zondag 2 augustus 2020

De hele dag gewacht

Ik had schoenen besteld, maar die pasten niet goed, ze waren een beetje aan de kleine kant. Daarom heb ik gebeld en gemeld dat ik liever een maat groter wilde. Het nieuwe paar zou mij toegezonden worden.
Ik kon deze niet goed passende schoenen zelf naar een DHL punt brengen of ik kon ze laten ophalen. Omdat ik nog nooit eerder een pakje teruggezonden had, had ik geen flauw idee waar ik naar toe zou moeten. Fietsen wil niet zo goed en niet zo ver en wie weet moest ik wel ver! Dus ik koos voor de optie op laten halen. Dat ophalen zou afgelopen donderdag gebeuren. Er kon geen tijdstip gegeven worden.
Nou, dat heb ik geweten! Ik heb 12 uren gewacht. Van 9:00 uur 's ochtends tot 9:00 uur 's avonds. Ik kon mijn huis niet verlaten, maar dat niet alleen, ik kon ook niet naar boven, naar de slaapkamer of naar de zolder, want omdat ik zo slecht loop, kon ik niet zo snel weer naar beneden als er aangebeld werd! Ik moest noodgedwongen in de woonkamer blijven en alleen zo nu en dan snel naar de toilet.

Toen ik het pakketpunt via internet opzocht, bleek het vlak in de buurt te zijn, nog dichterbij dan de fysiotherapie. Heel goed te doen! Had ik dat maar geweten, want wat bleek?
Er kwam niemand op de van te voren afgesproken dag om het pakketje te halen. Er kwam wel een bezorger met het nieuwe paar schoenen, maar die had geen opdracht om het oude paar op te halen, dus dat deed hij niet!
's Avonds om 21 uur, toen er nog steeds niemand geweest was, veronderstelde ik dat er ergens een fout gemaakt moest zijn en dat de bezorger wel degelijk dat pakketje had moeten ophalen.
Dus de volgende ochtend maar weer gebeld en afgesproken dat ik ze zelf wel wegbreng. Geen zin meer in wéér een hele dag wachten!

In het vervolg vraag ik eerst waar ik naar toe moet om een pakketje terug te sturen en beslis ik dan of dat binnen mijn mogelijkheden ligt!
Wéér wat geleerd! Een mens is nooit te oud!

En het wat grotere paar schoenen? Ook die gaan terug, want het zouden instappers zijn, maar voor mij zijn het geen instappers. Als ik ze één keer aan heb, zitten ze goed, maar om ze aan te krijgen is een worsteling, ook met lange schoenlepel. Helemaal geen instappers waar je vlot inglijdt en dat was juist de bedoeling! Ik kan mijn veters niet goed strikken, in ieder geval na de heupoperatie niet., maar ook nu gaat dat moeizaam. Daarom leken instappers mij ideaal. Nu ga ik schoenen met klittenbandsluiting proberen, ook in de wat grotere maat.

18 opmerkingen:

 1. Dus je had ongewild een dag huiskamerarrest? Gelukkig "mocht" je nog wel naar de toilet ;-)
  Wel heel vervelend zo'n fout gelopen afspraak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend zo'n dag wachten en dan ook nog voor niets. Geen track & trace bij terugsturen? (Heb ik geen ervaring mee; ik breng het liever zelf dan hou ik controle over mijn tijd).
  Toevallig kreeg ik schoenen van het merk Sketchers en die zijn (gebruik ook een lange schoenlepel)redelijk flexibel om aan te trekken. Geen veters. Klittenband moet je ook voor bukken om te sluiten, dus of dat zo handig is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou je die klittenband niet met een grijper of lange schoenlepel kunnen sluiten en losmaken? Ik gebruik de schoenlepel ook om mijn broek uit te doen.

   Verwijderen
  2. Als je nu met je voeten op de vloer je veters vast kunt maken gaat dat straks ook lukken. Je mag niet meer met je been over de andere knie zitten. En er bestaan ook elastieken veters die je niet open of dicht hoeft te knopen.
   Groet, Ellen

   Verwijderen
  3. Ik mag na de operatie met mijn handen tot mijn knieën reiken en daar zitten de veters niet.

