dinsdag 19 mei 2020

Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen

Een boek dat je door de economische crisis helpt!

Besparingsdeskundige Marieke Henselmans en financieel deskundige Erica Verdegaal hebben een nieuw boek gemaakt. Het boek heet: ‘Crisis Wat te doen? Van rood naar groen’ en  verder maakten ze ook de Crisis(scheur)kalender 2021.
Het boek en de kalender gaan lezers door de economische crisis helpen met visie, creativiteit, nieuwe inzichten, praktische oefeningen, humor en gouden tips (mijn weblog wordt ook genoemd, ik voel me zeer vereerd!).   

Een dergelijk boek is hen wel toevertrouwd, beide schrijfsters hebben al eerder boeken over besparen en financiën geschreven.  Ze hebben een vlotte, duidelijke en toegankelijke schrijfstijl.
Het lijkt me een nuttig en leuk boek voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken in deze economische coronacrisis! 
 Er komt een test in het boek en online waarmee je je financiële situatie kunt peilen. Je krijgt code rood, geel of groen. Elke code krijgt in het boek een helder, uitgebreid en fijn leesbaar advies. Bij rood ga je direct aan de slag; bij geel bereid je je rustig voor op krappe tijden; en bij groen ga je zorgen dat je je financiële buffer veilig door de crisis loodst. Maar is dat dan niet moeilijk, oersaai of stomvervelend? Nee! Ze hebben allerlei manieren bedacht om jouw kennis en zelfvertrouwen op ludieke en luchtige wijze te vergroten.

 

Een crowdfundactie

Het boek en de kalender zijn helemaal onafhankelijk door Marieke Henselmans en Erica Verdegaal gemaakt, samen met uitgeverij Genoeg. Om een deel van de productiekosten te dekken, zijn de schrijfsters een crowdfundactie begonnen. Hiermee vragen zij steun, in ruil voor een tegenprestatie naar keuze, zoals het nieuwe boek, de kalender of beide. Dus niets voor niets! De actie loopt tot 12 juni. Je kunt de actie bekijken op Voordekunst.nl.

Een leuk initiatief dat volgens mij steun verdient! 

11 opmerkingen:

 1. O wat ontzettend leuk! Ik ga eens kijken of ik ga steunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt heel interessant! En wat leuk dat je blog erin staat zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee! De scheurkalender lijkt mij wel wat. Ook leuk om met kerst of sinterklaas cadeau te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral het stukje in de ondertitel dat het leven wél leuk moet blijven trekt mij aan! Het is leuk als iets te genieten valt! Hoewel ik denk dat er voor mensen die in een zware economische crisis belanden niet zo veel leuks te beleven valt!
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de kunst om juist dan ook dat te kunnen. Niet zozeer in dingen die geld kosten, maar die je plezier geven. Even doen ontspannen en ontsnappen aan die druk.

   Verwijderen
 5. lijkt mij dat als je een beetje nadenkt zelf wel weet en kan achterhalen hoe met je geld om te gaan of zo min mogelijk uit te geven als je juist niets hebt zoeken naar manieren om het nog een beetje fijn te hebben,diegene die echt heel erg veel problemen hebben daar is het zo wie zo heel zwaar zowel na deze tijd als nu.de vraag is staat er dan in het boek manieren om het op te lossen?en juist deze mensen kunnen het boek dus niet veroorloven lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tip. Ik heb gedoneerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, goed dat je me helpt herinneren. Ik had het al gezien in de nieuwsbrief van Genoeg, maar had nog niet gedoneerd. Goed initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. alleen zo jammer dat er weer kostbare bladzijden verspild worden aan testjes

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.