donderdag 7 mei 2020

Mijn afspraken gaan waarschijnlijk door!

Gisteren was een persconferentie met Rutte en De Jonge. Vanaf volgende week mogen de contactberoepen weer aan het werk.

Op 26 mei heb ik twee afspraken staan, op ochtend bij de pedicure en op middag bij de kapper. Bij zowel de kapper als bij de pedicure had ik al eerder afspraken, namelijk in maart en in april, maar die gingen niet door.

Kapper

Bij de kapper was ik voor het laatst in januari en bij de pedicure voor het laatst in februari.
Dat er wat langer tussen een knipbeurt bij de kapper zit, vind ik niet zo erg. Mijn haar wordt wat lang, maar ach, zo erg is dat nu ook weer niet. Ik heb geen kleurtje in mijn haar, dus mijn haar wordt alleen steeds grijzer, maar er is geen uitgroei.

Pedicure

Twaalf weken tussen de behandelingen van de pedicure vind ik wel erg lang. Ik heb een medische indicatie voor behandeling eens in de 6 weken. En nu zijn het dus 12 weken. Ik kijk steeds met grote zorg naar mijn grote teen, waarvan de nagel al twee keer ingegroeid is. Het is morgen 10 weken na de vorige behandeling. Het gaat nog steeds goed, ik zie geen tekenen van infectie. Dus ik wacht nog even af. Mocht die teen toch opspelen, dan ga ik contact zoeken. Ik wil niet tot 26 mei rondlopen met een ontstoken teen. Dat is niet gezond, het is zelfs gevaarlijk voor mijn voeten.
Een ingegroeide nagel maakt dat de teen geïnfecteerd raakt.  

6 opmerkingen:

  1. Medische pedicure voor personen met diabetes is al toegestaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Medische behandelingen mochten de pedicures al doen...had ik laatst uitgezocht voor een kennis met voetproblemen en ziekte. Mar fijn dat je al een afspraak hebt en dat die door kan gaan. Met diabetes moet je tenslotte voorzichtig zijn met wondjes en voeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vooral die pedicure doen hoor! Daar zit tussen client en pedicure vanzelf al meer afstand dan bijeen kapper.En dan hun voorzorg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vraagje: Krijg je de kosten voor medische pedicure vergoed van de ziektekostenverzekeraar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik betaal alleen een eigen bijdrage van 10 euro per keer.

      Verwijderen
  5. Fijn voor je Aaf, met name de pedicure afspraak.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.