   Verwijderen
  4. Ik draag ook onder andere skechers, ik heb nu een paar volledig zwart wat "slip-ons" zijn, er zitten veters in voor de sier, maar die gebruik je niet.

   Ik stap er zo, zelfs zonder schoenlepel in, en ze zijn super licht.
   En ik vond ze zo comfortabel dat ik ze toevallig laatst, exact dezelfde, nog eens gekocht heb.

   Maar dat soort schoenen heb je van meer merken.
   Het zijn in dit geval wel sportschoenen/sneakers.

   Maar gezien mijn extreme lip/lymfoedeem en ribben die niet in orde zijn is dat ook het enige waar ik op loop.
   Volgens mijn artsen van zowel ziekenhuis als Revaliatie centrum toch het beste om op te lopen, sneakers..

   Verwijderen
 3. Ik had ook schoenen besteld en... Ook te klein. Kan ze in winkel ruilen of terug brengen of op eigen rekening terug sturen. Heb dat eerder gehad met schoenen. Online schoenen bestellen gaat bijna nooit goed. Heb me nu voor genomen dat niet meer te doen, altijd problemen. Het beste is altijd passen in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde het bestellen voor deze ene keer doen, ik ga ook liever naar de winkel, maar omdat ik nu zo weinig mobiel ben, leek het me een goed idee om te bestellen. Ik denk dat ik het niet weer doe!

   Verwijderen
 4. Ik vind een pakje ophalen bij een servicepunt (als dat vlakbij is) ook wel erg relaxed en soms ook voordeliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Online schoenen kopen gaat prima,zolang ik een merk koop waarvan ik weet dat de leest mij goed past. Heb ook wel eens schoenen die ik al heb en prima zitten in een andere kleur gekocht.
  Instappers zitten zelden goed,altijd of te krap en een maat groter te los. Ik heb goede ervaringen met het simpelste model van e.cco met klittenbandsluiting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slippers met een voetbed? Tuinklompen?
  Ik heb veterlaarsjes met een rits.. eenmalig de veters goed strikken, dubbele knoop en verder rits dicht.
  Nou draag ik binnen geen schoenen en buiten alleen als ik wegga. Eigen tuin op blote voeten of tuinklompen.
  Online bestel ik alleen merken die ik geregeld koop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb Birkenstock slippers en klompen, maar in de folders staat schoenen met dichte hiel.

   Verwijderen
 7. Er zijn elastieken verkrijgbaar die je in je schoenen kunt doen in plaats van veters. Die zou je wellicht met een schoenlepel omhoog kunnen doen en dan je voet in de schoen laten glijden. Voor klittenband zou een vleestang misschien goed kunnen helpen bij het aan- en uittrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan hoop ik voor je dat je geen eccoschoen koopt, want in de krant hier staan hele slechte berichten over de zolen van ecco. De zolen verpulveren binnen de kortste tijd. De Ombudsman is hier ook mee bezig, want het gaat niet om enkele schoenen maar meerdere schoenlijnen van dat merk.

  Waarom koop je geen crocs? Deze zijn ideaal als instapschoenen, met sokken aan en met blote voeten. Ze zien er misschien niet uit, maar ze zijn goed als instapschoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind eccos juist fijn. Heb al 5jaar dezelfde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, met mijn nieuwe heup kan ik er zo instappen, veters dicht en gaan!! Sokken aandoen is wat lastiger;-)
   Groet, Ellen

   Verwijderen
 10. Had even een briefje op de deur gehangen dat je even tijd nodig hebt om naar de deur te komen als de bel is gegaan... nou ja, dat was uiteindelijk ook nergens voor nodig geweest omdat de ophaler niet kwam opdagen. Vervelend allemaal … zeker omdat je uiteindelijk nog steeds geen goede schoenen hebt! Hoop dat het snel wel lukt iets geschikts te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel vervelend om zo lang te wachten! Zelf heb ik dit ook wel eens gehad!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.