donderdag 27 mei 2021

Aankopen van vakantiegeld

Ik zou iets leuks kopen van mijn vakantiegeld en dat is gelukt! Het zijn dingen waar ik jarenlang plezier van zal hebben: 2 lekker warme fleecevesten! Eentje in helder blauw en eentje in zwart.
Online gekocht bij een sportwinkel.  Ze zijn van een goede kwaliteit en ze dragen heerlijk!

Het is op 4 manieren heel fijn:

  • Ik kan daadwerkelijk kleding kopen in een sportzaak! Toen ik een grote maat had (damesmaat 54/56 en soms maar 58/60) , kon ik helemaal niets bij een sportwinkel kopen. Alles was te klein! Ik heb het wel eens geprobeerd en jassen en truien gepast, maar afgezien van schoeisel en sokken en dergelijke was er niets dat paste! Als je een grote maat hebt, is het enorm frustrerend dat er winkels zijn waar je gewoon niet terecht kunt. Ik heb ook nooit badpakken kunnen kopen in een sportzaak toen ik een grote maat had. Die gaan vaak maar tot maat 46! In sommige maten 46 pas ik ook nu nog niet!
  • Ik heb weer lekker warme fleecevesten! Ik had er nog maar eentje in een maat die nu goed paste. In mijn grote maat had ik veel fleecevesten, wel 7 stuks en ik was verknocht aan die dingen! Nu heb ik dus 3. Zeven was ook wel erg veel, ik denk dat ik met 3 stuks voorlopig een heel eind kom!
  • Sinds mijn gewichtsverlies ben ik kouwelijker dan voor die tijd en wat is er dan fijner dan een lekker warm zacht fleecevest?
  • De nieuwe vesten zijn vesten zonder capuchon, ik heb een bloedhekel aan capuchons aan truien en vesten. Een capuchon aan een jas is prima, maar ik wil, als ik een jas over een trui of vest draag geen vervelende prop in mijn nek!

22 opmerkingen:

  1. Helemaal met je mee voor capuchons!
    Ik heb maar 1 fleece vest die gebruik ik als het fris is, 's zomers op de fiets en tijdens het wandelen, en momenteel ook bij het buiten fitnessen. Wat is het nog fris voor eind mei!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk voor je Aaf! Want niet alleen heb je meer keus, een grotere maat bij een speciale winkel is ook duurder. Ik ben nog niet zo ver, maar ik geniet vast met je mee. Proficiat! anne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een wollen vest. Van nonsuperwash garen zonder kunstmatige vezels. Waarbij er ook oog is voor het welzijn van de schapen.

    Fleece vesten geven elke wasbeurt plastic vezels af aan het water, die vezels belanden in het milieu. Er zijn zakken die een deel van deze vezels opvangen als je ze om kledingstukken met kunstmatige vezels doet in de wasmachine.

    Overigens zijn er genoeg winkels waar je met maat 46 niet terecht kunt. Dat ligt niet aan jou, dat ligt aan het zieke idee over mode.

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil ook nog een heerlijk wollen vest of trui! Die staat nog op mijn wensenlijstje!

      Verwijderen
    2. Wel jammer dat je niet ingaat op het feit dat door Petra wordt aangestipt, namelijk de vervuiling die fleece met zich meebrengt.
      Je schrijft vaak over minder verspilling en 2e hands kopen en goede (vegan / ecologische) merken, vegan eten vh milieu etc. maar dan nu 2 fleecevesten nieuw. Zelf weten hoor zo bedoel ik het niet, maar naast dat een wollen vest waarschijnlijk een stuk meer flateerd is het ook vh milieu een betere keus. Dus erg benieuwd waarom je nu deze keus maakt. Net als Petra denk ik...

      Verwijderen
    3. Ik vind dat Aaf zich niet hoeft te verantwoorden.

      Verwijderen
    4. Ik draag al wel 25 jaar fleecevesten. Ik had tot voor kort ook nog steeds de eerste 2 vesten die ik destijds bij de HEMA kocht. Die hadden toen ook een tijdje kleding in echt grote maten.

      Eigenlijk heb ik nooit stilgestaan bij het mogelijk milieuvervuilende aspect van fleece. Ik heb de indruk dat bijna alle kleding zwaar vervuilend is. Katoen, de schapen die wol produceren, synthetische stoffen. Linnen is dan waarschijnlijk nog het beste, maar dat is me te koud om te dragen.

      In ieder geval wil ik net als in het verleden lang doen met kleding en er heel zuinig mee omgaan.

