maandag 5 april 2021

Een cadeau voor mijzelf

Nu, na 40 kilo gewichtsverlies is het tijd voor een cadeau voor mijzelf.
Dat vind ik zelf en ook mijn huisarts noemde dat vorige week. Ook zij vond dat ik mijzelf maar eens iets leuks cadeau moest doen als beloning voor het bereiken van een veel gezonder lichaamsgewicht.
Dan komt de vraag: wat dan? Wat geef ik mijzelf cadeau?
Ik vind die vraag moeilijk te beantwoorden en heb de neiging om een rijtje te maken van wat ik mijzelf nu niet cadeau wil doen.
(Nog) niet:

  • Fitbit. Die koop ik als ik na de 2e heupprothese goed kan lopen en ik zonder noemenswaardige pijn gaan gaan en staan waar ik wil. Ik beweeg nu minder dan gezond voor mij is. Dan is zo'n fitbit alleen maar frustrerend. Laat nog maar even! Op termijn wil ik er wel één, eentje waarmee ik kan zwemmen, zodat ook het zwemmen meetelt.
  • Een nieuwe waterdichte zomerjas of winterjas. Die koop ik nog niet, omdat ik nog steeds afval en ik niet weet op welke lichaamsomvang ik ga stabiliseren. Ik heb een regencape en een zomerjas die tot voor kort te klein was en nu een beetje aan de grote kant. Verder heb ik een spijkerjack.
  • Een echt mooie trui of jurk in de categorie DUUR. Die koop ik ook nog niet, dat is om dezelfde redenen waarom ik nog geen dure jassen ga kopen.
  • Een sieraad. Dat zou ik kunnen doen, maar in de praktijk draag ik zelden sieraden. Dan ligt zo'n sieraad wat nutteloos te verstoffen in een laatje.

Wat dan wel?
Ik had gedacht aan wat oogmake-up en nagellak. Dat heb ik heel lang niet gebruikt en nu ik wat dunner ben, lijkt het me leuk om mezelf mooier te maken. Niet heel opzichtig, meer in bescheiden kleuren, zodat het niet heel erg opvalt. Een dikke laag make-up is niets voor mij, ik zoek het meer in het subtiele. Er ligt nog steeds een bezoek aan de schoonheidsspecialiste op de plank. Ik heb mezelf dat bezoek gegeven na een aantal maanden coronalockdown, klik hier voor mijn blog hierover. Dat bezoek heb ik nog tegoed, want het kwam er niet van door mijn heupklachten en operatie.  Ook dat bezoek gaat zeker door, maar ik schat zo in dat ik dat liever doe als ik volledig gevaccineerd ben. Dan loop ik minder risico.

18 opmerkingen:

  1. En een gewoon mooi kledingstuk / setje? Dat je nog verder af wil vallen hoeft niet te betekenen dat er nu niks leuks gekocht kan worden.

    Of misschien ben je er eigenlijk al mee bezig?

