woensdag 27 mei 2020

Het zwembad is weer open!

Na twee maanden sluiting zijn de zwembaden in de gemeente Groningen weer open gegaan!
Alles is omgeven door heel veel regels, je kunt niet zo maar gaan zwemmen.

De zwemgasten moeten er samen wel voor zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Daarom is het nodig om zowel voor het banenzwemmen als de groepslessen van te voren via de website te reserveren en te betalen.  Het aantal zwemmers dat tegelijkertijd kan zwemmen is beperkt en ze werken voor banenzwemmen met een tijdsblok van één uur. Ze werken nu met speciale kaarten.
Je kunt de abonnementen en 12 badenkaarten op dit moment ook niet gebruiken voor het zwemmen. Je moet een los kaartje kopen als je een tijd reserveert voor banen zwemmen. Gelukkig voor mij en alle andere abonnementshouders worden alle jaarabonnementen zwemmen verlengd. Je hoeft hiervoor niet zelf iets te doen.
Hoe gaat het banenzwemmen nu?
- Je doucht thuis en doet onder je kleding je zwemkleding aan.
- Je komt op de gereserveerde tijd met een grote tas waar je naast het bad je kleding en schoenen in doet. Omkleden is bij het tijdsblok van 1 uur inbegrepen. Lastig als het regent dat het giet, dan moet je allee natte spullen in die tas doen! Dan moet er maar een afzonderlijke plastic tas mee voor natte buitenspullen.
- Je loopt op meegebrachte badslippers naar het bad en zwemt banen. De ene baan heen en de ander baan terug.
- Inhalen tijdens het zwemmen is er niet bij, je moet achter je voorganger blijven.
- Je mag niet van de toiletten gebruik maken (bij heel hoge nood wordt een uitzondering gemaakt) en douchen na het zwemmen mag evenmin.
Het is mij niet duidelijk of je na het zwemmen gebruik mag maken van een kleedruimte of dat je naast het bad je kleren over je natte badpak moet aantrekken. Dat laatste zal toch wel niet? Misschien moet je arriveren en vertrekken in een badjas?
Ik ben nog niet geweest en heb ook nog niemand gesproken die wel is wezen zwemmen.
Ik ben wel benieuwd naar hun ervaringen.
Voorlopig trekt het mij niet aan om te gaan coronazwemmen! Ik hoop op een verdere versoepeling zodat ik weer gewoon kan omkleden en douchen.
Dat tijdslot en een afzonderlijk kaartje kopen zal nog wel even blijven bestaan, misschien wel tot de corona-vaccinatierondes! 

6 opmerkingen:

 1. Ik zeg: gewoon doen! Het lijkt me heel veilig en misschien vind je het wel heerlijk om weer te zwemmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou ook gewoon eens een keertje proberen, Aaf. Het is heerlijk om weer te kunnen sporten. Mijn sportschool staat naast het zwembad, daar hebben ze een vergelijkbaar systeem. Ik zag zwemmers daar in hun droge normale kleding weer naar buiten komen, dus omkleden is mogelijk.. Ik had mij hetzelfde afgevraagd. Je kunt ook gewoon even contact opnemen om te vragen. Olga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De hoeveelheid chloor in het zwemwater is nu hoger ivm het virus.
  Ik heb gister voor het eerst weer gezwommen, wel fijn dat het weer kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd nogal een gedoe om naar het zwembad te gaan, en ga daarom liever hardlopen maar ik kan me voorstellen dat veel mensen heel blij zijn dat het weer mag. Zelfs met alle beperkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij 'mijn' zwembad zijn de regels precies hetzelfde. Omkleden na het zwemmen mag in een hokje. Gok dat dat bij uw zwembad ook zo zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier was het buitenzwembad al een tijdje open. Met aanpassingen, thuis douchen, met badkleding aan aankomen aankomen en buiten kleren uitdoen, looproute volgen. Eén zwembad voor banentrekkers die elkaar niet mogen inhalen, voor drie type zwemmers, de langzame,gemiddelde en snelle zwemmers. Het ondiepe bad is voor de jeugd om te spelen, waarbij ze geen afstand hoeven houden. Aankleden kan wel in de kleedhokjes.
  En lang gewenst maar nooit eerder gebeurd, het zwembad blijft ook in september open! Een maand langer zwemmen.

  Het zwemt zo heerlijk rustig zonder de jeugd die bommetjes doet of met speelmaterialen speelt.Overigens kunnen ze die bommetjes wel doen want in de springkuil, bij de duikplanken, kunnen ze springen en bommetjes doen, zonder de banenzwemmers in de weg te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.