woensdag 22 juli 2020

Corona is terug van een klein beetje weggeweest

De besmettingscijfers lopen weer op.
Beginnen we nu al aan een nieuwe golf van deze ziekte?
Ik had gehoopt dat corona weg zou blijven totdat ik over 2 à 3 maanden een nieuwe heup heb, maar het lijkt wat anders te lopen. Ik heb de laatste tijd veel pijn en ik hoop echt dat de operatie niet uitgesteld gaat worden! Volgens mijn broer, die ik gisteren sprak en die twee nieuwe heupen heeft, had hij  na de operatie het gevoel van de (pijn) hel in de hemel terecht te zijn gekomen.
Kijk, dat spreekt me aan!
Nu zijn er nogal wat mensen die op het internet de afgelopen maanden een zelfstudie gedaan hebben en denken te kunnen constateren dat corona niet meer dan een griepje is. Stelt niets voor en het is onzin om je ergens druk over te maken.
Mensen daarentegen die aan  universiteiten een jarenlange medische of biomedische studie gedaan  hebben, maken zich zorgen over een nieuwe coronagolf.
Daarnaast zijn er mensen die spreken over het kappen van dor hout als het gaat om ouderen en kwetsbare mensen die corona krijgen. Van dergelijke uitspraken gaan mijn haren spontaan  recht overeind staan! Ik wil absoluut niet vergeleken worden met dor hout! Oud maar nog lang niet dood, zou ik zeggen!Ik vind het eng dat er nu weer meer positieve testen zijn en ik hoop dat mensen zich weer wat meer aan de regels houden. Die regels zijn er nog wel, maar er zijn veel te veel mensen die er lak aan hebben, die denken dat het niet meer hoeft.
Hopelijk worden mensen weer wat verstandiger en valt het met de opleving van het virus wel mee!

27 opmerkingen:

 1. Inderdaad al die mensen die het beter weten en denken dat het wel meevalt. Vertel dat aan al die IC verpleegkundigen!
  Zie bijv de blog van Gerlinde. Die beweert serieus dat het allemaal wel meevalt. Al die mensen die zijn overleden stierven aan wat anders en hadden toevallig Corona, maar dat was niet de doodsoorzaak. Want dat kan je alleen weten als je autopsie uitvoert 🤔 Tja, als je in een hutje op de hei woont en bijna niet onder de mensen komt loop je geen risico en kun je wel lopen orakelen dat het allemaal, wel meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem je haalt dingen door elkaar maar dat zal wel komen omdat je je ergert.

   Verwijderen
  2. Deze zin jun je beter om keren. Ergeren aan mensen niet te volgen meer zijn om dat ze feiten door elkaar halen. Alles op een bult gooien en er uit plukken wat in hun betogen past.

   Verwijderen
  3. Ik erger me inderdaad aan Gerlinde die maar van alles als waarheid op het web gooit. Een oeverloze brij van meningen die niet te controleren zijn. En dan noemt ze de mensen die haar geen gelijk geven ‘schapen’, want die zijn te dom om zelf na te denken. We mogen blijkbaar wel achter Gerlinde aan lopen. Ze is niet te stoppen en heeft werkelijk over elk onderwerp een bijzondere mening met als kern: we leven in een verschrikkelijke wereld, niemand is te vertrouwen, vrouwen die werken doen dat voor nutteloze spullen, en alles is de schuld van de overheid etc. etc. Waarom ze in vredesnaam 4 kinderen op deze verschrikkelijke wereld heeft gezet is mij een raadsel.

   Verwijderen
  4. Haha, die 4 kinderen waren er waarschijnlijk al toen Gerlinde tot het inzicht kwam dat volgens haar de wereld verschrikkelijk is en dat het echt niet goed komt.

   Verwijderen
  5. Dat oeverloze gedram is inderdaad iets van de laatste jaren ja.

   Verwijderen
  6. Gaan we weer..... Het zit jullie blijkbaar wel erg hoog! Advies; lees haar dan niet, beter voor jullie bloeddruk.

   Verwijderen
  7. Wat mij stoort aan de groen rechts , overheidcomplotdenkers is dat ze oproepen tot burgelijke ongehoorzaamheid. In deze situatie tot onverandwoordelijk gedrag. Geen zorg voor de zwakkeren in de samenleving.Geen betrokkenheid waarmee ze anderen in gevaar brengen. Dat heeft niets te maken met bloeddruk of het niet snappen. Dat coronamaatregelen bedacht zouden zijn om het volk er onder te kunnen houden met appjes ofzo. Want ach een griep waardoor altijd al zwakkeren om kiepten. Als je maar zorgt dat je puur en zuiver leeft/de. Dus sterk bent. Heel gevaarlijk en eng. Om nu dit soort verhalen te verspreiden.

