donderdag 20 mei 2021

4 bijna nieuwe spijkerbroeken gekregen!

Van mijn oudste dochter heb ik 4 spijkerbroeken gekregen, twee blauwe en twee zwarte. Het zijn 4 dezelfde broeken, alleen zijn er 2 zwart en 2 blauw. Ze zijn nog bijna nieuw, dochter heeft ze gedragen toen ze dikker was dan nu. Prima broeken, die mij nu perfect passen! Het is maat 44 en tot mijn verbazing passen de broeken uitstekend.
Dochter is nu dunner dan toen ze deze maat droeg. Ze heeft nog steeds overgewicht en daarom wil ze ook liever niet weer in deze maat passen.
Tot nu toe droeg ik in de afgelopen maanden broeken maat 48 en die waren zo langzamerhand een beetje aan de grote kant, niet allemaal, het hangt van de maatvoering van het merk af.
Dochter was hier op bezoek en paste mijn nieuwe rok uit de kringloop, die paste haar goed en ik liet haar vervolgens zien hoe de rok mij paste. Voor mij is die rok nog een beetje krap. De XL die het kledingmerk van de rok voert, is volgens hun site vergelijkbaar met maat 42.
Dochter slaat veel spullen, die ze op dit moment niet gebruikt, op in mijn huis, omdat ze er zelf niet zo veel plek voor heeft. Dat vind ik prima, mijn huis is groot genoeg! Ze mag best een deel van mijn zolder gebruiken voor opslag. Die 4 broeken die haar te groot zijn, lagen dus ook in mijn huis.
En nu heb ik ze!
Wat als zij ze toch weer nodig heeft omdat ze onverhoopt in gewicht toegenomen is?
Als ze er nog goed uitzien, krijgt ze ze terug. Als ze er slechter uitzien, dan krijgt ze van mij geld voor nieuwe!

11 opmerkingen:

  1. Prima opgelost! Een goed passende, lekker zittende spijkerbroel vinden is best een kunst, dus als ze je zo toevallen, is dat heerlijk. Geniet er lekker van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk om te lezen dat je zo elkaar over en weer kan helpen!
    dat maakt de dag alleen al vrolijker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, goed zittende spijkerbroeken! Dat is een tref. Zelf heb ik jaren aangemodderd met het laten innemen van de tailleband en ik heb nu nog 2 spijkerbroeken met elasthan. Die worden wel sneller vaal helaas.
    Ik vond het als tiener heerlijk om in de kledingkast van mijn ouders te sneupen, en heb naar feestjes wel eens een gilet van mijn vader gedragen. En mijn moeders suède jasje uit de jaren 60 afgedragen. Dat was een maar 43, die zie je nu nergens.
    Ook als student veel kledingruil gedaan. Het geeft plezier als een ander blij is met iets, wat je zelf (op dat moment) niet kan gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is toch schitterend geregeld.

    Er staat een typefoutje in de zin ‘En u heb ik ze’!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Da's een leuke manier om aan nieuwe kleding te komen! En een goed streven van dochter om ze niet meer te willen passen. Altijd maar dingen bewaren voor 'ooit' schiet helemaal niet op.
    Ik ben echt een jeansliefhebber, goede jeans mag best wat kosten en gaat ook lang mee.
    Geniet van je aanwinsten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mag ik reclame maken?
    Kijk eens bij loopalife.com daar vind je prachtige gerecyclede truien en vesten voor mannen en vrouwen en iedereen. Wel een tikje prijzig.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Aaf,

    Ik meen me te herinneren dat je in een van je blogs schreef dat je een stuk langer bent dan je dochters. Zijn de spijkerbroeken van je dochter dan niet te kort?

    Een hartelijke groet van Jo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De broeken zijn voor mij iets aan de korte kant, maar niet storend. Ik denk dat ze voor mijn dochter wat te lang waren.

      Verwijderen
    2. Fijn dat je zo aan vier nieuwe spijkerbroeken komt! Ik vind spijkerbroeken altijd heerlijk zitten.

      Een hartelijke groet van Jo.

      Verwijderen
  8. Goed zeg - ZO verminder je de kledingafvalberg!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.