dinsdag 2 maart 2021

Mijn amaryllis krijgt opnieuw een bloemknop!

De amaryllis die ik kocht in november 2018 krijgt opnieuw een bloemknop! Zo leuk, de bol gaat nu al voor de 4e keer bloeien!
Hij bloeide 2x in 2019, 1 keer in januari en tot mijn grote verrassing bloeide de bol in september 2019 nóg een keer! Vervolgens bloeide hij afgelopen jaar en nu komt er al weer een knop!
Ik hield in de afgelopen winter 2 bollen over met de bedoeling ze opnieuw te laten bloeien. De andere bol heeft nu een klein beetje blad, maar ik kan nog geen bloemknop ontdekken. Die bol houdt het nog even spannend!

Nieuwe knop nu in de bol van 2018.

De eerste bloei in 2019 van diezelfde bol, deze soort heet
Nymph®

Mocht jij ook een amaryllisbol opnieuw willen laten bloeien, kijk dan eens hier. Op de site van deze kwekerij staan uitvoerige instructies.

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk Aaf! Die van mij vertikt het...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal lukt het mij niet. Alleen met de bollen van de bloemist hier in de buurt lukt het mij om de bol weer in bloei te krijgen. De bloemist betrekt de bollen van een kwekerij in 's-Gravenzande. Al eerder had ik een bol die 6 jaar achter elkaar bloeide: https://zuinigaan.blogspot.com/2016/05/zes-keer-achter-elkaar.html

   Verwijderen
 2. Leuk hè, zo'n verrassing! Je verwacht dat eigenlijk niet. Ik kreeg op oudjaarsdag een amaryllisbol, die bloeide met twee bloemen. Toen vroeg ik me af hoe ik die bol verder moest behandelen. Maar tot mijn grote verrassing komt er nog een bloem aan.Ik hoop wel dat ik hem nog over kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n leuke verrassing kreeg ik ook. Na de 1e bloei met 2 prachtig, volle bloemen komt er nu een 3e bloemknop tevoorschijn. Met de bollen die ik zelf weer in bloei probeer te krijgen wil het nog niet zo lukken. Ik zal je tips nog eens lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Aaf,

  Leuke blogs schrijf je! Heb een vraagje, hoe vaak geef je de bol water (met bloem en zonder bloem)?

  Groetjes,
  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er staat hier precies hoe je de bol moet verzorgen: https://www.amaranth-amaryllis.com/nl/content/11-Amaryllis-verzorgen

   Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar in mijn ogen onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.