vrijdag 2 april 2021

Iets winnen is leuk!

In het afgelopen jaar heb ik van alles gewonnen. Vorig jaar won ik al eens een kookboek en een biografie over Johan Kruijff. Soms doe ik mee aan een puzzel of een ander soort prijsvraag. Het is altijd leuk om iets te winnen!
Afgelopen week won ik een doos mondkapjes. Het waren mondkapjes met 3 lagen, altijd goed om er bij te hebben. Voor deze pandemie of voor de volgende.

Ik heb nu nog twee ijzers in het vuur. Ik deed mee aan een woordzoeker-puzzel waarbij ik een staafmixerset kan winnen en ik deed mee aan een verhalenwedstrijd. Met die laatste wedstrijd kan ik een etentje voor 2 winnen, waarbij de catering coronaproof aan huis gebracht wordt.

Waarschijnlijk win ik niets, maar meedoen is ook leuk, en als ik wat win is dat een geweldige verrassing!
Er zijn ook prijzen voor puzzels waarbij ik al van tevoren denk: dat hoef ik echt niet! Dan maak ik de puzzel en stuur ik de oplossing niet in.
Wijlen mijn schoonouders deden altijd mee aan allerlei wedstrijden, met name mijn schoonvader: ringrijden met paard en wagen, biljarten, klaverjassen, kaatsen. Ze wonnen daarmee prijzen en meestal deden ze daar niets mee. Die prijzen lagen boven op de overloop te verstoffen. Ik heb er nog een keer een koffieapparaat uit getrokken met de vraag of ze er een bestemming voor hadden. Nee! Nou, dan wil ik hem wel! Wij hadden destijds alleen een snelfilterhouder die we op een thermoskan zetten en dan kokend water op schonken. Het apparaat was een hele verbetering!

Win jij wel eens wat?

17 opmerkingen:

 1. Nee, ik heb nog nooit wat gewonnen! Je noemde de staafmixer en dat doet mij er aan denken dat ik weer eens een lekkere soep wil maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk nooit, maar dat heb ik ook aan mezelf te danken. Ik denk altijd: 'Ik win nooit wat,' en probeer het daarom nooit. Geen wonder ik dat ik nooit wat win dus ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja zelfs via blogs. Een leuk kookboek van het Foodblog Eet goed voel je goed (het tweede deel heb ik later bijgekocht.
  Destijds bij Kliefje een lippenstift in de vorm van wijnflesje en bij een die ik niet meer kan vinden een bon van Fonq waarvan ik een hele fijne rubberen bakmat kocht.
  Maar dat is allemaal al jaren geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn vader deed graag mee aan kruiswoordpuzzels, rebussen en slagzinnen. Hij heeft eens een enorme doos boeken gewonnen, dat was een feest. En hij heeft eens een reischeque gewonnen, waar mijn zus en ik een lang weekend van naar Parijs zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooit een setje babykleding, mijn pasgeboren neefje leek wel een reclame kind toen hij het aanhad. Een keer een doos bouwstenen, een midweek in een huisje op een park, een boek ‘tuinieren op je balkon’ maar het allermooiste was de 2E prijs bij een schaatswedstrijd in 1958: een snoer zwarte ‘parels’ waar mijn moeder heel blij mee was!
  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mn man heeft een jaar gratis knippen gewonnen bij de kapper. Hij voelde zich bijna schuldig. In deze tijd. Nu neemt hij steeds iets lekkers mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb wel eens de tweede prijs gewonnen in een schoonheidswedstrijd, waarbij mijn broer zei dat er waarschijnlijk maar 2 deelnemers waren.
  Zonder (monopoly) gekheid: ik heb eens een boekenbon gewonnen met een crypto. Dat was bijzonder leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik deed ooit zeer veel mee aan online wedstrijden van tijdschriften ed en ik heb toen best wel wat gewonnen. Ik denk dat mensen daar toen niet zoveel aan meededen als nu. Want nu win ik zelden nog eens iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een aantal jaren geleden won ik vaker iets dan tegenwoordig. Soms deed ik wel mee - en won een boek wat ik na lezing weer verkocht. Of ik gaf het weg, als ik de prijs zelf niet wilde hebben.
  Ik won een keer een (mooi) kookboek met de inzending van een tip bij het blad Boodschappen - dat vond ik wel erg leuk, al ben ik niet zo kookboekerig. Een kennis won voor mij een boek van Fiep Westendorp, voor middelbare dames - vond ik ook leuk, nog los van het boek. En soms kreeg ik ineens een boek in de brievenbus, en wist ik TOTAAL niet meer waar ik die prijs had gewonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mijn dochter won een -levend- biggetje bij een verloting. gelukkig hadden we toen zelf noch een boerderij. vriendin won een gans met martini, die leefde ook noch een poosje bij ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij wonnen met de Bankgiro loterij een reis naar Sint Petersburg voor 5 dagen. Alles was verzorgd en geregeld. We hoefden alleen maar in het vliegtuig en in Sint Petersburg in de bus te stappen. We hadden een hele leuke groep en het is een onvergetelijke reis geworden. Zelf ga je niet zo gauw naar Rusland op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zowel mijn kindjes als ik doen regelmatig mee met allerlei wedstrijden. Kleurwedstrijd, versier je raam wedstrijd, puzzels etc. We hebben sinds we hier wonen, 5 jaar bijna, meerdere boeken gewonnen, waarvan 1 gesigneerd en in getekend door de schrijver, diverse cadeaubonnen van lokale ondernemers, speelgoed, knuffel, Playmobil en mijn zoontjes hebben met sinterklaas een sint verrassing gewonnen, dat bestond uit een kleine zak van sint gevuld met snoepgoed en klein speelgoed.
  Het mooiste, of dierbaarste, dat ik ooit won was een kinderboek toen ik zelf nog een jaar of 8 was. Tot die tijd had ik nooit iets gewonnen. Ik was er zo blij mee! Ik word er nog warm van binnen van als ik terugdenk aan dat moment dat ik het kocht ophalen. En ik weet nog precies hoe het rook in die ouderwetse kantoorboekhandel. Je snapt wel dat ik het nog altijd heb en met plezier uit voorlees aan mijn kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vroeger deed ik regelmatig mee aan prijsvragen en ik won ook best regelmatig iets. Het leukste wat ik ooit gewonnen heb was een overnachting in een dierentuin voor vier personen. Er zat een rondleiding door de dierentuin en een diner en ontbijt bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja,

  Soms winnen we wat met de postcodeloterij. Maar dat is dan snel opgegeten of weggegeven.

  Verder winnen wij niet zo veel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 2x een echt mooie prijs gewonnen. 1x een back up schijf van 500 GB via Computer Idee. En 1x een jaar lang koffie/thee ter waarde van 25 euro per maand, van Simon Levelt. Heerlijk. Overigens kochten we daar al in de winkel, en daarna ben ik dat ook trouw blijven doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn man heeft 20 jaar geleden een kruiswoordpuzzel opgelost waar je ns prijzen mee kon winnen, hij had de hoofdprijs een maand onbeperkt reizen door Europa, wij zijn naar Italië geweest, en Toscane doorgereisd, een fantastische prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik won vroeger regelmatig wat, deed aan veel dingen mee. de leukste dingen: een boek over st Petersburg gewonnen, met daarin een winactie voor een reisje naar st petersburg, en dat reisje voor 2 won ik ook!
  Met een bon voor 2 weken gratis een dorpskrant won ik als extra prijs ook nog 3 minuten winkelen bij de supermarkt, geweldig.
  een nachtje logeren in een pretpark 9dus in een sta caravan midden in het pretpark, zo bijzonder!
  Het leven is veranderd en ik heb minder tijd voor prijsvragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.