zondag 11 april 2021

De kleding die ik vanaf november aanschafte

Nieuwste aanwinst uit de kringloop
Vanaf november koop ik kleding omdat mijn oude kleding te groot geworden is.
Eigenlijk is afvallen een dure bezigheid. Voordat je het weet, heb je honderden euro's uitgegeven!
En dan ben ik nog niet klaar met mijn wensenlijstje!

Wat heb ik allemaal aangeschaft?
3 spijkerbroeken, waarvan 2 uit de kringloop
2 corduroy broeken met een smalle rib
1 joggingbroek
3 katoenen leggings, ook bruikbaar als pyjamabroek
20 onderbroekjes
5 onderhemdjes, ook bruikbaar als top voor als het heet is
2 nachtjaponnen, 1 met korte mouw en 1 met lange mouw
2 BH's (ik draag lang niet altijd een BH, mijn cupmaat zit nu tussen een A-cup en een B-cup). Ik stam nog uit het tijdperk waarin in de vrouwenbeweging BH's ceremonieel verbrand werden 😂 Jarenlang droeg ik helemaal niet zo'n ding.
1 mouwloze top (zie hier)
6 t-shirts met korte mouw, 3 effen en 3 met een leuke print
4 t-shirts met lange mouw, 2 effen en 2 met print
1 shirt met een mooie print en 3/4 mouw
1 kleurige zomerjurk
1 sweatshirt met print (kringloop, zie bijgaande foto)
2 truien
2 vesten
1 spijkerjasje
1 feestelijk jasje (uit kringloop, zie hier voor mijn blog daarover)
1 riem voor als broeken toch een beetje aan de grote kant zijn/worden


Gekregen van dochter (te groot voor haar):
1 warme trui
3 hemdjes
2 jurken
2 badpakken

Wat ik nog in gebruik heb is het volgende:
een warm jasje dat tot voor kort te klein was
een zomerjas die jarenlang (veel) te klein geweest is.
3 onderblouses, lang bewaard wegens te klein, ik bleef hopen dat ik er ooit weer in zou passen en dat is ook gebeurd
een regencape
te grote nachtponnen
ingenomen pyjamabroeken
mijn grote warme winterjas, een parka, die ik in de taille flink kan aansnoeren

Totale kosten van mijn nieuwe aanschaf (zie tekst in blauw) €536,21. Als je het omrekent over november t/m maart, dan is dit €107,24 per maand. Dat valt in feite ook nog wel mee. Er zijn mensen die méér uitgeven, ook al hebben ze geen andere maat nodig.

Wensenlijstje: een mooie wollen trui of vest, bijvoorbeeld een Noors vest of trui.
Twee jassen uit de sportzaak: 1 voor de zomer en 1 voor de winter, warm, waterdicht en hightech. Misschien een 3 in 1 jas, in ieder geval een duurzame degelijke jas die lang meegaat.
Ongetwijfeld wordt dit wensenlijstje in de toekomst uitgebreid met meer kledingstukken!

Wat geef jij gemiddeld per maand uit aan kleding?

17 opmerkingen:

  1. De reden voor nieuwe kleding maakt het extra leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn zeg dat je zoveel afgevallen bent en nu weer helemaal up to date bent met je garderobe. Ik heb zelf voor sport of wandelen vaak capri broeken. Dat is misschien ook nog een idee. Lekker luchtig voor als we hopelijk een warme zomer krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik draag vanwege gezwollen onderbenen en enkels (oedeemvorming) compressiekousen. Dan is een capri broek niet heel fraai. Ik denk dat ik dunne katoen ga kopen en daar zelf broeken van ga maken. Niemandalletjes voor rond de kuiten!