      Verwijderen
  4. Hallo Aaf, ik heb geen reactie maar een vraag aan je. Ik lees al jaren je blog en ik weet dat jij goed bekend bent in Groningen. Weet jij hoe studenten aan een kamer kunnen komen in Groningen? Zijn daar verschillende mogelijkheden voor of is het alleen melden bij studentenhuisvesting? Als je me kunt helpen wil je dan dat doen via mijn email jenniebrouwer@msn.com Bij voorbaat hartelijk dank. Groetjes Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas zou ik niet weten hoe je aan een kamer kunt komen! De huizenmarkt is hier al net zo oververhit als in de rest van Nederland en hoe het met kamers zit, dat weet ik niet.
      Ik heb wel het idee dat het aantal studenten nog steeds toeneemt, dus het zal dringen zijn!

      Verwijderen
  5. Ik kan niet tegen fleecevesten. Ik krijg het er warm en benauwd in. De paar fleecevesten die ik had, heb ik een paar jaar geleden weggedaan. Geartsje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Aaf, even terugkomend op een vorig logje:
    https://www.nu.nl/coronavirus/6135791/kabinet-wil-ook-niet-coronapatienten-spreiden-voor-operatie-inhaalzorg.html
    Hopelijk profiteer jij daarvan mee? Zou je naar een ziekenhuis elders willen voor je heup?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb een fleecevest dat ik draag bij wandelingen in de winter. In de wasmachine doe ik dit vest in een Guppyfriend, een waszak die plastic nano-deeltjes opvangt.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind fleece zelf een heel naar stofje, maar een fijn vest is natuurlijk altijd lekker. Ik heb ook niks met capuchons, ik draag vooral sweaters als het lekker warm moet zitten.
    Goed cadeau voor jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Aaf, het kan natuurlijk ook dat je het nu zo kouwelijk bent omdat het nog steeds zo koud is buiten! ;-) En ja, wat minder gewicht kan daar ook invloed op hebben. Fijn om dan lekker warm aan te kleden. Ik hoop dat je ze nu even kan opbergen en pas weer in september nodig hebt! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Persoonlijk zou ik nooit fleece kopen vanwege het milieu, maar fijn dat je er blij mee bent. Wat ik me afvraag: hoe maak je dit soort afwegingen? Koop je fleece wegens de onbekendheid met de schadelijkheid van het product, of vanwege de prijs? Zou je een tweedehands wollen vest van een heel goed merk dat duurder is dan een nieuw fleecevest overwegen? Of wollen thermogoed (niet de goedkoopste) en laagjes. Dit is absoluut niet om je af te branden hoor, trouwens. Je blog wordt goed gelezen en ik denk dat je als voorbeeld dient voor veel mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is het polyesterfleece?

      https://www.plasticsoupfoundation.org/2019/10/moet-ik-mijn-fleecetrui-meteen-weggooien/

      Ik vind het nogal onduidelijk. Het lijkt alsof niet alle fleece slecht is.

      Wol is ook behoorlijk slecht voor het milieu, het kost veel land en de schapen zorgen voor allemaal extra uitstoot.

      https://veganchallenge.nl/waarom-is-wol-veganistisch/

      Ik draag zelf geen fleece en geen wol. Vrijwel alleen katoen.

      Verwijderen
    2. Het is gerecycled polyesterfleece.

      Verwijderen
    3. Er is ook katoen fleece. Afgelopen winter een lap gekocht en zelf een vest gemaakt. Maar het is vast ook als vest te koop. Het is duurder maar zit zo overheerlijk omdat je de weving van fleece hebt icm een natuurlijke stof.

      Verwijderen
  11. Ik kan hier zo chagrijnig van worden. Als consument moet je alles allemaal zelf navigeren. Waarom grijpt de overheid niet in? Als fleece echt zo slecht is, waarom wordt het dan niet verboden?
    Waarom wordt vlees en benzine en vliegreizen niet veel duurder gemaakt? Ik kan er gewoon niet bij...

    Groetjes van Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh, ik ben al ZO lang op zoek naar een nieuw fleece vest zonder capuchon - maar NIET te vinden! I( en ja, ik val nog in de hele grote maten...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij Ulla Popken hebben ze ze vaak wel. Dit is eigenlijk niet helemaal het goede seizoen, maar ik vind nog wel een aantal op hun site. Deze is er t/m maat 62/64: https://www.ullapopken.nl/nl/sweatshirts/sweatvesten/zipin-fleecejack/p/796970130-1129
      Vandaag gratis verzending ;-)

      Verwijderen
    2. In december kocht ik deze in maat 46/48: https://www.ullapopken.nl/nl/sweatshirts/fleecejassen/fleecejack/p/71386476-1131

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.