    Mocht je jezelf een mooi, niet maat-gevoelig iets willen geven, dan Kun je altijd nog kijken voor een tas of sjaal. Of mooie schoenen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Of een echt mooie bril, goede wandelschoenen voor je geplande wandelingen, een zijden sjaal (voelt heerlijk aan je hals) etc. Wacht niet te lang om jezelf iets cadeau te doen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een cadeautje voor mezelf is elke keer de voetreflexbehandeling van een uur. Doe ik al jaren en houdt me goed in balans.
    Degene die ik nu heb doet ook rugmassages.
    Heerlijk
    En aanvullende verzekering vergoed ook een deel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een leuk kookboek?
    Mooie nieuwe plant/struik voor in de tuin?
    Een mooie sjaal/hoed/zonnebril?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat dacht je van een lekker luchtje? Ik ben qua kleding (alles kringloop), make-up (niks) en haarstijl (grijs opgestoken) heel minimalistisch. Maar ik geniet iedere dag van een vleugje heerlijke eau de parfum. Je kunt wat proefmonsters vragen om uit te proberen. Bedenkt wel dat goedkoop duurkoop is bij parfums: ga voor Chanel of iets dergelijks, die gaan tien jaar mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is een lastige om voor een ander te bedenken. Je hebt zelf al wat ideeën maar hebt voor jezelf ook redenen aangedragen om die spullen nog niet te kopen.
    Koop je wel eens iets voor jezelf in een situatie waarbij je tegen je dochters zou zeggen: doe het nu maar gewoon? Niets hoeft natuurlijk, maar het mag ook wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat veel suggesties!
    Lief dat jullie allemaal meedenken. Het brengt me zeker op ideeën!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat geweldig die 40 kilo. Ben benieuwd,wat je cadeautje wordt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een extra tripje omdat het kan. Even er tussen uit, uit de sleur van alle dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een keukengadget? Als je erg van koken houdt tenminste!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Aaf,
    Even iets heel anders...zeker niet om je ongerust te maken, maar wel om je te waarschuwen, goed bedoeld. Een collega van mijn man was 1,5 halve week geleden voor onderzoek in een ziekenhuis in Groningen, ik weet het niet helemaal zeker maar ik vermoed in het Martiniziekenhuis. Daar heeft hij covid-19 opgelopen en is gisteren in het Martiniziekenhuis overleden aan de gevolgen daarvan.
    Misschien verstandig even te informeren hoe het zit met een Corona uitbraak daar?

    groeten en liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn uitbraken geweest in beide ziekenhuizen, rond 22 maart in het Martini ziekenhuis en iets eerder in het UMCG. Voor zover ik weet, is alles nu weer goed onder controle en kunnen patiënten veilig behandeld worden. Ik laat me er niet door weerhouden als ik een oproep krijg voor een operatie.

      Verwijderen
  12. Niet uitstellen, Aaf. Dan is het geen beloning meer voor het resultaat dat je nu hebt bereikt. Heb je al gedacht aan een leuke (online) cursus of filmabonnement?
    Olga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens, niet uitstellen anders is het geen beloning meer. Groeten E

      Verwijderen
  13. Ik heb mezelf pas een hometrainer cadeau gedaan. Koop wat leuke aardbeienplantjes, dat geeft positieve vreugde als je straks aardbeien kan plukken. of neem een abonnement op libelle of margriet. Elke week wat leuks om naar uit te kijken. Groeten E

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind het super knap van je, gefeliciteerd. Ik weet niet wat er nu mag maar iets op het gebied van wellness, sauna, massage, turks stoombad, bijzonder zwembad ? Of een mooie handdoek, badpak voor als je weer mag zwemmen?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ondanks alle suggesties om mijzelf een groter cadeau te geven, houd ik het toch klein.
    Dat is onder anderen omdat ik naar mijn gevoel nog niet klaar ben met gewichtsverlies. Het is nog niet af. Ik wil naar een volgens de Hartstichting gezonde taille omvang en ik wil een gezond BMI. Als dat gewichtsverlies niet gaat lukken en ik stagneer op mijn huidige gewicht is dat niet erg, want ik heb voor mijn gezondheid al heel veel bereikt, maar vooralsnog ga ik voor een taille van <88 cm en een BMI van onder de 25.
    Wat mij verder tegenhoudt om groots uit te pakken, is de corona pandemie en het feit dat ik graag eerst mijn 2e heupoperatie afwacht. Na corona en met een goed functionerend been (naast het andere dat enorm verbeterd is!) ben ik er helemaal klaar voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik zou gaan voor mascara en oogschaduw. Zoals je al zegt het hoeft niet dik, maar het maakt het net even af en je hoeft er niet Peres voor af te vallen. Ik denk dat het juist motiveert om verder te gaan met afvallen als je er mooi uit ziet. Ook al ben ik gewoon thuis altijd in de ochtend een beetje mascara en oogschaduw, ik viel me daar echt fijner mee. Misschien is het wel even wennen voor je als je het nooit gebruikt. Juist daarom zou ik het iedere dag gaan gebruiken zodat je er zelf ook aan went.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.