dinsdag 22 december 2020

Wat ik het meest mis door corona

Wat mis ik het meest?
Als ik daar over na ga denken, dan denk ik aan de bioscoop!
Toen ik net in de stad Groningen woonde, was ik bevriend met M, een regelrechte filmgek! Al ons geld ging op aan films en M wilde naar de filmacademie en ook zelf leren filmen. Uiteindelijk is ze advocaat geworden, maar dat is een ander verhaal.

Heel recent heb ik de bioscoop als het ware herontdekt. In de jaren daarvoor was ik te druk met werken en te arm door een minimum inkomen.
Vorig jaar en ook het jaar daarvoor gaf mijn oudste dochter mij een 3-maands-abonnement bij Pathé cadeau. Ik heb er erg van genoten en heb volop gebruik gemaakt van deze pas en ik was van plan om ook in 2020 zelf tijdelijk een Pathé unlimited kaart te nemen. Dat kan voor minimaal 4 maanden.

Maar ..............   in dit jaar gooiden corona en mijn heupklachten roet in het eten. Ik zag het niet zitten om naar de bioscoop te gaan. Niet door alle maatregelen en ook niet doordat ik zo veel pijn had om er te komen met fiets of bus. Ook waren er andere hindernissen. Ik moet vaak plassen en ik heb eigenlijk een verhoogde toilet nodig. Die heb je daar dus niet. Ik was er niet zo zeker van dat ik, als ik eenmaal lekker had zitten plassen, ook weer kon gaan staan in zo'n toilet. En dan zit je daar op zo'n toilet! Het klinkt banaal, maar het kan een probleem vormen voor mensen met bewegingsklachten zoals ik. 

Wat ga ik dus doen, als corona door vaccinaties op zijn retour is en ik me door een 2e nieuwe heup beter kan bewegen? Ik ga weer regelmatig naar de film! Het zal nog wel even duren, maar ik heb er nu al zin in!

18 opmerkingen:

  1. Een bios heeft toch ook een gehandicaptentoilet met steunen naast de pot? Die is er dan ook voor jou, Aaf.

    Ik mis het zingen met mijn koor, het samenklinken en naar elkaar toe kleuren van onze stemmen. Er zijn allemaal alternatieven voor online cursussen en meezing-events. Beter dan niets natuurlijk, en ik doe beslist aan een aantal mee. Maar het gevoel wanneer muziek als 1 adem door 30 lijven gaat, dat is onbeschrijflijk. Wat zullen we daar van genieten, wanneer dat weer veilig kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bioscoop vind ik ook altijd een leuk en sfeervol uitje. Fijn dat je iets hebt om je op te verheugen! Voorpret is ook pret : )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pathe heeft tijdens eerste Corona mij een tegoedbon voor Pathe thus gegeven. Ik hoop dat Pathe niet gaat omvallen. Heb jij geen tegoedbon gekregen?

    Regelmatig word ik gewezen op de betere films en Rotterdams abonnement. Betere films zijn ook mogelijk met Pathe. Voor Corona zag ik die in Den Haag Pathe Buitenhof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In januari werd ik lid van Cineville onbeperkt naar de film voor €21 p.m. Een van mijn doelen van 2020 was naar 120 films. Het lukte me om er 113 te zien. Ik ging naar oude klassiekers, documentaires, natuurfilms, romantische films en oorlogsfilms. Kortom ik ging naar bijna alles wat er in ons filmhuis (gebouwd in 2018 met het allerbeste ventilatiesysteem en 5 zalen) Naar 10 films ging mijn man mee en en rest zag ik alleen. In een filmhuis voelt dat ook helemaal niet vervelend. In het gebouw is een lift en een invaliden toilet met verhoogde wc en steunen, dus ook door mensen met beperkingen, rolstoel (daarvoor halen ze de eerste stoelen op een rij weg) prima te doen.
    Mijn horizon is echt breder geworden, heb er veel van geleerd en er veel van genoten. Ik fiets er naar toe, 2 maal 8 kilometer en ik ga in de ochtend of middag. Ik vind het absoluut jammer dat het nu gesloten is, maar ik zet voor 2021 weer in op 120 films. Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Cineville, die is populair in Rotterdam. Toen ik net een abonnement had zag ik ook alles wat los en vast zat.
      Altijd zo ontspannen na een bioscoopbezoek.

      Verwijderen
  5. Ik mis vooral de pretparken. Er stond nog een bezoekje naar Disneyland op de planning, maar ik weet niet wanneer dat uberhaupt zou kunnen. Normaal gesproken gaan we ook misschien maar 2 keer per jaar naar een pretpark, maar als iets niet kan, ga je er toch extra naar verlangen, gek eigenlijk he?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat had ik laatst ook toen we een afhaalmaaltijd haalden bij een fijn restaurant. Er was een vuurkorf aan en binnen een open haard. Toen overviel me echt het gevoel: wat zou het fijn zijn, wanneer we nu hier konden eten!
      Normaal gesproken eten we echt niet heel vaak buiten de deur. Sterker nog, nu met Corona halen we vaker een maaltijd af, omdat we graag willen dat de restaurants goed door de tijd komen.

