dinsdag 21 juli 2020

Meppen!

Steeds zaten er vliegen, op mijn beeldscherm, op mijn armen, soms zelfs op mijn gezicht. Kriebelend en vervelend! Nu heb ik vorig jaar een mooie nieuwe vliegenmepper gekocht. Dus was het tijd om die te voorschijn te halen.
En wat gebeurt er als ik de mepper te voorschijn heb gehaald en hij voor het grijpen ligt om een vlieg te meppen?
Geen vlieg meer te bekennen!
Foetsie!
Heerlijk, want ik vind doodgemepte vliegen niet zo fijn, om op te ruimen en om te zien. Liever niet, maar ja, als ik constant lastig gevallen word, dan toch maar een mepper.
huisvlieg, bron: wikipedia
Nu zijn ze dus weg, maar hoe zou dat nu kunnen?
Het lijkt mij niet dat ze een verband zien tussen die mepper die nu naast mij ligt en hun voortijdige dood.
Heb jij een verklaring?

15 opmerkingen:

  1. Haha, gebeurt hier ook ja.
    Ik heb nu overal bosjes lavendel staan, of hangen. Vliegen vinden dat niet fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft waarschijnlijk voornamelijk te maken met aandacht, vergelijkbaar met dat we snel de indruk hebben dat het veel vaker toch niet gaat regenen als we voor de zekerheid een paraplu of regenjas meenemen en dat bijna altijd wel gebeurt als we genoemde voorzorgsmaatregelen niet meebrengen.
    Het kan ook meespelen dat het een periode vaak niet heel warm en af en toe druilerig was waardoor de vliegen sneller naar binnen kwamen. Afgelopen dagen was het (hier althans) warm en hoofdzakelijk zonnig, dan komen de vliegen weer minder naar binnen.
    Wij hebben inmiddels elk raam en elke deur die vaak open staat van een hor voorzien, met name voor solitaire bijen en aardhommels die vaak per ongeluk binnen kwamen en zich dan in onmogelijk posities manoeuvreerde waardoor we ze niet terug naar buiten kregen en dan gingen ze uiteindelijk dood. Ik had het tuintje juist ingericht als mooie plek voor die beestjes :). Maar een hor houdt de vliegen ook weg.

    Terzijde: het lijkt een enorm 'goed' vliegenjaar te zijn, kom ze buiten overal in grote getale tegen. Net als lieveheersbeestjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boven heb ik overal horren en ik houd de deur naar boven dicht, waardoor de slaapkamers en badkamer beestjes-vrij zijn. Nooit een beest dat 's nachts om mijn hoofd zoemt!

      Verwijderen
  3. Vliegen en muggen kun je gemakkelijk buiten houden: goede horren voor ramen en deuren,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je even de deur open laat staan zonder de hor, vliegt er onmiddellijk zo'n vreselijke dikke vlieg naar binnen. Waar heeft dat ding zitten wachten? Hoe weet hij dat de deur open staat?
    Merel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, ze lezen je gedachten. 😉 Mocht er een vlieg of mug in huis zijn (we hebben horren, maar zo nu en dan vlieg er eentje binnen als de hordeur open staat) en ik wil ze doodmeppen, dan denk ik bewust aan iets anders.
    Wij gebruiken een blauwe lamp en dat trekt die beesten aan en weg zijn ze. Werkt heel erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat het een hele verstandige vlieg was :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik mep het liefst met een theedoek, geen idee waarom maar altijd raak ik ze. Pas geleden nog uitgevonden dat wanneer je ze van (als ze op een muur zitten) van boven (hun boven) benaderd ze je niet zien en de kans dat je ze raakt enorm wordt. Consumindersingle

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik weet precies wat je bedoelt: zo gauw je de mepper pakt verdwijnen ze. Maar goed, dat is ook het beoogde effect : )

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gerlinde.blog. En ze is ook op Twitter.

    Opnieuwbegonnen Belia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk niet dat iemand hier nog behoefte heeft aan het blog van Gerlinde. Die verspreidt een hoop negativiteit en onzin. Onder meer dat Corona niet bestaat en bedacht is door de ‘machthebbers’ om het volk eronder te krijgen. Ik bedoel maar. Om van Twitter nog maar te zwijgen. Vraag me af of haar (hardwerkende) man er erg in heeft wat zijn vrouw de hele dag voor onzin zit uit te kramen op Twitter. Ook best opmerkelijk, heel actief op Twitter maar tegen internet, smartphone etc.

      Verwijderen
  10. Ik heb dat met fruitvliegjes. In de personeelskamer op het werk zijn ze er ineens. In het hele gebouw geen fruitvlieg te bekennen maar wanneer er maar even een banaan op tafel ligt zijn ze er! Is de banaan opgegeten.... nergens meer een fruitvlieg te zien! Wonderlijk hoe snel ze komen en ook weer gaan. Vast een hele simpele verklaring voor, maar ik blijf het bijzonder vinden! Oh ja wat die vliegen betreft, wij hebben een heel gemeen wapen: een tennisracket-achtig ding met stroom erop zodat je ze hoort knisperen als je ze ermee uit de lucht mept. Zielig? Ja maar niet zo zielig als de plakkerige vliegenstrook die we voorheen hadden, daar plakten ze met hun vleugeltjes aan vast en dan zag je die pootjes nog lang naspartelen… erg dieronvriendelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vang ze met een glas. Schuin van onderen, langzaaaaaam....glas dichtklappen, papiertje eronder en vrijlaten. Gaat beter dan meppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vliegen en muggen, grrrrr. Vooral als er toch een de slaapkamer binnenglipt. Wij hebben een elektrische vliegenmepper. Daarmee gaan de vliegen en muggen ook dood als je ze 'te zacht' raakt. Best wel zielig eigenlijk... Maar niet kunnen slapen door muggen en vliegen is óók zielig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier Ook...ik zie zo'n groene soort bromvlieg al zoenend heen en weer. Ik denk die moet ik hebben....maar zo snel. En opeens weg. Nergens meer. En ook de hele middag stil en opeens zag ik het avonds in de schemerlamp lekker warm te zitten. En....ook een beetje suf. Dus toen had ik hem wel. Geertje

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.