zaterdag 1 augustus 2020

Boodschappen in de afgelopen week (week 31)

In de afgelopen week gaf ik weinig geld uit. Het lijkt wel of ik al aan het oefenen was voor de maand "geld rampoefening" Een beetje vroeg dat weinig uitgeven, maar ik kocht toch wel fijne en lekkere dingen, onder anderen 1,5 kg fruit van het seizoen, lekkere Hollandse pruimen en heerlijke abrikozen, gerookte haring en 100 gram blue d'Auvergne!  De kookroom kocht ik eigenlijk om te gebruiken in courgettesoep, maar dat is er niet van gekomen, dat soep maken bedoel ik!

25 tm 31 juli 20


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
2x 500 gr pruimen, vers* AH 3,98
500 gr abrikozen, vers* AH 1,79
brood, volkoren, 2x * AH 2,36
brood spread AH 1,49
komkommer AH 0,55
3x aubergine* AH 1,50
courgette* AH 0,50
romaine sla* AH 0,68
300 gr. broccoli* AH 0,60
4 trostomaten* AH 0,78
zongedroogde tomaten, pot AH 0,98
bouillonblokjes AH 0,99
247 gram haringfilet, gerookt AH 2,22
soja kookroom* AH 1,01
Snacks/ hapjes
kleintje kaas AH 1,00
Dranken
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 20,43
Diversen
TOTAAL 20,43

12 opmerkingen:

  1. Knap hoe jij het toch meestal met weinig geld doet en toch veel groenten en fruit ook. Om de één of andere reden kom ik altijd wel hoger uit terwijl ik ook alleen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer altijd de groenten en het fruit in aanbiedingen te kopen. Dat scheelt geld!

      Verwijderen
    2. Ja daar moet ik eens meer naar kijken.

      Verwijderen
  2. netjes hoor met zoveel gezonde dingen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat doe je met die aubergines? ik vind dat zo'n zinloze groente, er moet van alles bij om het eetbaar te maken (net als de courgette)
    Berber

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn oudste dochter is gek op aubergines! Die vindt ze verrukkelijk! Het is een kwestie van goed klaarmaken en lekkere recepten. Ik doe ze door couscousgerechten en door chili sin carne en ook wel in pasta gerechten.

      Verwijderen
    2. Het zou fijn zijn dan eens een recept van je dochter met aubergine te plaatsen.
      Ik vind ze zo mooi, maak kom niet verder plakken bakken in veel olie, tomaten en kaas erover en in de oven.
      Het blijft zo'n glibberige massa of blokjes

      Verwijderen
    3. Binnenkort publiceer ik 2 recepten die mijn dochter heel lekker vindt!

      Verwijderen
    4. Ik vind die twee recepten heerlijk, maar ik vind aubergines ook altijd verrukkelijk bij mama in de pasta! De structuur is inderdaad wat apart. Daar moet je van houden.
      Oudste

      Verwijderen
    5. Aubergine is een groente waar je een beetje moeite voor moet doen, maar dan kan het ook zo lekker zijn. Ik maak regelmatig een turks recept met aubergine, tomaat en veel kruiden, heet imam bayildi...lang stoven in de oven, zo lekker.

      Verwijderen
    6. Ik gebruik aubergine vooral in de ratatouille en in een bolognaisesaus.

      Courgette is verrukkelijk als je hem bakt. In een pan is dat veel werk, maar je kunt het ook in de oven doen. Ovenplaat insmeren met olie (met zo'n kwastje), plakken courgette over de plaat verdelen, bovenkant ook even invetten met olie 20 -30 minuutjes (ongeveer) op 200 graden tot de onderkant lichtbruin is. Wij eten dit als bijgerecht bij alle mediterraanse gerechten, maar ook bij patatjes / aardappeltjes uit de oven.

      Op deze manier eten we rustig 4 grote courgettes per week....

      Verwijderen
  4. Knap dat je telkens onder je werkbudget komt.
    Sinds ik koolhydraatarm eet ivm diabetes 2 ben ik helaas duurder uit.
    Heb het er voor over want de bloedsuikerspiegel daalt zodat ik zonder medicijnen kan.

    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.