      Verwijderen
  3. Geen idee wat ik per maand aan kleding uitgeef, 90% is kringloop. Al heb ik de afgelopen maanden wel wat on-line besteld 3 dezelfde joggingbroeken in verschillende kleuren en 2 dunne truien.
    Bij de kringloop vond ik een paar sandalen van mijn favoriete merk, nieuw zijn die 150 euro, deze 3.50, daar wordt ik dan heel blij van.
    BH's vind ik altijd moeilijk ik wil ze alleen met stevige zijkanten en die zijn vrijwel altijd duur rond de 60 euro. Als ik een fijne vind koop ik er meteen 2 en gelukkig kan ik dat ook betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een stevige BH van 60 euro is niet duur. Voor jou is het misschien veel geld, maar dat is wat anders.

      Verwijderen
  4. Gemiddeld geef ik 200/250 per maand uit voor een gezin met 5 personen. Schoenen nog daargelaten.

    Dit wordt niet in de kringloop gekocht maar in de winkels.

    Sommige maanden is het meer, aanschaf zomerjassen/winterjassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een mooi lijstje! Ik weet bijna zeker dat je alles met veel plezier zal dragen.

    Wat ik gemiddeld per maand aan kleding uitgeef weet ik niet. Ik maak veel zelf en die stofjes moeten ook wel aangeschaft worden, maar meestal koop ik veel tegelijk om te besparen op de verzendkosten. Ik heb nu nog best wel veel lappen stof liggen. Broeken koop ik meestal wel gewoon. Met jassen doe ik echt jaaaaaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben al meer dan een jaar niet in de kringloop geweest en kon er voorheen niet goed slagen. Bovendien draag ik graag kleding van natuurlijk materiaal, degelijk in elkaar gestoken. Geen modegrillen. De kosten voor mijn kleding zijn daardoor veel hoger. Ik doe dan wel weer een jaar of 8-10 met kleding.
    Mijn laatste uitspattingen waren schoenen voor inlegzolen (duur maar hopelijk lange levensduur) en een enkellang wollen vest. Dat draag ik nog steeds in de ochtend terwijl ik het huis lucht, met de kachel uit. Echt zo blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik geef heel wisselend uit aan kleding, gemiddeld zal het zo'n 75 per maand zijn. Maar ook ik heb net 110 euro aan twee fijne bh's en 3 sloggi onderbroeken uitgegeven. En een broek van 23 euro gekocht. Soms zie ik wat leuks bij de appel en ei (tweedehands) maar ik koop ook goede spullen die wat duurder zijn. Zoals een superfijne jas van Ilse Jacobsen of een wollen trui van Irelands eye. Blijft jarenlang mooi, is tijdloos en iedere keer als ik het aandoe word ik er blij van. Dan mag het van mij wat duurder zijn. Ik doe wel lang met kleding. Heb een jurk die al 20 jaar oud is en nog leuk. En een zwarte jeans die na 15 jaar nog niet stuk is. En beiden draag ik geregeld he. Groet, g

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb een grote cupmaat dus ben blij als 'zo'n ding' goed past. Dat verbranden was meer symbolisch bedoeld, moet er niet aan denken dat ik met mijn grote bungelende borsten pas echt een geemancipeerde vrouw zou zijn ;-).
    Aan kleding geef ik niet veel uit, maar als ik iets zie wat helemaal mijn smaak is en me goed staat dan maakt de prijs niet veel uit. Doe erg lang met mijn kleren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nooit grote bungelende borsten gehad, ook niet toen ik veel zwaarder was. Vanwege mijn brede ribbenkast (+ veel vetribbels) was ik aangewezen op tussenstukken voor de sluiting, zodat de BH maat 125 C werd. En die tussenstukken zorgden er voor dat de BH-bandjes voortdurend afzakten.

      Verwijderen
    2. Dat lijkt me dus heerlijk, om geen bh te hoeven dragen. Ook ik gebruik tussenstukjes, maar, hoera, ben wat afgevallen en heb die stukjes niet meer nodig.
      Fantastisch dat je zoveel kilo's kwijt bent. Je bent een goed voorbeeld !