   Verwijderen
  8. Precies dat Goudsjeblommen. En wat te denken van je kinderen aanleren te doen alsof ze hun handen reinigen met alcohol of gel. Wat geef je zo mee aan je kinderen?
   Niet te hopen dat er iemand in de familie van Gerlinde Corona krijgt of eraan overlijdt. Dood gaan aan iets dat kennelijk niet bestaat.. Wie gaat ze dan de schuld geven?

   Verwijderen
  9. Ik heb niet zo de behoefte om op een persoon te spelen. Alleen mij hebben ze juist geleerd dat juist een belangrijke taak van een traditionele huisvrouw de barmhartigheid voor de nooddruftigen is. Je kinderen met pannetjes soep sturen of helpen schoonmaken. Misschien dat ik te veel Amish boeken lees :-) Ik wordt alleen wel zo boos van die ; Je hebt het niet begrepen opmerkingen. Dan krijg je te horen ; Wat voor ktanten lees je. Het is allemaal Talpa dus billgates dus je laat je brainwashen. De inhoud van die beweging dat is wat ik zo eng vindt. Dan krijg je dat juist de mondkapjes voor iedereen verplicht worden. Ze hebben het er zelf naar gemaakt . . . .

   Verwijderen
 2. Mooie titel heb je ervan gemaakt.
  Ga zelf ook maar weer meer opletten als anderen het niet doen. En zorgvuldiger mezelf schoonmaken als ik winkel uitkom, voor mij is dat, buiten handen, neusgaten en mondhoeken schonen als ik weer in de auto zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doodenge groep, die aanhangers van viruswaanzin. Er zitten veel ondernemers bij (ik begrijp ze wel, hun zaken liggen plat)Maar ook veel complot denkers, over 5 G, anti vaxxers, mensen die de wetenschap verdacht maken, de journalistiek niet meer geloven, de politiek onderuit willen halen. Griezelig. Willem Engel heeft zn studie niet afgemaakt en is zelf ondernemer.(dus hij heeft er belang bij)Zijn vader is ook ondernemer en een niet geheel vlekkeloos type. Hij kan het kennelijk leuk brengen, die willem, gezien zijn aanhang. Men volgt hem kritiekloos. Ik vind het een enge griezel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ergerde me ook aan die dorhout-opmerking. Tot ik van een schitterende hulpactie las. In Israel betekent "dor" generatie...en de jongere generatie helpt de oudere generatie met boodschappen,medicijnen brengen. Het heet Door to dor.https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/277786

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ergste vind ik dat er ook artsen (hier en in het buitenland) zijn die zeggen dat er geen corona bestaat en mensen niet daaraan dood gaan, maar aan andere ziekten.
  Wie moet je dan geloven? Dit voedt ook de mensen die zeggen dat corona slechts een simpel griepje is. 😡
  Dat zelfde geldt ook voor mondkapjes. Schijnveiligheid volgens RIVM en sommige artsen, maar er zijn onderzoekingen waaruit komt dat het wel degelijk werkt. Misschien niet voor 100%, maar wel meer dan niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wetenschappers en artsen zijn ook mensen, he. Er zijn net zo veel onderzoeken die een effect laten zien als onderzoeken die het tegendeel beweren. Dat is wetenschap. Hypothese, antithese, hypothese, antithese etc. Het is dus maar net wat je geneigd bent om voor waar aan te nemen. Ik werk in een ziekenhuis en er is hier ook verdeeldheid over de maatregelen en het effect daarvan.
   Overigens is een griepje nooit simpel, in de winter 2017/18 was de oversterfte in Nederland 9444. De daarop volgende winter was de oversterfte lager 2894. Je zou overigens het medisch en verpleegkundig personeel de kost niet willen geven die geen griepprik halen. Velen zeggen dat het onvoldoende effect heeft. Alle virussen treffen de meest kwetsbare mensen het hardst en dat is vooral de groep boven 70 jaar. Olga

   Verwijderen
 6. gisteren naar de film Collective geweest over corruptie in de gezondheidszorg in Roemenie.
  Lees nu boek: De geplaagde mens van Roel Coetinho tot 2013 directeur RIVM
  Las boek Mosquito van T Winegard over de jaarlijks miljoenen doden door de mug.
  De illusie dat we veilig kunnen leven met 6 miljard mensen op deze aarde en dat vaccins of overheden het gaan oplossen. Mondkapjes en 1.5 afstand houden gaat ons mensen niet meer redden. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook niet dat het na corona allemaal koek en ei zal zijn, er zullen weer nieuwe virussen komen, misschien wel net zo gevaarlijk of gevaarlijker nog dan Covid-19. Juist die afstandelijkheid lijkt me goed, geen handen meer geven, geen 3 zoenen, vaker mondkapjes in binnenruimtes, niet naar het werk met gezondheidsklachten zoals verkoudheid. Allemaal mogelijkheden om de besmetting te beperken. Ik denk dat we dat ook gaan merken bij het voorkomen van griep en verkoudheid omdat er minder kansen zijn op besmetting.

   Verwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat m.n. jongeren het moeilijk vinden om de corona-regels na te leven. Voor mij, 70 jarige, met kinderen en kleinkinderen down under, is het makkelijker om me aan de 1 1/2 afstand en mijden van grote groepen te houden. Maar van de drie mensen die ik ken en die gestorven zijn aan het covid-19 virus, was er slechts een man ouder dan ik ben.  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zijn momenteel vooral de jongeren die de regels aan hun laars lappen. Vandaar wel het hogere aantal besmettingen, maar de ziekenhuis, en ic opnames stijgen tot dusver nog niet. Pas als deze jongeren oudere mensen besmetten, zullen die aantallen stijgen. Tegen mensen die zeggen dat het wel meevalt, zou ik wijzen op de uitpuilende ziekenhuizen. Maar sommigen zullen dat ook niet geloven. Ik las gister wel over een onderzoek, dat uitwees dat misschien 10% uiteindelijk niet stierf aan corona, maar aan hun onderliggende ziekte. Je kunt ook kijken naar de oversterfte, hoeveel mens n sterven er meer dan in voorgaande jaren in dezelfde periode. Achter die ontkenning zou natuurlijk ook angst kunnen zitten. Zoals kleine kinderen die hun ogen dichtknijpen en denken dat het gevaar dan weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo wijst iedereen naar een ander. Ik zie juist in het ov regelmatig ouderen zonder mondkapje.
   Ik denk dat elke generatie mensen heeft die het niet zo nauw nemen met de regels.

   Verwijderen
  2. Precies ik ben zelf een oudere maar word er doodmoe van dat er altijd . geroepen word de jeugd en dan maar wijzen met dat vingertje. Dan denk ik, nou ze krijgen nou ook niet bepaald een goed voorbeeld.

   Verwijderen
 9. Volgens mij moeten we gaan kijken naar noodzakelijke activiteiten en 'fun' activiteiten.
  Als we school, werk, supermarkt noodzakelijk vinden, doen we dat allemaal wel. Met mondkapjes desnoods. Dan nemen we daar een laag risico op besmetting op de koop toe.
  Maar laten we kroegen, feesten en onnodige activiteiten voorlopig alsjeblieft verbieden zolang mensen zich niet aan de regels houden.
  Ik zou het een drama vinden als de middelbare school nog steeds niet open kan in september.

  Het virus is een serieus probleem. Wie dat ontkent: prima, maar beperk niet de toekomst van mijn kinderen door weer een lockdown te veroorzaken. Hou je aan de regels, zelfs als het onzin vindt. Hoe simpel kan het zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja het stijgt het beste is maar niet op alle visies in te gaan, want als verpleegkundige zorg dat voor stress bij me. Ook jongeren kunnen flink last hebben van Covid 19 zoals het virus genoemd wordt. Jammer dat er steeds minder gehouden wordt aan de regels, maar we zijn mensen en een mens is een sociaal dier zeg ik weleens waardoor dit ook een moeilijk virus is voor ons. Ik hou me zoveel mogelijk aan afstand en trek zo min mogelijk met mensen op....behoudens in mijn vak. Ik kan me voorstellen dat het voor je een dubbele bodem heeft omdat bij jouw ook nog het risico is dat een OK uitgesteld gaat worden.......dat is extra zuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat van dat lichte griepje werd hier in het begin ook door de geleerden gedacht en gezegd. Helaas bleek dat niet te kloppen. Mensen die schijt aan corona hebben roepen het nog steeds, waarschijnlijk kan deze groep slecht lezen en/of luisteren.
  Bij een 2e golf moet de normale zorg doorgaan, dus ik heb er wel vertrouwen in dat je operatie doorgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie het somber in hoor Aaf.... De Duitsers staan hier (Zeeland) hoestend achter me met een mondkapje op....

  En je wil niet weten hoeveel mensen nog steeds de vergelijking maken met een griepje. Ik let goed op mijzelf en de mijnen, en buiten vind ik het niet zo spannend,maar supermarkten en dergelijke zijn lastig. Een groeiende groep mensen houdt echt geen afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In het dorp waar ik ben opgegroeid komt er wss snel een regionale lockdown. De kroeg ter plaatse had lak aan de regels (en nu dus 29! Besmettingen).
  Op het eiland hier barst het van de toeristen en spreken de bewoners schande van de laksheid van de gemeente / burgermeester. Ik heb zaterdag een bbq maar ik houd mijn 1.5 m afstand

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt ook overwegen niet te gaan, nog beter...

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.
Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.