woensdag 31 maart 2021

Genieten van het stralende weer!

Gisteren was het schitterend weer en ik heb er volop van genoten!
Ik maakte 3 fietstochtjes en daarvan fietste ik 2x helemaal zonder jas! Ik had alleen een fleece vestje aan en dat kon prima. Afgezien van de fietstochtjes zat ik lang in de zon. Misschien huidkanker technisch gezien iets te lang, maar het was zo heerlijk om de zon op mijn huid, vooral mijn gezicht, te voelen. Ik had me wel ingesmeerd, maar ook dan is 1,5 uur misschien wat lang.
Ik keek 's ochtends naar mijn appelboom en echt, aan het einde van de middag waren de knoppen een stuk groter geworden. Bijzonder is dat, zo'n dag. Ik hoop dat de boom uitbundig gaat bloeien, des te meer kans op een rijke appeloogst! Vorig jaar zaten er maar 3 bloemen in mijn boompje en die 3 werden geen van allen appels. Ik hoop nu op méér succes!
Ik kon het huis langdurig luchten en nadat dit gebeurd was, was het in mijn woonkamer 22 graden en ik had de verwarming helemaal niet aan gehad. De vochtigheidsgraad was nog maar 39. Gratis verwarming en lucht ontvochtiging dus!
Het is grappig om mensen buiten te bekijken. Je hebt mensen met blote armen, blote benen, en blote voeten in sandalen, maar ook mensen met een dikke winterjas en een muts op. Heel bijzonder!
Ik zat er in mijn vestje en spijkerbroek een beetje tussen in.

De zon geeft mij een goed humeur!7 opmerkingen:

 1. Luchtvochtigheid onder de 40 is voor mij te laag, dan heb ik last van droge ogen en moet ik nog vaker druppelen dan normaal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het niet heel lang < 40 was, de luchtvochtigheid is hier al weer gestegen naar 51.

   Verwijderen
 2. Heerlijk weer! Ik heb gisteren net als jij een tijd in de zon gezeten en ik ben al een beetje rood geworden in mijn hals.
  Na vandaag is het geloof ik voorlopig al weer voorbij. Dan wordt het koeler en natter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hard gewerkt op mijn gehuurde landgoed gisteren. Met het uur verdween een shirt. ‘S avonds daar gegeten met mijn maaltijdsalade. Vandaag maar een paar uur,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, je ziet de knoppen dikker worden. Gisteren ook heerlijk in de tuin gezeten. Wij hebben veel bomen in onze tuin, maar die hebben nog geen blad. Verleden jaar hadden we veel appels en pruimen. Meestal is het om en om. En zal het dit jaar minder zijn.
  En ik wil wel in schaduw zitten. Dus de zithoek verplaatst naar een wat schaduwrijker plek. En gisteravond nog een 40 minuten gewandeld. Gewoon zonder jas. De zon was nog niet onder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is heerlijk momenteel. Ik heb in de pauze lekker even buiten gezeten maar durf niet meer te lang: Ik had een raar moedervlekje en dat bleek verkeerd te zijn. Ik kan nu niet wachten tot het wordt weggehaald en zal trouwer smeren. We gaan nooit naar (sub) tropische locaties, ik heb de zonnekracht in Nederland echt onderschat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk weer, dit is weer echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.