      Verwijderen
  6. Vooral het lunchen mis ik wel. Met dochter ging ik regelmatig ergens winkelen en dan is wat eten en drinken een belangrijk onderdeel, en niet te vergeten ook om van toilet gebruik te maken.
    Met zus ga ik graag naar musea en lunchen.
    Twee weken geleden gingen we nog naar Museum LAM in Lisse, horeca was dicht en we hebben op een parkeerplaats van KFC gegeten, ach was ook lekker voor een keer

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel bassaal: aangeraakt worden. een arm om me heen, een omhelzing of een zoen ter begroeting... Ik vond het pre-corona al pittig, om zo weinig lichamelijkheid te ervaren - maar de laatste 10 maanden is het natuurlijk helemaal dramatisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De spontaniteit en zorgeloosheid. Niet overal bij hoeven denken, van: ‘mag dit wel?’ Ik hou ook van lunchen buiten de deur, of ergens even een cappuccino drinken. En inderdaad: de bioscoop, concert of theater. Knuffels van dierbaren mis ik ook, maar ben wel blij dat je niet meer bij het minste geringste geknuffeld wordt door wildvreemden. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De bibliotheek. Gewoon even naar binnen lopen en kijken bij de nieuwe boeken. Voorheen zeker 2 keer per week. Dit jaar hoogstens 2 keer per maand. Ik ben leesverslaafd maar dit jaar was de lol van een bibliotheekbezoek er zo'n beetje wel vanaf! Misty

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hoop dat het snel weer allemaal mogelijk is! Ik hou enorm van buiten de deur lunchen, koffie drinken en door kringloop winkels struinen... ik maak alweer allemaal plannen om te gaan doen, we gaan zien wanneer het allemaal weer kan....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik hou van de Hollandse steden, zoals Amsterdam, Leiden, Haarlem, Gouda. In de stad wandelen en musea bezoeken. Het wandelen zou ook nu nog kunnen. Maar waar kan je naar het toilet? En je kunt ook nergens eten. Het er naartoe gaan is trouwens ook een niet-noodzakelijke reis. Dus dan maar wandelen en fietsen in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Onbezorgdheid in het contact tussen mensen, ik ben ook best bezorgd dat dat voor een groot deel van ons nog een hele tijd wegblijft als dingen tzt weer een beetje meer normaal worden. En misschien een raar iets maar ik mis de stilte in mijn wijk op werkdagen. Normaalgesproken ben ik een van de weinigen die overdag hele dagen thuis is, één en al forenzen hier. Nu wordt er al bijna een jaar veel thuisgewerkt en maken mensen vaak even tussendoor een ommetje of een praatje met de buren. Allemaal heel gemoedelijk en niet echt druk-druk maar ik mis de uitgestorvenheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik mis de spontane contacten. Het onbezorgd even uit het ritme gaan.
    Maar hopelijk is eind 2021 alles weer zover.
    We gaan het zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat ik mis? Eigenlijk nog helemaal niets. Door de corona maatregelen heb ik enorm veel werk en ik vind het heerlijk dat ik dat tegenwoordig thuis mag doen. Oja, dat is misschien wat ik mis. De files, de overvolle kantoortuinen, de ellenlange vergaderingen waar je bij moet zitten (tegenwoordig zet ik dan het scherm op zwart en ga ik de was vouwen :-) . De verplichte sociale zaken, ook al zo'n dingetje, de drie kussen voor mensen die je amper kent.
    Ik zit natuurlijk in een luxe positie met het feit dat ik nog werk heb en inkomen en dat er geen zieken/doden in mijn omgeving zijn, dat besef ik me. Maar voor mij persoonlijk vind ik deze periode wel prima.

    Hoop ook stiekem dat de maatschappij wat verandert: minder consumeren, minder vliegen, minder gericht zijn op het uiterlijk, minder voetbalellende, minder massale optredens/theaters (ik hou van kleine theaters en optredens!).

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kijk erg uit naar verandering van omgeving, bijv. een spontane wandeling op het strand of in het bos. Een auto heb ik niet, aan het OV begin ik nog maar even niet en meerijden met een ander durf ik ook niet aan. Mijn leefgebied beperkt zich daardoor tot een paar vierkante kilometer. Ik ken inmiddels zo ongeveer elke gevelsteen en elk paadje in de parken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik mis mijn familie. Ik zou eigenlijk deze zomer naar Nederland gaan voor een paar weken om mijn moeder en andere familie te zien, maar dat zat er helaas niet in dit jaar. Hopelijk de komende zomer.
    Verder kan ik weinig bedenken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.