      Verwijderen
  9. In 2019 gaf ik voor ons tweeen 1130 in het jaar uit. Daar horen ook schoenen en ondergoed en sokken bij. Dat is 94 per maand. Het afgelopen jaar gaf ik voor ons samen slechts 339 uit in het hele jaar. De reden is corona. Ik had graag een nieuwe winterjas gewild, maar dat zal moeten wachten tot de volgende winter. Winkelen op afspraak lijkt me niets. Hoogstens bij witgoed. Ik draag al jaren geen bh meer. Ik kreeg last van erge irritatie, jeuk, op mijn rug bij de sluiting. Ik zag de afgelopen week een foto van mijn man die een zomerjas aanhad, die hij tot nu toe draagt. Die foto was van begin jaren 80. Ik wist niet dat dit ding zou oud is, hij ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu ik ben 30 plus kilo kwijt ben heb ik alleen iets uitgegeven aan een nieuwe parka. Die was vorig jaar in de opruiming en heb ik toen in een te kleine maat gekocht. Gelukkig pas ik hem nu. Nachthemden zijn veel te groot, maar dat vind ik niet storend. Voor jurken ben ik handig met de naaimachine. Wij geven samen gemiddeld 50 euro per maand uit. Omdat zowel mijn man als ik gewicht verliezen sparen we die 50 euro nu uit. Ik kocht altijd alleen nieuwe kleding in de uitverkoop. Bijv bij MS jurken voor 9 euro. Bij scapino goede merkschoenen ecco en gabor voor minder dan de helft. Wij zijn best zuinig . En oude kleren worden goed afgedragen. BH's komen gewoon bij de hema weg. Zonder beugel, cup D of E , omvang 105 met aanzetstukje en nu ingekort. Straks nieuwe als ik nog wat meer ben afgevallen. Tweedehands birckenstok extra breed is ook ooit gelukt en ook verhulst schoenen

      Verwijderen
  10. Ik koop elk seizoen wel wat kleding. Ook zorg ik in stapjes voor updates van m'n lingerie. Goedpassende lingerie is belangrijk voor de pasvorm van alles wat erbovenop gedragen wordt. Slechtpassend zie je door alle lagen heen, heel zonde, zeker als je investeert in goede kleding.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik houd niet bij hoeveel geld ik in een periode aan kleding uitgeef. Ik heb vorig jaar bewust een jaar lang niks gekocht (op ondergoed en sokken na) en nu welke en aantal dingen moeten vervangen. Verreweg mijn meeste kleding is tweedehands, soms koop ik iets van een eerlijk en duurzaam merk. Dat is wel duurder, maar middelt mooi uit door de tweedehands vondsten, die soms zelfs gratis zijn (dankzij het ruilen van kleding bijvoorbeeld). En niet te vergeten: de kwaliteit is ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik geef al lange tijd niks meer uit aan kleding. Het laatste was in december 2019 een paar euro bij de Aldi die alle kledingresten uitverkocht voor 50 cent per stuk. Een lekker warm gewatteerd jasje, een paar spijkerbroeken, een oversized T-shirt en een paar regenlaarzen.

    Eigenlijk is het geen kleding, maar de Aldi had het in dezelfde afprijs bak gegooid: een doos met 100 nitril handschoenen voor €0,50. Ik kocht er maar 1 van en dat spijt me nu. Normaal doe ik daar een jaar mee. Nu moet ik er noodgedwongen langer mee toe, want die zijn nergens meer voor een redelijk bedrag te koop.

    Het gemiddelde sinds 2020 is €0,00 aan kledingkosten. Ook dit jaar kocht ik nog helemaal geen kleding. Wel naalden en garen. Want ik repareer en pas de dingen wel eens aan. Soms maak ik iets nieuws van oude kleding of van stof die ik nog heb liggen. Maar ook dat is er al weer lange tijd niet van gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.