli uithoudt. En de lactose vrije producten, jammer dan. Dan betaal ik maar wat meer of doe ik het zonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, toevallig ben ik vandaag ook maar weer eens richting winkel gegaan. Heel vroeg en met een lijstje voor vooral veel verse groenten. En fruit. Het viel me wel op dat de Paasgekte qua wat er allemaal te koop is nu (bij de AH) meeviel. Maar misschien dat dit op vrijdag en zaterdag anders is.
  Blij dat er nog zoveel te koop is. En dat ik me dat kan permitteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee eigenlijk niet, we doen normaal ook niet aan Pasen dus nu ook niet.
  Wel heb ik in de vriezer nog een stol liggen dus misschien komt ie wel/niet op tafel (als ik er erg in heb) maar niets speciaals gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mmm...aardbeien met soyagurt...kon ik ook weleens eten vanavond. We mogen onszelf best wwns verwennen, zeker als je alleen bent..Voor Pasen heb ik lekkere aardbeien en een bus vegan spuitroom gekocht. En een zakje vegan paaseitjes. Mijn zus had deze week al mijn grote boodschappen voor me gehaald, omdat ik even ziek was. Gisteren at ik pastinaak bloemkoolsoep. Vanavond het restje soep en ik ga pannenkoeken bakken, met vegan kaas. Zó lang geleden dat ik pannenkoeken at.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.