dinsdag 9 maart 2021

Ik krijg geld terug van de belastingdienst!

Het is na een weekje toch gelukt met de aangifte over 2020!
En wat blijkt?
Ik krijg geld terug! In totaal krijg ik 243 euro terug.
Het voelt als een cadeautje, maar het is natuurlijk een sigaar uit eigen doos. Ik had wat te veel betaald en dat geld krijg ik nu weer terug!

Is het jou al gelukt om aangifte te doen?


15 opmerkingen:

 1. Fijn. Fijn ook dat je er doorheen bent gekomen. Hopelijk zijn de ICT-problemen snel helemaal opgelost!

  Ik was dit jaar heel vroeg met het aanleveren van onze belastingpapieren bij onze accountant. Maar omdat die in deze periode waarschijnlijk ook heel druk is met het maken van jaarcijfers voor allerlei bedrijven, zal onze aangifte waarschijnlijk toch nog even op zich laten wachten. Het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, een leuk "cadeautje"! Ik heb het het weekend een aantal keren geprobeerd, maar het lukte me nog niet. Probeer me maar niet te ergeren (maar doe dat natuurlijk stiekem toch...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is mij 2x 's avonds laat gelukt om in te loggen en ik werd er ook niet weer uitgegooid. De 1e keer checkte ik alles en vulde ik aan. Ik sloeg de aangifte op als PDF bestand en ging de volgende avond, ook laat, nogmaals controleren en definitief maken.

   Verwijderen
 3. Yes, helemaal gelukt vorige week vrijdag. Geen problemen ondervonden en 5000 euro terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet dit jaar helaas betalen. Vorig jaar een flinke nabetaling van het U.WV gehad dat ze me het jaar ervoor onterecht hadden onthouden. En ja, daar pluk ik nu nog een keer de wrange vruchten van. De toeslagen had ik vorig jaar al terugbetaald, nu dus nog een keer een naheffing. Jammer maar het is niet anders. Gelukkig hoef ik er niet wakker van te liggen; het geld om te betalen is er.
  Fijne dag! Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer door minder9 maart 2021 om 16:35

   Voor de toeslag kan je aan de belastingdienst vragen om de nabetaling niet in het inkomen mee te rekenen.

   Zie onder staat stuk:

   U kunt ons vragen een bijzondere nabetaling of uitkering niet mee te tellen als inkomen voor de huurtoeslag. U vraagt ons dan dit inkomen aan te merken als ‘bijzonder inkomen'. Bijzonder inkomen is inkomen dat u, uw toeslagpartner of medebewoner krijgt naast het gebruikelijke loon of uitkering. Het moet gaan om:

   een nabetaling van inkomsten (loon of uitkering) over vorige jaren.

   Je kan deze herziening alsnog vragen.

   Succes

   Verwijderen
  2. Bedankt voor deze tip. Dat wist ik niet maar ik ga het zeker proberen!

   Verwijderen
 5. In mijn hele huwelijk van 52 jaar heb ik drie dingen nog nooit gedaan. Punt 1, auto wassen. Punt 2, ramen lappen en punt 3 de belasting invullen.
  Mocht mijn echtgenoot komen te overlijden, punt 1, dan maar niet. Punt 2, een glazenwasser bellen en punt 3, ja dan kan ik de zonen wel vragen, maar dan zal het er toch van komen, vrees ik. Voorlopig maak ik me er niet druk om.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, wat moet ik daar van zeggen? Ik doe sinds mijn 20e aangifte voor diverse mensen en mij zelf.
   Eerst voor mijn eerste man, want hij kon het zelf niet, hij deed het niet en dat bleek rampzalig als je niet aan die verplichting voldoet. Dus deed ik de volledige financiën, anders was ik bang dat we wegens huurachterstanden het huis uitgezet werden of door achterstanden bij het energiebedrijf afgesloten zouden worden.
   Daarna, na het overlijden van mijn vader tot haar overlijden de belasting aangifte voor mijn moeder.
   En sinds ik een eigen huis heb, doe ik vanaf het moment dat ik een huis kocht.
   @Francien: tip bij jouw punt 3: als je lid bent van de ANBO, dan kun je tegen betaling van een onkostenvergoeding van max €12, belastinghulp krijgen via de ANBO.

   Verwijderen
  2. Ik heb er wel over gedacht om me als vrijwilliger aan te melden. Dan krijg je als vrijwilliger eerst een scholing en dan mag je mensen helpen met eenvoudige aangiftes.
   Door mijn geringe mobiliteit en corona is het er nog niet van gekomen om verder een besluit te nemen daarover. Ik kan nu niet naar de mensen toe.

   Verwijderen
  3. Daar zullen best mensen mee geholpen zijn Aaf. En als je weer meer mobiel bent, lijkt het me ook echt iets voor jou. En dan laat je de mensen toch naar jou toe komen?
   Ik heb mijn hele leven in het onderwijs gezeten. En aangezien mijn echtgenoot projectleider was bij de provincie, had hij veel meer met financiële zaken te maken en vindt het ook leuk om zich te verdiepen in die materie.
   Het is wel zo dat ik me op de hoogte laat houden van de financiën. Dat moet ook op onze leeftijd. Hetzelfde geldt voor onze twee zonen. Zij zijn van alle zaken op de hoogte. En komen niet voor verrassingen te staan als wij plotseling overlijden.


   Verwijderen
 6. Oh wat fijn zeg en knap dat je dat allemaal zelf doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eind februari alles aangeleverd bij de accountant en ze zijn er gelijk mee begonnen. Nog een keer extra controle en dan gaat hij naar de belastingdienst

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ik ook gistereningevuld De eerste keer mislukte maar krijg ook 254 euro terug
  Altijd fijn om iets te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.