dinsdag 2 juni 2020

Genieten op het terras! En ook nog een heerlijk diner!

Hoewel het veel te droog is en er een tekort aan drinkwater dreigt, is het op het terras prima uit te houden.
Gisteren zat ik in de zon, een lekker glaasje wijn er bij en gezonde borrelhapjes. Niet te heet, niet te koud, in één woord heerlijk weer voor een terras! De vogels floten, gesprekken op de achtergrond, maar niet zo storend dat ik niet kon lezen.
Het was volop genieten!
Daarna lekkere wraps met reepjes rode paprika, uien, sperzieboontjes, een beetje tomaat, rode peper, knoflook, wat zout en kidneybonen. Echt lekker! En nog weer een glaasje witte bubbeltjeswijn er bij.

En waar vond dit plaats? Op mijn eigen terras! Mijn kat was mijn gezelschap  en mijn buren zaten aan de andere kant van de schutting, zo'n 6 meter verderop.

Die wijn was nog van mijn afscheid van mijn werk, al weer ruim 1,5 jaar geleden. Toen was het aantal cadeaus zo overweldigend, dat ik er nog steeds wat van over heb. Deze bubbeltjeswijn was uitstekend! Ik houd meestal meer van rode wijn, maar deze was prima, niet te zoet, niet te zuur en niet wrang.

Heb jij gisteren nog genoten van een terras?

12 opmerkingen:

 1. Ik heb gewoon buiten gezeten, een terras hebben we niet. Maar het was heel fijn om buiten een boek te lezen : )

  Van jou klinkt het ook heel gezellig Aaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb gisteren met me man en dochters heerlijk genoten van onze tuin.
  Vandaag in de ochtend even in me moestuin gewerkt verder lekker rustig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op 2 terrassen zelfs! Tot 11.30 uur in de zon aan de zijkant van ons boshuisje en daarna heerlijk onder het overdekte terras (schaduw) aan de achterkant. Gelezen, gepraat, gegeten en gedronken! Heerlijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vermoedde al dat je niet de horeca-terrassen had opgezocht! Fijn dat je zo hebt genoten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt dat heerlijk! Ik genoot om mijn eigen terras van de kinderen die een kringloopwinkel waren gestart in de tuin. Ondanks de rustige ligging was er heel de dag aanloop. Dat was ook genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Had best wel op een 'echt' terras willen zitten, maar op mijn eigen terras was het ook prima. En gratis drankjes, alleen geen bediening.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gratis drankjes? Nee, mijn drankjes moest ik zelf zaterdag in de supermarkt kopen.

   Verwijderen
 7. Ik zat in mijn tuin, heerlijk. Ik hou niet van heel drukke terrassen . Als mensen daar dan ook nog eens uit hun dak gaan met confettikanonnen en balonnen om te vieren dat hun terras weer open is kan me zo'n plek echt gestolen worden. Dat zal best een uitzondering zijn geweest maar ik vind het nogal misplaatst. Ik wacht nog even en ga dan in leuk gezelschap een lekkere cappuccino drinken op mijn favoriete terras, aan het water.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind mensen kijken wel heel leuk en daar was op mijn tuinterras nauwelijks gelegenheid voor. Dat was wel jammer!

   Verwijderen
  2. Ook ik kijk graag naar mensen als ik op een terras zit. Maar wat las ik in de krant..in Arnhem zijn twee cafe's gesloten vanwege bierdrinkende klanten die de polonaise gingen doen.Alsof het koningsdag was.Van zulke dingen dus.Ik wacht nog even!

   Verwijderen
 8. Heerlijk met zoon en schoondochter buiten gezeten
  Grote ruimte dus zaten niet te dicht bij elkaar
  Wel lastig om niet te knuffelen
  Lekker borrelhapje erbij
  Dus voor ons zeer geslaagd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hier zijn (thuis dus) 2 terrasjes 1 in de zon en 1 in de schaduw.maar het liefst zit ik (heel ff maar,omdat ik daar toch voornamelijk werk) achter het schuurtje op de grote moestuin 1 straat verder.een uur of 7 in de ochtend vaak of avond.de mooiste tijd voor mij,zo rustig en nog zo heerlijk fris.de kijk op de velden voor me en genieten van de vogels en bv padden.de kikkers die kwaken in de sloot enz.daar kan voor mij geen horeca terras tegen op.zelfs mijn man geniet van dat en andere paradijsje.je kan er zelf een drankje krijgen of wat te knabbelen erbij,wel zelf ff voor zorgen dan.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische of kwetsende reacties naar mij of anderen, reclame voor politieke partijen en ook reacties met nep-informatie (bijvoorbeeld complottheoriën) worden niet geplaatst.

Over verwijderde of niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.